Reklama

Reklama

PopStory - Série 1 (2016) (série)


Zvuky a média (S01E02)

(epizoda)
  • Slovensko Zvuky a médiá
Dokumentární / Hudební
Česko, 2016, 56 min

Režie:

Jakub Skalický

Kamera:

Pavel Hlavatý

Hrají:

Iva Jonášová (vypravěč), Jiří Černý, Karel Štědrý, Karel Gott, Marta Kubišová, Petr Ulrych, Hana Ulrychová, Elvis Presley (a.z.), Rozina Jadrná (a.z.), Ivan Štědrý (a.z.), Oscar Gottlieb, Jiří Zobač (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zhruba šedesát let populární hudby, to je také šedesát let proměn jejího zvuku i jejích médií. Vzpomínky pamětníků jdou od rozhlasu po drátě, přes mnohakilové páskové magnetofony neboli „kotoučáky“, malé gramofony a na nich praskající singly a elpíčka, kazety a kazeťáky, až k cédéčkům a jejich přehrávačům. Mottem tohoto dílu by mohlo být třeba obecné: „Každá doba má svou muziku a každá muzika svou techniku“. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K výše uvedenému obsahu od ČT ještě doplním, že je tu zmínka o prvních českých černobílých videoklipech, tehdy tzv. televizních písniček. Na to navázaly první televizní hitparády, televizní Hitšaráda, kdy tuším že od 85 byly klipy v barvě. a později třeba slovenský Triangel. ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé ne úplně mírné rozčarování ze zařazení Michala Davida coby vhodného materiálu k dotazování ohledně nahrávacích technologií a práce v nahrávacím studiu naštěstí napravila radost ze Standy Chmelíka, který, narozdíl od někoho, s pokorou sobě vlastní, krátce komentuje podobné téma (bohužel má v dokumentu asi tak desetinu prostoru výše jmenovaného). Jinak jsem s dokumentem spokojena, opravdu to, co je nutné a dá se do té hodinky vměstnat, tady snad je. ()

Reklama

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujimave,pre mna ako byvaleho muzikanta z tej doby,mi to pripomenulo s cim vsetkym sa bolo treba popasovat....len nechapem co takeho zaujimaveho moze demonstrovat cinorody svazak a pochlebovac kovaneho komousa Frantu Janecka ,Michal David....zrovna zanrove zaradenie tychto dvoch panov je hanbou ceskeho hudobneho priemyslu...snad este vacsou ako typicky ceske pajcovane prebrate zahranicne hity.... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama