Reklama

Reklama

Modrovous

(festivalový název)
  • Argentina Kékszakállú (více)

Obsahy(1)

Hrdinkami jsou dospívající dívky, které ustrnuly na prahu zlomových rozhodnutí - na vysokém skokanském můstku nad bazénem či u výběru specializace ve škole. Vyprávění skládané ze stylizovaných fragmentů ve vytříbených vizuálních kompozicích se pohybuje mezi hraným a dokumentárním filmem. Křehké krize dívek odrážejí globální obraz umírající vyšší třídy a ekonomické krize současné Argentiny. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Do obrazu prevedena moderni opera (nikoli jeji adaptace). Ciste, jednoduche a silne obrazy mluvi o dospelosti a prebirani zodpovednosti za svuj zivot. Uz uvodni scena je tohle cele v malem. Deti skacou ze skokanku na koupalisti a jedna z holek na posledni chvili zavaha. Cim vic vaha, tim vic se ji nechce skocit. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Nádejný film s dobrou vizuálnou stránkou, krásnou farebnou paletou a dobrou kompozíciou záberov. Žiaľ, pôsobí nedotiahnutým dojmom, akokeby ani sám režisér presne nevedel čo chce povedať/natočiť, v dôsledku čoho film vyznieva skôr ako experiment so štýlom - ktorý je zajujímavý, ale nie až tak aby dokázal niesť na svojich pleciach celý film. I tak sa je na čo pozerať, spôsob akým režisér pracuje s telom v priestore je skvelý, ako aj vyššie spomenuté klady. Mohlo to byť však ešte podstatne lepšie. Napriek tomu si ďalší film tohto tvorcu rád pozriem, je možné, že sa raz prepracuje k niečomu skvelému. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama