Reklama

Reklama

01:54

Trailer

Obsahy(1)

V šestnácti je Tim inteligentní, avšak nesmělý mladík s přirozeným atletickým nadáním pro běh. Poslední čtyři roky byly však pro něj díky Jeffovi a jeho týmu opravdu těžké. V posledním ročníku střední školy Timovi chybí pocit úspěchu, zažívá porážky a chce aspoň jednou zazářit. Rozhodne se svému rivalovi Jeffovi postavit a sesadit jej z mistrovského trůnu v běhu na 800 m, v němž Jeff ve škole vyniká. Jenomže v pozadí konkurenčního boje a rivality je jedno tajemství, které natropí pořádnou paseku. Trenér a také otec jej podporují a Tim má v této věci jasno: „Buď budeš držet pusu a neuděláš nic. Nebo budeš držet pusu a postaráš se o zbytek sám. Mojí volbou je to druhé." (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film, který pokládá otázky, na které si každý musí odpověděť sám - co kdybyste se vy stali obětí šikany? Jak se takový člověk cítí, navíc v období chytrých mobilů, kde jedno video může způsobit katastrofu. Kdo je práskač a kdo ne? Jak z toho kruhu ven? Skvělé herecké výkony, hlavně hlavního představitele, působivá hudba. Film vypadá trochu amatérsky, ale poselství je jasné. Trochu mi na mysl přicházel film Klass, ale tohle je v mnoha ohledech lepší ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujal konec. 1) 37letý herec, Quebečan Yan England (scenář, režie a podíl na produkci) ve svém celovečerním debutu se rozhodl do toho praštit a vypořádat se hned s několika tématy. No...posuďte sami, jak se mu to podařilo._____ 2) Téma homosexuality je bezbarvé a nevýrazně zobrazené._____Sportovní téma je v podstatě o ničem. Ty jsi mi sebral mou lásku (Francise) a já ti seberu tvoji (úspěch v běhání)._____Téma sociálních sítí konstatuje, že fungují, jak fungují._____ Téma šikany je jediné zobrazeno věrohodně. To ale samo o sobě nestačí._____ 3) Pro mě tedy největším překvapením je, jakým společenským stigmatem ještě dnes může být v liberální Kanadě homosexualita. Protagonisté se s ní vypořádávají neúspěšně. Je problémem odlišnost jako taková anebo je spíš problém v psychické kondici obou chlapců?_____ 4) 19letý Antoine Oliver Pilon (Tim, tají svou homosexualitu) mě zde herecky moc nenadchl. 20letý Robert Naylor (šikanovaný gay Francis) je rovněž herecky nevýrazný. 21letý přitažlivý Lou-Pascal Tremblay (šikanista Jeff) uzavírá trojku pěkných kluků. ()

Reklama

Nchotchi 

všechny recenze uživatele

Trochu mě udivuje že film má zatím tak nízké hodnocení. Je pravda že nijak moc nezačíná a nijak moc nekončí a je tak pouhým výřezem ze skutečnosti, která sice není dokonale realistická ale mezi současnou produkcí vlastně i docela jo... Přijde mi že ne všechny filmy musí skončit rozuzlením a happy endem protože tak věci zkrátka vždycky nekončí. Poslední scény s výpověďmi jsou nejspíš zbytečné, stačilo by nechat nás domýšlet si konec. Atmosféra filmu je celkem hustá a hlavní hrdina je vlastně klasickej celkem sympatickej kluk co se prostě bojí takže mu vlsatně ani nejde vyčítat to co dělá a jakej je pokrytec. Chtěla jsem jen srovnat s filmem Hidden Kisses který je francuzský a vlastně o něčem podobném. Tam ten happy-end je. A vlastně tomu filmu vůbec nevěřím. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Příběh bych moc vysoko nehodnotil, vcelku dosti zmatečný, předvídatelný, divný. Jistě celkově je na tom film lépe, jako tuny přiblblin pro náctileté od kanadského souseda, ale žádné terno to není. Nevím, co tím tvůrci chtěli ukázat, dokázat. Šikanu, deprese, zmar, smrt? Vždyť Tim nevypadal, že by si fyzicky neporadil s Jeffem, teď nemyslím jen na závodní dráze. Ostatní atributy hodnocení byly pro mě slušné či průměrné ... 4655 ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Další film o šikaně, který bohužel ani tentokrát nevybočuje ze zaběhlých scénářů. Opět vidíme zbytečnou smrt a chování hlavního hrdiny jako naprostého idiota. Zde dokonce několikrát. Když už jsem si říkal, že by to stačilo a mohl by přijít zvrat, přišla jen další békovina. Ke konci přišel okamžik ("už nebudeš nikoho obtěžovat"), kdy jsem si říkal, že tohle udělat na začátku, nebylo by co dál řešit. Teda bylo, ale nemělo by to asi tak dramatický děj. Konec, kdy všichni projevují lítost, je vlastně vrchol celého toho pokrytectví, které se od začátku filmem nese. Možná bylo úmyslem tvůrců ukázat na problém šikany. Jo, stalo se, ale co jako s tím? Tohle všichni víme. Možná bylo úmyslem tvůrců ukázat na pokrytectví. Pak ve vás po filmu zůstane pachuť vědomí, že to tady bylo, je a bude a ani zbytečná smrt na tom nic nezmění. Film není odpad, hvězdičku si zaslouží, ale jinak je zbytečný, hloupý. Což je škoda, protože problém šikany je velmi vážný. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama