Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dospívající Kevin byl propuštěn z nápravného zařízení a teta mu nabídla možnost začít znovu v rodinné stavební firmě. Volný čas Kevin tráví s bratrancem a kamarádem Johnem. Společně se snaží vydobýt si místo ve světě dospělých, který je ale odmítá přijmout. Sžíravě realistický příběh dospívání, které s sebou přináší zlobu a nepochopení, renomované belgické režisérky Fien Trochové. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

campix 

všechny recenze uživatele

[Gent Film Festival - 2016] Přesná ukázka toho, jak by mělo podobně střižené drama vypadat. Kevin se vrací do rodného města z vězení a to s sebou přináší hodně vyhrocených situací. Z počátku není úplně jasné proč, na jak dlouho a za jakých okolností se dostal do vězení, ale postupně vše vyplouvá na povrch a směřuje k nevyhnutelnému finále. Nepříjemně dusná atmosféra spojená s netradičním filmovým zpracováním, které mi ale ze začátku hodně vadilo. Poté, co si zvyknete na roztřesenou kameru, hodně záběrů z telefonu a netradiční šířku plátna, tak vše jen umocní výsledný dojem. Finále, které ve vás zanechá určitou stopu. je zde samozřejmostí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fien Troch je údajně uznávaná belgická filmařka. Osobně musím říct, že na tomto filmu je to docela znát, i když je to moje první setkání s ní. Už ten formát, jakým je film natočen, působí velice filmově. Stejně i přístup k filmu, který je natočen stylově (například záběry z mobilu) a evokuje ten náraz dvou nepochopených generací. Pokud bych něco ocenil u příběhu, tak rozhodně syrovost, bezemotivní prázdnotu a brutálnost, které jsou dány nejen jednou zásadní scénou, ale obecně přístupem mladistvých, kterým bych okamžitě dal pár facek a byl by klid. Jenže to by se příběh nesměl odehrávat na západě, speciálně v Belgii. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Snový, dolanovsky hudebně prozářený film. Melancholický, myšlenkou rozvinutý art, který dozní po čase. Opticky přesný na detaily a emoce mladých herců. Probuďte mě, až se někdo přiblíží a natočí nadživotní prožitek, jako Fien Troch. Čtvercový formát zanechává dotyk festivalového nádechu. [Aff, 2017] ()

Reklama

Reklama