Reklama

Reklama

PopStory - Série 2 (2020) (série)


Export a import (S02E03)

(epizoda)
  • Slovensko Export a import
Dokumentární / Hudební
Česko, 2020, 56 min

Režie:

Jakub Skalický

Hrají:

Iva Jonášová (vypravěč), Yvetta Simonová, Vlastimil Kloc (a.z.), Richard Adam, Eva Pilarová, Bill Ramsey (a.z.), Gustav Brom (a.z.), Jiří Černý, Hana Hegerová (a.z.), Josef Laufer, The Beatles (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Více či méně úspěšné pokusy navázat kontakt se zahraničím. Tam vysílat konkurenceschopný obchodní artikl a domácímu publiku naopak ukázat "něco z dovozu". Že se jednalo převážně o "zboží" východní provenience, zatímco lační posluchači se pod rukou snažili sehnat alespoň něco ze západu, je nasnadě. (Česká televize)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smokie na Bratislavské lyře, to musela být tehdy bomba. I na mě udělali svou kvalitou obrovský dojem před pár lety na hudebním festivalu Peklo pod Plzní. zde jsou ještě mladí. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý pohled na koncerty našich v cizině, a na koncerty cizích v našich končinách. Na západ se mohlo jet a koncertovat jen pokud jste si protrpěli koncertování na zaostalém východě. Krásné rozhovory. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koho nám sem doveze Pragokoncert na Bratislavskou lyru či Intertalent? Od roku 70 na několik let jen soudruhy z východního bloku. Ale koncem sedmdesátek a pak v osmdesátkách už to bylo zase trochu lepší. A naopak Karel Gott v Las Vegas, to známe z vyprávění všichni, ale kdo se dostal dál ven? Zagorová, Korn a Vodráčková a to hlavně do Německa, ale ta byla tenkrát ještě 2. Jiní měli to "štěstí" koncertovat ve východním bloku. ()

Reklama

Reklama