Reklama

Reklama

Zabití posvátného jelena

  • Irsko The Killing of a Sacred Deer (více)
Trailer 2

Špičkový kardiochirurg žije spořádaný život se svou spořádanou ženou a dvěma dětmi. Je v něm jediná podezřelá věc: šestnáctiletý Martin, s nímž se vídá a kterého pomalu, ale jistě zatahuje do své rodiny. Aniž by to věděl, přivolává na sebe tragédii antických rozměrů. I když se Martin zdá být obyčejný teenager, ve skutečnosti v něm dříme schopnost, pro kterou neexistuje racionální vysvětlení. (Film Europe)

(více)

Recenze (410)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Originální a filmařsky zvládnutý film, obsahově však zcela samoúčelný depresivně laděný mysteriózní art s podivným humorem, kde, jak píšou mnozí, je to jen magořina, která se tváří jako umění. Tedy coby atmosférický film se zhlédnout dá, leč díky následujícímu odpornému filmu Favoritka jsem pochopil a Lanthimose zcela odepsal... 45 % ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Zhruba do poloviny mě to bavilo, přemýšlel jsem co zatím asi bude. No a druhá polovina to bohužel prozradila. Problémem není načasování ale pionta celého filmu. Ta na druhou stranu není asi k zahození, ale z filmu doslova sršelo mnohem více. 60% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Lanthimos mě začíná zajímat čím dál víc. Točí si po svém a nedělá to vůbec špatně. Humr mi sice svým pojetím sedl víc, tahle mysteriózní podívaná má ale taky co říct. Herecky silné, a i tak si to pro sebe krade mladý Barry. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Neskutečně úchylnej film plnej úchylnejch postav a ještě úchylnějších dialogů. Prakticky nic v tomhle filmu neni uvěřitelný ani reálný, ale možná proto je to taková sranda. Do žánrů plácnout slovo "komedie" a je to. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Natočené velmi netradičním způsobem. Na druhou stranu se vlastně s koncem filmu nic moc nedozvíte a budete si pravděpodobně říkat "to bylo divný". 50% ()

Gildor 

všechny recenze uživatele

Dlouhej a podivně bezduchej film, kterej se moc snaží bejt dobrej .. ale snaha nestačí. Nestačí ani nakoukat Kubricka, Hanekeho a von Triera a uklohnit jakýsi Funny Games of Wide Shut Melancholia in Dogville. 30 % ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Lidi, co jsou rodina, ale mluví spolu jako mimozemšťani, co našli knihu Anglické konverzace, oblíkli se do lidské kůže a hrají si na lidi. Kluk, který má nadpřirozené schopnosti a chce jeden život. A pak už jen úchylná nuda bez katarze. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film. Má to hodně vymyšlený příběh, takže kdo nemá rád takové typy filmů, ať se ani nedívá. Každopádně je to dobrý film, krásně psycho ujetý. Ze začátku si asi řeknete, „na co to sakra zírám?“, ale hezky pomaličku vás to začne víc a víc napínat. Hlavně si budete pořád lámat hlavou, co je to ten Martin za magora, a jakmile přijde zvratová scéna, tak budete jenom čumět. Mimochodem, Barryho herecké výkony byly fakt super. Často jsem si i říkal, jestli to hraje nebo je fakt takovej retard. Nicole Kidman opět nezklamala. Nechápu, jak v jejích letech může být pořád taková kočka. O Farrellovi ani nemluvme, ten samozřejmě neurazil. Díky hororové hudbě to mělo i pěknou atmosféru. Po pravdě ani nevím, jak tenhle film pořádně ohodnotit. Přece jenom není to tak úplně snímek, jako každý jiný. Což je vlastně super. Tímhle si mě pan režisér Yorgos Lanthimos získal. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Celkovou anestezii? Celkovou anestezii. Kardiochirurg Collina Farrella, opatřený biblickým plnovousem, vyjednává se smrtí o splacení jistých profesních a potažmo lidských hříchů; podnik to nevděčný a marný, film tudíž velmi frustrující. Nic samozřejmě nedává smysl a baterie strategií se tenčí; zeptejte se Antonia Blocka nebo třeba Sophie Zawistowské. V tvůrčím počinu lze identifikovat sadismus, který je Lanthimosovi asi vlastní. Hodně je investováno do navození nepohodlí diváka: Dialogy holé jako větve listopadových osik, bezútěšně elegantní výprava, kubrickovské jízdy prostorami navozujícími úzkost a představitel "chlapce" Barry Keoghan, kterého by jeden neváhal pro potěšení Boha ošklivě pošikanovat. Lantimos nabízí filmu a filmem jediné posvěcení, které přichází v úvahu v tomto specifickém případě i ve frašce života a smrti jako takové. V závěru se lze buď smát (Yorgos Lanthimos hovoří o filmu jako o komedii), ale velkou úlevu nečekejte. Ať už souhlasíte či ne, musíte zaujmout stanovisko. A nebude to v životě naposledy. ()

Badseeds 

všechny recenze uživatele

Jack staví dům jsem přežila, Climaxu Gaspara Noe se úspěšně vyhnula, a bláhově si myslela, že z mošničky bizáru mám na nějaký čas vybráno. ,,Bude to švandovní," říkali. Nebylo. Jednu hvězdičku dávám jen proto, že jsem realitu týhle šílenosti mohla opustit. Jo a špagety? Ty si ještě dlouho nedám... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

U toho se nedalo vydržet ani z donucení.Ale pokud v tom našel někdo něco pro sebe tak prosím, má můj podiv.Dva moji oblíbeci , velcí oblíbenci, Kidman a Farrell , se sešli v tomhle úděsu.To mi udělali naschvál??????A kdybych měla málo tak si můžu zakoupit DVD.Což se mi u mých oblíbených severek nedostává této možnosti. ()

Michnak 

všechny recenze uživatele

První půl hodinu bych nejradši zapomněl. NUDA. Pak když přišlo vysvětlení děje, tak jsem si myslel, že to bude lepší. Nebylo. Chápu myšlenku, některé scény jsou vtipné, děsivé, ale jako celek to prostě vůbec nedává smysl. Chudák Colin... Mohl natočit nějaký dobrý film. Místo toho si ho budou lidi spojovat s někým, kdo ze zvědavosti vyhonil svému tátovi. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Zabití posvátného jelena by se dalo popsat jako divnost sama. Jakákoliv interakční hodnota mezi hlavními postavami je naprosto nulová, někdy až děsivě "artově" mrazivá. Snad jediný záznam projevení emocí, který jsem si samosebou musel zapsat, byl v 1 hodině a 32 minutách, jinak absolutní ticho. Avšak nebylo to ledajaké ticho. Bylo to ticho ověnčené velmi intenzivní hudbou, která dávala snímku na napětí a ve mně vyvolávala pořád větší výraz nepochopení. A tak by tomu mělo také zůstat. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Tak do půlky je to dost nuda, což je na dvouhodinový film docela dost. Pak teprve je nastolena krutá realita a divák se už veze až do konce. Vadila mi atmosferická hudba. Atmosférou a vlastně i tématem připomínající Funny games (když nad tím přemýšlím, připomíná mi to víc a víc, zvlášť závěrečná obýváková scéna!). Vlastně mi začíná celý film připadat jako předělávka Funny games s trochu změněným příběhem... ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Humr mi perfektně sedl a těšil jsem se na Jelena. Tady to ale taková paráda není, zvlášť nezúčastněný přednes herců, který v Humrovi tak fungoval, zde absolutně selhává. Jinak téma a hlavně druhá půlka skvělé, ale nesedl jsem si z toho na zadek. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Zabitie posvätného jeleňa mätie nielen svojím (-originálnym-) názvom, ale aj samotnou synopsou a tvorí dojem akejsi nečitateľnosti deja. Darí sa mu to približne do jednej tretiny filmu - potom čo odhalí svoje mystérium sa pôvodne pomaly plynúci príbeh pozvoľna rozbehne smerujúc k rozuzleniu zdanlivo neriešiteľnej a z hľadiska existenciálnosti bezvýchodiskovej situácie. A je to silná káva. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Humus. Art humus, který se během pár minutek vryl pod kůži a na slabé dvě hodiny hlodal, hlodal a nedal se prostě vyříznout. Kamera perfektní, režie bravurní, herecky neskutečně precizní a příběh? Fuj hnus paráda! Trochu mi to kazila hudba. Jasně, měla držet atmosféru, ale na mě zbytečně tlačila na pilu. Ono kdyby to bylo celé beze zvuku, možná i líp. N. Kidman stále krásná baba, C. Farrell je dnes už sázka na jistotu, ale tohle bych mezi ně nepočítal. Já ani nevím, jestli se mi to líbilo, ale filmařsky to bylo luxusní! Vlastně vím, nelíbilo se mi to! Ale filmařsky to bylo prostě luxusní. Brutalita! ()

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama