Reklama

Reklama

PopStory

(seriál)
  • Slovensko PopStory
Dokumentární / Hudební
Česko, (2016–2020), 9 h 20 min (Minutáž: 56 min)

Režie:

Jakub Skalický

Hrají:

Jiří Štědroň, Josef Laufer, Helena Vondráčková, Eva Pilarová, Karel Štědrý, Josef Zíma, Karel Gott, Jiří Černý, Vladimír Dvořák (a.z.), Waldemar Matuška (a.z.), Ljuba Hermanová (a.z.) (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(10)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus, který se ve čtyřech dílech pouští do mapování historie české a dříve československé popmusic od 50. let 20. století do nultých let století současného. Nečiní tak ovšem obvyklým, encyklopedicky sumárním způsobem, ale nabízí neotřelou perspektivu pohledu na děje, osobnosti a události této kulturní oblasti tak, jak je vnímali řadoví posluchači – prostřednictvím rozhlasu, televize a také trhu s hudebními nosiči. V kontextu dobových reálií – ať již politických, společenských, kulturních či ekonomických – chce tento projekt osvětlit fenomén hudebních hvězd a hitů, jejich šíření éterem a na hudebním trhu a připomenout zásadní, či naopak kuriózní události historie českého popu. Autor námětu a režisér Jakub Skalický klade provokativní otázky poukazující na zdánlivě samozřejmé skutečnosti, jejichž geneze však byla mnohdy zajímavá a překvapující. Celý projekt, na němž se rovněž autorsky podíleli renomovaní hudební publicisté Aleš Opekar a Radek Diestler, kombinuje publicistické aspekty s divácky atraktivním formátem retrodokumentu, který přinese nejen fakta a informace, ale připomene také autentickou atmosféru jednotlivých kapitol československého popu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Olík k tomuto seriálu (1)

PopStory (2016) 

Mám podobné pořady jednoduše rád a je mi jedno jestli se zabývají mnou oblíbenějšímu rocku nebo normalizačním „céčka, sbírá céčka“. Ač tuzemský pop jistých let je hodně laciným zbožím, stejnak si troufnu tvrdit, že by si zasloužil hlubší sondu…..neříkám hned nový Bigbít, ale prostě obdělávané pole je tak široké, že každá minuta navíc by byla rozhodně k dobru. Každopádně díky i za těchto 200 minut…..protože „Sny o tygří lady často se mi zdály, když jsem jako dítě uměl dlouho spát“. ()

Reklama

Reklama