Reklama

Reklama

PopStory - Série 2 (2020) (série)


Divadlo a film (S02E04)

(epizoda)
  • Slovensko Divadlo a film
Dokumentární / Hudební
Česko, 2020, 56 min

Režie:

Jakub Skalický

Hrají:

Iva Jonášová (vypravěč), Jiří Suchý, Josef Zíma, Milan Kruml, Tomáš Pilát, Nina Vangeli, Karel Gott, Radek Balaš, Jan Hammer ml., Miloslav Šimek (a.z.), Václav Kopta, František Černý (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Jaké bylo uplatnění hudby v rámci těchto žánrů? I v této oblasti vznikala jak tendenční díla ovlivněná dobou vzniku, tak opusy, které se obzvlášť díky filmu staly klasikou oblíbenou do dnešních dnů. (Česká televize)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průvodce nejznámějšími divadelními představeními,  muzikály a filmy jako například Balada pro banditu nebo Diskopříběh. V dokumentu je hodně příjemné hudby. "Starci na chmelu je podle mě nejlepší český muzikál. To je jsou starci nežádoucí se do té doby nikdo neodvážil říct" říkají pamětníci. "Bylo to takové sentimentálně olíznuté". ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvních dá se říct televizních muzikálů, jako byly Hudba z Marsu a Kdyby tisíc klarinetů, přes nově vznikající hudební divadla, i přes původně operetní Karlín, vzestup Brněnského Městského divadla, až po dnešní muzikály. Říkali, že v Česku mělo premiéru v roce 2016 neuvěřitelných 40 muzikálů. ()

Reklama

Reklama