Reklama

Reklama

Zabití posvátného jelena

  • Irsko The Killing of a Sacred Deer (více)
Trailer 2

Špičkový kardiochirurg žije spořádaný život se svou spořádanou ženou a dvěma dětmi. Je v něm jediná podezřelá věc: šestnáctiletý Martin, s nímž se vídá a kterého pomalu, ale jistě zatahuje do své rodiny. Aniž by to věděl, přivolává na sebe tragédii antických rozměrů. I když se Martin zdá být obyčejný teenager, ve skutečnosti v něm dříme schopnost, pro kterou neexistuje racionální vysvětlení. (Film Europe)

(více)

Recenze (410)

Pete 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemný film. Nejlépe to u mě fungovalo v první polovině, dokud je tam jisté tajemno, a divák neví, na čem je. Je zde pěkně zobrazen krutý střet chladně a racionálně uvažujícího lékaře (který si možná začal myslet, že má moc nad životem a smrtí) s něčím, co vysvětlit neumí, a jak ho to paralyzuje. Když pak najednou malý antikrist vše "vysvětlil", trochu se téma smrsklo na to, co všechno jsme ochotni udělat za záchranu své rodiny, dětí. A je jen zajímavé, že postavu Farrella ani na chvíli nenapadlo zastřelit sebe. Trápení svých filmových postav je už režisérův trademark, a tím peklem Osvícení si s nimi musí projít také diváci. Ale Lanthimos rozhodně není Kubrick. Paralela k řecké báji o Ifigenii je spíš směšná, jak bláhové chtít tímto bezbožným způsobem dosáhnout antických výšin. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

O poznani mene alternativni nez prechozi kusy diky standartni strukture pribehu a pribehu samotnemu. O to vic me to vtahlo. A ten kluk v roli Martina... ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Nočná mora pre každého rodiča, kde jedinou (a fatálnou) chybou je nedostatok emócií. Ale, čo si budeme nahovárať, to by nebola artovka od Lanthimosa :). Hudobne hypnotické, tématicky deptajúce peklo s bradatým Farrellom s deštruktívnymi postavami. Spokojnosť, ale byť to REÁLNEJŠIE s citlivým výbuchom na záver, bolo by to za 5*. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Kamera snima odtazito a herci podavaju svoje repliky stroho. Cely film je emocionalne chladny, sem tam je pouzita divna hudba. Bola som zvedava ako to vyusti, ale ak tam islo o nieco hlbsie, tak mi to uplne uniklo, zaujimave to bolo, ale na konci som mala pocit, ze a co ako. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá atmosféra, dokonalé, ale vyprázdněné životy a chladné, mechanické a citu (skoro) neschopné postavy, které bez mrknutí oka probírají s ostatními první menstruaci své dcery a první masturbaci (která se poněkud zvrhla), dokážou děsit víc než horor plný prvoplánových lekaček. Ve výsledku je to jeden z těch fakt dobrých filmů, který už člověk nikdy nechce vidět znovu. Chtěla jsem vědět, co je zač ten člověk, co si v posledním Batmanovi střihnul "vězně beze jména" a Barry Keoghan rozhodně nezklamal. Pod zdánlivě neškodnou fasádou týpka, co neumí do pěti napočítat, se skrývá ukázkový psychopat a paradoxně taky jediná trochu sympatická postava z filmu. ()

MiTrAnDiR 

všechny recenze uživatele

Osobne nie som az tak zpozerany fanusik . S istotou vsak mozem tvrdit,že som podobne spracovanie nametu nikdy nevidel.Kreativite sa medze nekladu a reziser si pekne ušiel.Kam a co tam robil,neham na vas ... xD On prveho momentu som si vravel...ak sa tam budu bavit rovnako pritrhlo jak v lobsterovi tak to bude zaujimave.Po rozume mi chodilo viacero dovodov preco sa tak mohli bavit : a) predstavme si cloveka s celistvou osobnostou,vyrovnany a prisne zasadovy bez akychkolvek neuroz b) vyjadrovanie je akesi strojene ,ako z robota xD Ja vieeeem,ze k tomu to pomale tempo patri,ale miestami tazka nudka. za to ta hviezdicka dole ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Holy MotherFucker Shit! To bolo čo?! To bolo, pre Krista pána, čo?! Ja ani neviem, či sa mi to páčilo alebo ma to úplne nasralo! Voči artovým filmom som vopred skeptický a to hlavne preto, že sa väčšinou na artové iba hrajú. Tu neviem povedať či to bola hra alebo skutočný art, ale celkom ma to opantalo... Oceňujem hlavne postoj gréckeho režiséra, ktorý je veľmi podobný, ako má jeho krajina k celej EÚ... Dobre, politikárčenie bokom, ale chcel som tým povedať, že úplne z toho filmu sršalo, ako má na háku diváka a jeho pochopenie. Jednoducho pozeraj alebo vypni! Žiadne vysvetľovanie, žiadne uvádzanie do deja, žiadne pointovanie na konci, žiadne nič. A ten zasran bol tak neuveriteľne úchylný, že Shyamalan si búcha hlavu o stenu, prečo ho neangažoval do poslednej rozpoltenej schizofrénie. Prečo teda nie plný počet, ak tu na to skladám ódy? Ani sám neviem, ten film si plný počet nezaslúži, pretože bol rozporuplný, ako moje hodnotenie a preto mu dávam namiesto toho svoje uznanie. ()

laple 

všechny recenze uživatele

Dojem z filmu je naléhavě znepokojující, nemohla jsem usnout. Tak nějak nevím, co k tomu mám říct. Nebylo to špatné, ale podruhé se na to ale asi už zřejmě nepodívám. ()

Wulz 

všechny recenze uživatele

Divný film... dobrý Colin Farrell, a Nicole Kidman (a že tu normálně moc nemusím), a (ale) především dobrá hudba! Atmosféra klidná, z hudbou která je prostě...super. ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Co s tímhle? Výjimečně se musím nad hodnocením skutečně zamyslet a budu postupovat přesně obráceně, než mám ve zvyku. Od nuly. Dvě hvězdy za hororový feeling, herecky evidentně nechutně náročný výkon ztvárnění postav bez naprosto žádných emocí. Velké plus i tomu, že divnost toho všeho způsobila, že v kterékoliv chvíli děj může uhnout naprosto kamkoliv. Výš ale jít nemůžu. Podruhé to ROZHODNĚ vidět nechci, děj stojí a padá na tom, že nejsou schopný najít způsob otravy (?) dětí a to mi po osmi sériích House přijde fakt blbý. Jak to navíc provedl? Chápu, že v tom někdo uvidí různé alegorie na bůhvíco, ale.....ale fuj. Pryč, děkuji, nechci. Podruhé už se nudit nehodlám. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Upřímně, jsou filmy u kterých se ani moc nechci dozvědět o co vlastně šlo, v tomhle případě by se trocha vysvětlení hodila. Nějaké vysvětlení se ve filmu sice objevilo, ale podle mě vyvolalo spíš víc otázek než kolik to poskytlo odpovědí. Jinak film podle mě patří do kategorie "Krajně nenormální", ale to mám víceméně rád, takže pohoda. Mnohé dialogy vyloženě pobavily svým extra černým humorem, nicméně většinu filmu byla cítit tajemná mrazivá atmosféra. Ačkoliv film bych asi vyloženě hororem nenazval, tak to fungovalo a film mě bavil až do samotného konce. 80 % ()

Bjeloch 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní snímek, naprosto odlišný od ostatních (vyjma The Lobster, jenž je však dílem stejného režiséra), nikoliv však špatný. Narozdíl od Humra, který mi přišel nekonečný a poměrně nudil, zde jsem se po celou dobu dobře bavil. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný snímek. Na jednu stranu se mi líbila zajímavá kamera a střih a snaha se odlišit co nejvíc od mainstreamu - tohle rozhodně není tuctový film. Na druhou stranu ale musím říct: co to jako bylo??? Šokovat za každou cenu někde funguje lépe (Nymfomanka) a někde hůře (toto dílo). Poslouchat Colina Farrella, jak ze svého malého syna tahá rozumy tím, že mu řekne tajemství, které nikdy nikomu neřekl (SPOILER: že svému alkoholickému otci vyhonil) bylo jen třešničkou na dortu dosti zvláštních dialogů (a že jich nebylo málo). Celá rodinka se vůbec herecky moc nepředvedla, ale co taky čekat, když hlavní novinka, kterou vykládají na potkání každému koho potkají, je, že dcera dostala konečně menstruaci. Pochválit naopak musím Barryho Keoghana, který ve své roli naprosto exceluje. Konec asi netřeba komentovat, snad jen, že jsem ho uvítal s nadšením. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jeden z ozaj tých kontroverznejších snímkov, ktorý vo vás vyvolá minimálne rozporuplné pocity a trošku aj znepokojí. Dejovo to nebolo nejaké výrazné terno, ale tá démonicko-temná atmosféra sa doslova dala krájať a ukončil to vskutku drastický záver. Každopádne tento snímok je skôr pre tých, ktorý holdujú psychologickým filmom s nejasným zámerom a pointou. 60 % ()

Joostas 

všechny recenze uživatele

Zkoukl jsem to ve věkopamátných hvozdech na Vysočině.S takovým filmem si nevím rady.Trojka za řemeslo a jinak,beze slov se dá vidět i jako hra na domýšlení děje. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Najzvláštnejší film, čo som v poslednej dobe videl. Priznám sa, že netuším, či sa mi páčil alebo nie. Isté je, že som na neho pár dní myslel a rozmýšľal nad ním. Neuveriteľná atmosféra vykreslená bezemočnosťou a mechanickosťou postáv, pomalým plynutím deja a samozrejme hudbou, prazvláštny námet a ešte zvláštnejšie podanie, nehovoriac o niektorých dialógoch, výborní herci. ()

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama