Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, díky Flipnicovi za doporučení. Až doposud jsm si myslel, že nejlepším stopařským snímkem je The Hitcher, nyní jsem byl vyveden z omylu. Autostop rosso sangue je skvělý, rychle utíkající thriller s opravdu výtečnými herci, propracovanými postavami a s v ledasčem překvapujícím dějem. Vysoké hodnocení a pouhá hrstka hodnotících uživatelů sice může vyvolat dojem, že se jedná o jakýsi raritní film, který obyčejné publikum nesnese, avšak opak je pravdou. Není to žádný ryzí exploitation, jenž by se snažil prvoplánově ukázat co největší zvrhlosti, ani nijaký enormně psychicky náročný teror. Prostě "jen" velmi povedený napínavý thriller, navíc skvěle natočený a s padnoucí hudbou. Rozhodně lze doporučit. 9/10 ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Připojuji se ke zdejším komentářům nešetřícím různými superlativy...Jedná se o méně známý ale přesto co do žánru vynikající exploitation psychothriller nebo psychologický thriller. Herecké výkony daleko za hranicí veškerého psychického vypětí, dějové a zvratové linky naprosto úžasné, pořád se něco děje, divák se rozhodně nenudí. Nechybí ani mix lehčí erotiky a vážně povedená hudba od mistra Morriconeho, která do zdejších kalifornských reálií (samé hory, písek a nekonečně dlouhé silnice) zapadá jako puzzle. Některé scény kopírovaly jiné nízkorozpočtové béčkové filmy, ale třeba ta s nákladním autem pak zcela jistě veleúspěšný film Duel (i zde není vidět řidič za předním sklem, překvapený divák se pak nestačí divit, s kým opět má tu čest), ale to by nevadilo...Celý film až do konce je opravdu nadmíru skvělou a napínavou podívanou. Stále jsem si říkal, zda nakonec utečou tomu šílenci Hessovi a jak a kdy budou mít k sakru příležitost se dostat ke svým ukrytým zbraním (v karavanu). Konec to tak napůl vyřešil, ale do definitivního konce ještě nejméně půl hodina chyběla, tak o čem to k sakru ještě dál bude? Nakonec bych ani ve snu nečekal takovéto rozuzlení...Takto se, prosím, dělá kvalitní silniční thriller a ke všemu de facto jen se třemi hlavními herci! Podobné filmy: "Duel", "Cani arrabbiati". ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vážně povedený kousek. Když ne zrovna šukající, tak věčně se hádající, devět let ženatý pár se vrací z výletu s přívěsem, když narazí na mladíka u silnice. Naše hrdinka Eve si myslí, že si tak alespoň trochu vylepší jinak další otravný den v autě s nerudným manželem, a pár minut to tak i vypadá... Do chvíle, než se stopař nečekaně zeptá, jestli mu Eve nechce vykouřit ptáka a za moment už jim oběma zezadu nemíří na hlavu pistolí. Navíc se jedná o kriminálníka s čerstvě kradenými dvěma milióny v hotovosti./ Hurá, překvapivě se jedná o příjemně odsýpajících 100 minut, ve kterých se vlastně pořád něco děje. A není to jen o ponižování a znásilňování, za což může právě účast oněch peněz, díky kterým jsme pak svědky zajímavých zvratů v chování postav. A hlavní trojice hrdinu, to jsou samí 'sympaťáci', zvlášť starý známý David Hess - ten hlavní parchant z The Last House On The Left. Do toho hraje příjemný soundtrack, venku ta nejhezčí a nejtypičtější americká příroda, no a ta rape scénka je fakt parádní. Takže kvalitní, docela zapomenutá sedmdesátková záležitost. (screeny) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se jen přidám ke všem superlativům, které tady padly. Nečekala jsem mnoho, ale byla jsem překvapená jak vizuální stránkou (úžasné exteriéry), tak i docela odvážnými scénami na svojí dobu. Corrine to sice moc daleko po herecké stránce nedotáhla, ale tady byla krásná kočka a Walter, kterého si střihnul modrooký Franco Nero, byl totální trubka. David Hess byl taky skvěle vybraný do role záporáka, protože se mně ježily chloupky odporu po celém těle, jen jsem ho zahlédla. Scénka s náklaďáčkem sjíždějícím z kopce byla perfektní, jen ty motorkáře na konci bych asi vynechala, ale to by pak nebyl konec takový, jaký byl. Překvapil mě a nebo vlastně ne? A výborný hudební podkres všechny ty mírně úsměvné momenty, které se vázaly na filmy z těch už téměř historických filmových dob, srovnal na krásnou čistou čtyřku ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Téměř zapomenutý, ale naprosto špičkový, mrazivý thriller, který chytne a nepustí do samotného konce. Manželský pár s řadou problémů, alkoholickým manželem, kterého absolutně dokonale hraje Franco Nero, projíždí Kalifornií automobilem a přívěsným karavanem. Oba manželé jsou dosti šílené postavy, zejména ta, kterou hraje Nero ... Alkoholik, vulgární hovado a v podstatě násilník vůči své ženě ... manželka, která si nechá vše líbit a není na ní ani přesně poznat, jestli se jí ponižování líbí nebo ne. Tak tito dva zastaví na své cestě nikomu jinému než Davidu Hessovi, známému to psychopatickému sadistovi z filmů Last House on the Left (1972) a House on the Edge of Park (1980). V tu chvíli se vše mění, protože Hess začne velmi brzy ze zadního sedadla trousit vulgarysmy a po konfrontaci s Nerem, kde sice v podstatě dostane na budku, vytáhne bouchačku a pak už následuje jen nekonečná cesta plná mrazivého napětí, teroru, násilí a mrtvol. Jedná se o výborný film, který tvoří v podstatě jen tři herci. Herečka Corinne Clery zde spíše slouží jako ženský objekt pro ukájení sexuálních choutek zbylých mužských postav a pro doplnění notné dávky erotiky a explotačního sexuálního násilí. Duel Nero versus Hess je však naprosto perfektní. Divák během filmu několikrát přehodnocuje, kdo z těch dvou je vlastně šílenější a ujetější. Ani jedna postava není žádným kladným hrdinem. Hess si hraje svoji roli dokonale, ovšem je zde jasně vidět, že Nero je pan herec a táhne celý film a svým hereckým výkonem oba kolegy zastiňuje. Film je proto skvělým filmem, thrillerem i horrorem díky úžasnému psychologickému vykreslení postav a jejich vzájemné snaze dostat toho druhého tam, kam potřebují. Bravurní a excelentní!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už ani nevim proč, ale promítání tohoto snímku jsem dlouho odkládal. Jedno líné sobotní odpoledne jsem už ale neodolal... Na tomhle exploitation thrilleru je zajímavá hra s divákem, která ho pořád pokouší a drží v nejistotě, jak to celé skončí a komu vlastně fandit. Vždyť tu není jediná typicky kladná postava, jíž máte fandit a držet palce, aby se dočkala konce. Šílenost obou hlavních mužských postav (skvělý Franco Nero a ještě lepší David Hess) je rozhodně dokonale vyvážená. Každé následující dění můžete jenom hádat, film vás každopádně vždycky přesvědčí o jeho nevypočítatelnosti. A samotný závěr? To je vůbec perlička! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejlepší stopařskej thriller, kterej sice svým věhlasem nemůže konkurovat daleko známějšímu Stopaři s Hauerem, ale kvalitou ho jednoznačně předčí. Příběh se přece jenom víc než k thrilleru ale kloní k drsnějšímu exploitation žánru, kde je víc násilností, ale rozhodně ne míň napětí, navíc film má skvěle vykreslený postavy, nejde v podstatě čistě určit hodný nebo zlý, na první pohled možná jo, ale na druhej už ani omylem, je to spíš podle situace a právě úplným závěrem to vše dokonale vyvrcholí, i když se může zdát, že to tam je už trošku navíc, tak to svůj smysl v tomhle příběhu rozhodně má. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Trojlístek manželský pár v krizi a cáklý vrah uzavřený do dopravního prostředku mi připomněl Úplné bezvětří, které má ale výrazně konvenčnější scénář a také podle mě víc směřuje k napínavému thrilleru, zatímco tohle je spíš sedmdesátkově exploatačně sleazy. Jednoduchou výchozí situaci scenáristi ozvláštnili postavou manžela, který je sice dle očekávání intelektuálem, ale nikoli sucharským a bezbranným a jeho sexy manželka se s ním narozdíl od Hoffmanova intelektuála ve Strašácích rozhodně nenudí. Tohle manželství je dost divoké a bylo by zajímavé ho sledovat i bez zásahu zvenčí, což je super. Zajímavý motiv taky je, když Nerův bývalý novinář koketuje se zločincovou nabídkou, aby o něm napsal knihu. A film končí dost nečekaně a originálně. Plus obsazení je typově perfektní - Nero vyfasoval nejzajímavější postavu a i herecky zastiňuje ostatní, Hess hraje to, co vždycky, a Corinne Cléry je přesně ten typ krásné ženské, který chcete vidět v téhle roli. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Místy úsměvný thriller se zajímavou pointou. V porovnání se Stopařem je to ale o třídu níž, i když místní hodnocení ukazuje spíš opak. Chybělo mně tady hlavně pořádné napětí z toho, co bude následovat. Až úplný konec zamotá trochu divákovi hlavu. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Klenot, který snad bude jednou objeven a dočká se zaslouženého uznání. Filmy o stopařích a psychopatech jsou mou velkou slabostí a Autostop rosso sangue splnil mé choutky téměř bezchybně. K tomu velmi pěkná kamara,pomalé střihy a celkové tempo příběhu, spojené s hudbou páně Morriconeho, vytvořily úžasně napínavý thriller, jehož katalyzátorem, jak už to tak bývá, jsou prachy a nic než prachy. Dvacet minut před koncem už to nevypadalo, že by mohl nastat ještě nějaký zvrat, ale závěr mě opět usadil do křesla a zapříčinil naprosté přehodnocení celého filmu. Nebýt závěru, bylo by hodnocení tak snadné (4*), ale teď nevím, i když jsem si to nechal poměrně dlouho uležet. Rozhodně si nemyslím, že by byl snímek nadhodnocen, současných 90% je vcelku odpovídajících, ale přece jen mi tam ještě něco málo k dokonalému prožitku chybělo. David Hess svou roli opět zahrál naprosto dokonale a v mém žebříčku oblíbenosti neustále dravě stoupá a Franco Nero, kterého jsem si až dodnes nikdy nevšiml, zaujal velmi a jeho jméno si budu ještě dlouho pamatovat. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Béčková talianska psychodráma o stopárovi, z ktorého sa vykľube prvotriedny sadista. Fyzický i psychický. O manželskom páre v kríze, ktorého si tento lúpežník stopne. Muž alkoholik a sexuálny násilník. Jeho žena prejavuje známky vzdoru a nechuti k mužovmu správaniu, v rozhodujúcej chvíli dokonca dokáže akčne zvrátiť situáciu. Jej pasívne oddanie osudu nie je zase tak odovzdané, ako tu čítam z niektorých komentárov. V hre sú dva milióny dolárov. Tajnička o troch neznámych. Na konci sa odhalí, kto vyhrá cenu v lotérii. Zvyšok postáv tvorí len nevyhnutnú oživujúcu štafáž. Nejaké veľké myšlienky tu hľadať netreba. Jednoducho ich niet. Nechýbajú pre žáner príznačné scény drsného násilia a sexu, oživujúce pomerne plochý scenár. Nebyť ich a expresívneho herectva Franca Nera v úlohe stopárom ponižovaného mača, tak je to len podpriemerná ukážka istého typu populárnej akčno explozívno psycho násilnej kinematografie, typická pre Taliansko 70. rokov. Takto solídnych 66%. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Skvelý Nero, ešte lepší Hess. Len neviem, ktorý z nich bol väčší psychopat. Spolu s Race with the Devil najlepšie 70-tky. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

You´re wrong, darling. They´re making love, we just screw. Po Bavových Rabid Dogs další neobyčejný sruvival road movie s výbornými dialogy a jedinečnou gradací, která elegantně žene psychologii jednotlvých postav vpřed jejich epizodním vyvrcholením. David Hess si svou roli opět neskutečně užívá a Franco Nero mu zdárně sekunduje. Za zmínku stojí taky, jako třešnička na dortu, scéna kontroverzního znásilnění, jenž skvěle podtrhne finální pointu. Prostě exploitation jako víno! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krásná Corinne Cleryová je hloupá husa, a tak zkomplikuje svůj a manželův návrat domů. Samozřejmě se pak ještě několikrát projeví tak blbě, že její osud je nevyhnutelný. Alespoň že se nebojí svlékat. Nero, její milující manžel, je nedoceněný novinářský kořala. Oba rychle zjistí, jak nemoudré bylo přizvat do auta vyšinutého Davida Hesse, který mi do role zabijáka vůbec nesedl. Takový přehrávající vytlemený blázen...dobře, byl blázen, ale stejně se mi v roli psychopata nelíbil. Pěkná kamera si umí vybrat hezké scenérie (třeba romantické místečko u vodopádů) i rozkošné zabíjení - explodující policajtská helma byla vskutku lahodná. S hudbou se tentokrát Morricone moc nevytáhl - sériová tuctovka. Celkově však vydařené. Zhlédnuto v rámci výzvy od petera12, díky. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Viděno s německým dabingem a českým rychlodabingem. Pro mě spíš slabší "stopařský" film, ze kterého vybočuje zajímavá honička s náklaďákem a jeho následný megasešup z kopce. A samozřejmě motorkářské finále. Ale ta hudba Ennia Morriconeho ... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Opět parádní jízda,která vás chytí a až dokonce vás nepustí.K tomuto filmu opravdu není co vytknout.V podstatě film o třech hercích a převážná část filmu se odehrává v autě,jak už napovídá název.A podobně jako v Cani arrabbiati to hlavně stojí na excelentních hereckých výkonech.Franco Nero a David Hess byli opravdu brilantní.A kdybych měl hodnotit kdo z nich si svou šílenou roli střihnul líp tak opravdu nevím.Franco Nero je pan herec to je známo a taky tu měl víc prostoru na svoje herectví než D. Hess.Ten to zase o to víc doháněl a byl prostě geniální.Takže za mě je to fifty-fifty.Corinne Clery sice taky nebyla špátná,ale byla totálně zastíněná svými mužskými kolegy a v podstatě tu působila jako takové krásné ¨píchátko¨ :-) Navíc celým filmem prostupuje hudba E.Morrconeho což film posouvá o další level výš.Velké dík za doporučení patří Flipnicovi.A já to DOPORUČUJU zase dál.Lidí tohle musíte vidět. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný italský snímek s Francem Nerem. Místo je to dost morálně pohnuté. Vypraví o manželském páru, kteří jsou na dovolené v Americe a moc jim to neklape. Jejich neshody naruší náhodný stopař, kterého svezou. Po chvíli se začnou věci přiostřovat a jim je jasné, že to normální stopař nebude. Oba se dostávají do dost nepříjemných situací, ze kterých není úniku. Kdo nakonec přežije tuhle hru na život a na smrt? Trochu mi to připomnělo film Collateral. Filmu dost přidává skvělá Morriconeho hudba. "Pohni tím svým prachatým zadkem!" ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nějak moc jsem nečekal ale nakonec jsem byl překvapen. I když mám extrémní dilema jestli dát 3 nebo 4*. Film by mohl být sice o něco kratší ale i tak je tu dost zábavy že se člověk nenudí. Nero je dobrý herec i když je většinu času svázaný. A Hess je v tomhle filmu stejně jako Last house on the left geniální. Ta jeho jebnutost je tu fakt parádní a je škoda že nenatočil mnohem víc filmů. Jinak je film příběhově klasický béčko které ničím extra nepřekvapí. Atmosféra je celkem zajímavá. Film rozhodně zkoukněte hlavně jestli máte rádi akci, nahotu. ()

Reklama

Reklama