Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vystihujúci názov pre romantický príbeh mladého dievčaťa a jej neľahkého osudu, spôsobeného otcovou vášňou pre hazardné hry... Sir Giles Staverley (Christopher Plummer), nepolepšiteľný hráč hazardných hier sa stretáva s Lordom Harrym Wrothamom (Edward Fox). Hrajúc kocky o veľké peniaze stráca takmer všetko, dokonca aj vlastnú strechu nad hlavou. Wrothamovi imponuje jeho dcéra Serena (Helena Bonham-Carter) - je nielen krásna, ale zdedí po matke aj 80 tisíc guinejí. Staverleymu je ponúknutá posledná stávka, má možnosť získať majetok späť, pod jednou podmienkou, ak prehrá, Serena sa stane Wrothamovou manželkou. Dnes ho šťastena opustila, opäť prehráva. Mladý Lord Justin Vulcan (Marcus Gilbert) navrhne majorovi Vrútnovi 100 tisíc guinejí za Reenov majetok a to dievča. Justin má víťazstvo v rukách, ale starého pána už nezachráni, v zúfalstve si siaha na život. Nový majiteľ nadobudnutého sídla si prichádza obzrieť svoju potencionálnu manželku. Serena sa stáva jeho snúbenicou, no v skutočnosti sa chladný Lord ženiť nemieni, pretože už partnerku má, je ňou Isabel (Fiona Fullerton). Mladá snúbenica sa ubytuje so svojou slúžkou v jeho dome, spoznáva Justinovu neznesiteľnú matku Harriet (Diana Riggová), ktorá zasväcuje svoj život hazardným hrám a finančným machináciám. Pri konflikte s pašerákmi Harriet jedného zabije a Serena sa stáva svedkom vraždy. Ako jediné pozitívum dievča vníma v tomto hroznom dome prítomnosť Justina, ktorý sa začína javiť ako priateľský a šarmantný spoločník. Na scéne sa objavuje zákerný Lord Wrotham. Harriet vydiera, neprezradí jej pochybné obchody v prípade, ak mu zabezpečí manželstvo so Serenou. Harriet nemá prečo váhať... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Vinteuil 

všechny recenze uživatele

Umberto Eco říkal, že Barbara Cartland dává svým čtenářům to, co čekají, on má zato pocit, že spisovatel by měl nečekaným své čtenáře měnit a přetvářet na takové čtenáře, jaké si pro svá díla vysnil. Hazard srdcí je až ikonický načasováním scén formujících vztah dvou hlavních hrdinů (seznamovací scéna u schodiště atd.) a úsměvný povinným balastem v podobě siroty, tajných chodeb a pašeráků. Nic na něm není žánrově špatně a Helena Bonham Carter je dokonalá. Film pro chvíle, kdy se chcete projet ve velmi známých stopách a nemáte sílu objevovat nové světadíly. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Helena Bonham-Carter jako Serena protáčí oči a zvedá obočí, Marcus Gilbert se jako Lord Vulcan cynicky a vědoucně usmívá, hlavní zloduch je odpudivý, budoucí tchýně nebezpečná, tak kde se stala chyba? Ono to bude asi ve scénáři resp. v knižní předloze (scenárista se to opravdu snažil trochu zjednodušit překombinovanost knihy). Zápletky a tajné chodby jak z gotického románu, ale zase tomu chybí lepší dialogy a prokreslenost postav. Ústřední dvojice nemá příliš prostoru a není vůbec jasný důvod pro jejich jednání. Jinak je to druhý film, který jsem viděla podle Barbary Cartland a mám pocit, že pokusy o znásilnění v kočáře je v žánru žádaný prvek. ()

Reklama

danoo 

všechny recenze uživatele

Možno najstarší film, na ktorý si spomínama a ktorému vďačím za to ,že som sa o filmy začal viac zaujímať. Písal sa rok 1995 a Hazard of hearts bol úžasný. Teraz, po 11 rokoch pripúšťam , že je neprirodzený,afektovaný, naivný vyhovujúci mentalite osomročného decka. H. B. Carter, dnes uznávaná herečka musela tiež nejako začať (občas mi pripomínala Popolušku L. Šafránkovú, ibaže takú amatérsku ako šľak, aby som sa vyjadril ľúbozvučnou slovenčinou) Takže, po 11 rokoch je táto snímka len obyčajným televíznym historickým filmom. Nakoniec som ale dal 3 hviezdičky, ale hovorím som citovo zaangažovaný. ()

007hanka 

všechny recenze uživatele

Už zase jsem udělala fatální chybu a předlohu si přečetla dřív, než jsem si pustila film a navíc hned po sobě. Takže jsem samozřejmě nadskakovala, jakmile začaly podstatné kiksy, což znamená hned od začátku. Musím přiznat, že Helena mě zklamala úplně nejméně, i když v ní jsem nevkládala téměř žádné naděje, vzhledem k tomu, že tu vypadá na 11. Nicméně tužila se ze všech svých mladých a nadaných sil a odvedla obdivuhodný výkon. Taky bych měla pochválit tu závěrečnou šermovačku. Sice v příběhu nemá co dělat, ale alespoň je na ní vidět, že ji neodflákli. Na druhou stranu jsem se zase ohromně těšila, až Isabel (Fiona Fullerton) dostane v knize tu slíbenou facku a ten ňouma jí leda povalil na stoleček, vlepil hubana a šel k čertu. PODVOD povídám! ()

miqaella 

všechny recenze uživatele

Filmy s Marcusom Gilbertom sa mi páčia a obdivujem aj Helenu Bohnam Carter, ale v tomto filme nechápem ako z nej môžu byť paf. Moja mamka sa smeje že na to ten výraz prekvapenia a obdivu potrebujú byť tý herci veĺmi dobrý. Pretože nechápem čo na nej môže byť také krásne. Najkrajšia je predsa len v Kráľovej reči kde sa konečne prejavila ako naozajstná herečka. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Barbary Cartland. (Terva)

Reklama

Reklama