Reklama

Reklama

Svatební plán

  • Izrael Laavor Et Hakir (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přípravy na ortodoxní svatbu jsou v plném proudu, jenže ženich si to na poslední chvíli rozmyslí. Nevěsta Michal odmítne zrušit původní svatební plány. Věří, že s Boží pomocí snadno najde nového manžela, a pouští se do místy komického hledání toho pravého. (Festival izraelského filmu Kolnoa)

Recenze (10)

Aky 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipné, velmi plné napětí, velmi jdoucí do hloubky psychiky ortodoxních věřících a velmi zajímavé jako pohled do nám nepříliš známých reálií. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Izrael zemí jak z jiného světa. Chováním, jednáním, vším. Tady se ne úplně pohledná Izraelka rozhodne vdát i za cenu toho, že jí utekl ženich. Vždyť už má skoro zamluvené místo a skoro zamluvené šaty, tak by byla hrozná škoda to přece zrušit. Početná rodina se na veselku jistě už těší, aby za zvuků nějakého izraelského psy-tranceu pořádně zapařila. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate úplná šialenosť, ktorá však nemá ďaleko od geniality (napr. scéna rande s hluchonemým mužom). Hrdinku z ortodoxnej židovskej komunity tesne pred svadbou nechá snúbenec, ona však termín svadby nezruší a spoľahne sa na Všemohúceho, že jej nejakého ženícha dohodí. Na výčitky okolia, že je zahľadená len do seba, odpovedá vetou „svet bol stvorený pre mňa“. To bude isto nejaká múdrosť z Talmudu a pre budúcnosť si ju tu odkladám... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak si vybrat partnera. 1)  V rychlokursu pro ortodoxní věřící se urputné děvče rozhodne, že se bude vdávat. Nikdo ji nechce, čemuž se tedy nedivím._____ 2)  Jako komedie je to smutné, jako psychologický film deprimující, jako společenská sonda do života ortodoxních Židů děsivé._____ 3)  Zaujal mě přitažlivý 33letý Oz Zehavi (rocková hvězdička Jos)._____ 4)  Film je zajímavý jako ukázka života a myšlení vlivné části dnešní izraelské společnosti. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý film o ženě, která se chce za každou cenu vdát a přitom dělá všechno proto, aby potenciální ženichy co nejvíce odradila. Musím přiznat, že jsem byla docela napnutá, jestli se nějaký nápadník odváží strčit hlavu do oprátky. (70%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

poněkud specifické.Pro ateistu těžko pochopitelné a je to už druhý film který se zabývá situací žen v židovské komunitě.A v obou vychází žena jako podřadný tvor toužící po vdavkách za každou cenu.Životní cíl? ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Hmmm... svatební plán po všech těch šiduchim nakonec nevěstě vyšel - na rozdíl od plánu režisérky natočit dobrý film. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Viděno na kanále Film Europe. Určitě jsem nevnímala jako romantickou komedii. Pro Evropanku nesmírně objevný film o tom, jak se žije ve světě, kde svatby organizuje profesionální dohazovačka. Možná, že je to díky jejich zakořeněné víře v Boha serióznější, než naše seznamky přes sociální sítě a mobilní aplikace. ()

Reklama

Reklama