Reklama

Reklama

Démon

Trailer

VOD (1)

V malém wisconsinském městě se skrývá zlo jménem Incubus. Nestvůra, která znásilňuje a zabíjí mladé ženy. Incubus, neobvyklý horor Johna Hougha rozhodně není pro diváky se slabými nervy. (Falcon Home Video)

Recenze (26)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Neustále kecy o tom, jak jeho penisem jsou roztrženy všechny vagíny, jak je mohutný.. že jeho výron má 2 dl spermatu...... nakonec ho uvidíme asi jen 2 sekundy, ovšem ne ten jeho mohutný penis, ale jakési divné roztomilé stvoření........ 3 minuty akce + 90 minut NUDA, NUDA a ještě jednou NUDA! Jsem zvědavý na verze z roku 2005 a 2007, doufám, že budou lepší???? ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Osm let od majstrštyku Legend of Hell House a sedm roků před majstrshitem Howling IV natočil nevyrovnaný Jihn Hough film, který se jen těžko zařazuje. Prakticky klasické schema o postupném odhalování vraždícího démona je zcela zastíněno faktem, že onen démon své oběti znásilňuje a zabíjí svým olbřímým pyjem. Celý film se tak točí kolem rozervaných pohlaví nebohých žen a litrů spermatu, aniž by to působilo trapně nebo nedej bože vtipně. Atmosféra je hustá jak produkt démonovi vášně a děj plynule spěje k vyvedenému závěru. Takových filmů věru není mnoho. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Spíš taková hodně nudná "detektívka", ve které se osazenstvo v čele s místním lékařem snaží dopátrat toho, kdo vlastně znásilňuje dívky ve městě a trhá jim ty vagíny ... nebo dělohy, to je jedno ... Ve filmu se skoro nic neděje, pořád je to jen směs dohadů, keců, sem tam nějaký to znásilnění, ze kterýho není ale stejně nic vidět ... gore minimální, napětí také. Jen ta zápletka je vcelku zajímavá, i když ... docela mi bylo jasné, kdo za tím vším vězí, už od začátku. Není to vyloženě špatný horror, ale není ani nijak výrazně dobrý ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

John Hough má na kontě dva mé oblíbené horory a sice hammerovské Dcery zla a disneyovského Lesního ducha, plus Legen od Hell House. A jeho talent pro ponurou gotickou atmosféru a pěkně zakomponované záběry se nezapře ani zde. Jinak jde de facto o nadpřirozený whodunnit slasher, kde byly vraždy nahrazeny znásilňovačkami, které jsou odbyté nebo rovnou přeskakované. Pátrání je nudné, okázale podezřele se tvářící hlavní hrdina je legrační a postavy až do finále netuší, proti čemu stojí. Závěrečné šokující odhalení pro mě bylo trochu matoucí - tedy pochopil jsem kdo, ale ne jak... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasický horror s lookem 80.let po všech stránkách. Ženské představitelky jakoby s líčením vypadly z videoklipů tehdejší nové vlny, což je pro mne nostalgické vzpomínání. Potíž je trochu s démonem - inkubou. Dle výkladů se jedná o astrální larvu, která navštěvuje ženu výhradně v noci ve spánku. Jen výjimečně může být inkubus stvořen pomocí černé magie a pak se fyzicky zjevuje i ve dne. Škoda, že tahle možnost nebyla ve filmu dotažena do konce. Cílem pohlavního styku je však plodit démony, nikoliv zabíjet. A už vůbec nejde o zabíjení bezdůvodné. S tím si ovšem tvůrci hlavu nelámali. Dle řady filosofů stojí inkuby mezi lidmi a anděly, nejsou tedy démony, nelze je vymítat a rozhodně nemají podobu příšer. To by pak ale nebyl horror... Jinak hned při zjevení místní novinářky vnímavý divák pochopí, že s ní není všechno vpořádku. Hudba je dobrá - potěšil B.Dickinson - a kamera ucházející. Nevím, proč velmi dobrý herec J.Cassavetes nasadil v tomhle snímku zkraje podivný škleb/úsměv, jenž mu vydržel až do konce. Občasné gore není špatné, mohlo ho býti více, zato démon je opravdu komický - jako z pouťového panoptika konce 19.století... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Starý slasher, který určitě v době vzniku slavil obrovský úspěch na pirátských VHS avšak teď už nemá čím zaumout. Film o někom (nebo nečem) kdo (nebo co) zabíjí ženy tím, že je znásilní tak až jim roztrhá jejich pohlavní orgány nezní jako snímek na který se dá koukat pořád. Já se nudil od začátku do konce a k mému překvapení jsem zjistil, že zde není pořádná krvavá nebo třeba napínavá scéna. Nuda, nuda, nuda. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Horor, který rozhodně neurazí a když trochu přimhouříte oko nebo budete správně naladěni, bude vynikající. (Neo)gotická atmosféra městečka v Nové Anglii a snová atmosféra mi místy připomněly dokonce Argenta, ale konkrétněji spíše jeho slabší kus Černá kočka v Two evil eyes (jak kamerou, tak prostředím). Nějakých brutálních scén se nedočkáme, vše je spíše ponecháno naší představivosti (což kvituji), včetně podoby démona, který se nám ukáže asi tak 20 vteřin. Na jeho vzhledu pracoval můj oblíbený ilustrátor z dětských let Les Edwards, jehož detailní přetechnizované vize temné budoucnosti bylo možno najít v karetní hře Doomtrooper. Edwardsův záběr je ovšem mnohem větší, včetně plakátů k THE THING nebo NIGHTBREED. http://www.lesedwards.com/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

70. a 80. léta byly doslova líhní podobně laděných filmů a slasher v té době zažíval skutečně zlaté časy. John Hough měl na svém kontě již pěknou řádku hororů a tak jsem se na tento film hodně těšil. Zvláště když mě téma Incubus velice zajímá. Přečetl jsem toho o tomto démonovi (astrálnímu upírovi) opravdu hodně, ale tady jsem zaznamenal docela zklamání (zvláště proto, že tvůrci si ho vyobrazili dost po svém a nedrželi se známých mytologických faktů). Spíše mi to připomínalo trochu temnější detektivku (nebo giallo), které sice diváka navnadí a umírá v ní i dost lidí, ale ve skutečnosti se všechno důležité odehrává často mimo záběr kamery. Navíc mi přišlo, že střih byl hrozný a vždy nás ochudil o to nejdůležitější. Samozřejmě, že to byl tvůrčí záměr, ale tímhle si spíše ublížili a v podstatě to ovlivnilo i mé hodnocení. Stejně jako nedotažený konec, který jakoby někdo ustřihl dřív, než děj vlastně skončil. Tím však nechci naznačit, že bych se nudil po celou dobu. To vůbec ne. Zvláště začátek byl hodně slušný a potom útok na statku. Kdyby se podobně nesl celý film, mohlo z toho být mnohem více, než jen hodně průměrné béčko. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to je v podstatě giallo, které však nijak neskrývá svou hororovou zápletku (Incubus kterej má prostě chutě). Děj se v podstatě odvíjí jako detektivka, to hororový (když teda nepočítám brutální znásilnění a masakry lopatou či prknem s hřebíkama) přijde až ve druhý polovině. Velkým kladem vidím to, že samotného Incuba moc dlouho neuvidíme. Jen ta znásilnění by mohla být zvládnuta trochu líp (alespoň tak dobře jako vraždy) - ne že bych byl nějaký úchyl, kterej by se v tom vyžíval, ale záběr na řvoucí obličej, pak střih a mrtvola ležící v nemocnici pod prostěradlem teda nic moc. A konec je trochu šokující, přemýšlím, jestli film neskončil o pět minut dříve, než měl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

THE INCUBUS, je jeden z tých ´´umeleckých´´ hororov, zameriavajúcih sa skôr na obsahový prednes, než na explicitnú formálnu stránku. To ale neznamená, že sa stráni ( aspoň niekoľkých ) násilných scén, samozrejme ale ´´umelecky´´ nasnímaných. Dosť dobre strávená hodinka aj pol. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Môžem pochváliť atraktívny námet a dobrý nástup do filmu s desivou atmosférou. A vôbec, scény, v ktorých útočil démon/ Incubus mali potenciu čistej hrôzy, obsahovali peknú "osemdesiatkovú" erotiku a ponúkali zaujímavé zábery kamery: spoza chrbta, popod dvere atď. Tieto scény, v ktorých bol démon prevažne neviditeľný, aj keď odkazovali na Psycho, Maniaka (1980) a iné horory, vcelku zapôsobili. Naopak, scény policajného vyšetrovania túto potenciu sterilizovali. Film ako detektívka nefungoval, tvorcovia hrali s odkrytými kartami, už názov veľa prezrádzal a páchateľ bol známy. A to bola škoda, lebo záverečné vyvrcholenie, v ktorom sa mihla aj postava huňatého chlípneho démona, mohlo byť naozaj šokujúce. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Taký zvláštny, dreamlike, atmosferický film. Historické mestečko ako vystrihnuté z Carpenterovej Hmly, všehovšudy jedna krvavá scéna, ale nevadí to. Jednotlivé scény sú tak zvláštne poskladané, ako keby na seba priamo nenaväzovali, ako v nočnej more, čo bol, myslím úmysel tvorcov, vzhľadom na príbeh. Každopádne pekne, kreatívne natočené, možno až mohol režisér na tej psychedelickosti miestami ubrať, napríklad Bruca Dickinsona som absolútne nečakal. Koniec je nejednoznačný, musíte si ho tak trošku sami poskladať. Suma sumárum, zvláštny, netypický, ale určite dobrý film. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nijako zvláštny priemerný horror.Podivný je ale veľmi silný incestní podtext.Film je hodne predvídateľný,takže koniec filmu nebol pre mňa žiadnym prekvapením.Občas tam sú aj napínavé okamihy,ale nie veľa.Film je natočený na základe knihy Raya Russella.Incubus je vlastne démon z mamutím vtákom ktorý znásilňuje ženy.Nič extra,ale pozrieť sa to dá. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No popravdě je to ,tak mezi třemi a půl. Ten konec je docela zajímavý docela pořád si nejsem jistý kdo to vlastně byl ten démon.(sice je to jistým způsobem jasný,ale pořád mě to nák nepasuje). Film má poměrně pěknou atmosféru a dobrou hudbu. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Vaginoborný a dělohotržný, nikdy neviděný penis, dvoudecový výron s extrémní hemživostí bičíkovců, zmatené sny zmateného Tima, nepochopitelně zamrzlý úšklebek Johna "mámasiobrnulícníhonervu" Cassaveta, nudný děj a klukovatá hlavní hrdinka jsou ideálními ingrediencemi odpadu, od kterého zachraňuje film jen a pouze Bruce Dickinson v originální roli metalového zpěváka. No, takže tak. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tento horor síce stavia až na záverečné 2-3 minúty, kedy sa odhalí skutočná podstata útočníka. Samozrejme, spätne nesedí viacero vecí - od hrozného monštra, sexuálneho devianta až po megatrhača vagín (mrtvoly dievčat sú však iba potriesnené krvou, nič viac), čo s tým má jeho mama. Na časté iritujúce vyvreskovanie obetí sa len ťažko zvyká a hlavnej dievčenskej predsaviteľke mohli nahodiť lepší ako chlapčenský účes. Napriek tomu má film celkom podarenú atmosféru, takú old-school a plusom je aj to, že z obvineného subjektu sa nestáva slepá cesta na zamätenie stôp.  Jeden z mála slasherov, ktoré sú zároveň aj horory. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Věřte tomu nebo ne, THE INCUBUS u mě místy dokázal navodit takovou atmosféru, jako se to povedlo Cronenbergovu megaskvostu THE BROOD. Nad nějakým přehnaným násilím bych se rozhodně nepozastavoval, už jsem viděl vetší řezničiny. Prakticky nemám filmu co vytknout. Má skvělý tah na bránu, nečekané finále, dostatek mrtvol. Snad jen jedna malá výtka. Samotný vzhled Incubuse a poměrně rozháraný úvod, kdy jsem si říkal, co se to do prdele vlastně děje. Proto se přikláním spíše ke čtyřem hvězdám než k pěti. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Ani dobrá hudba z béčka áčko neudělá. Prázdné, nudné, roztahané... Zajímavá kamera a občasné ozvěny atmosféry jsou bohužel málo. 30% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Solidní horor jakoby ze staré školy. I přes stupidní námět o démonovi trhajícím ženy obřím penisem se na to celkem dobře kouká. Démon není ani tak o znásilňování - z toho tu stejně nic neuvidíte, jako psychologicko-detektivní záležitost, směřující k celkem jasnému finále, kdo za tím vším stojí. A pak to jako obvykle v podobných hororech zabije dementní konec s pointou, co nedává vůbec smysl a nejhorším možným koncem. ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Přiznám se ...čekal jsem jen další z nekonečně dlouhé řady osmdesátkových vyvražďovaček, i úvodních cca 30 minut tomu nasvědčovalo, ale poté se to zvrhlo v poměrně atmosférickou vyšetřovačku se sympatickými postavami ( Úžasný John Cassavetes, jako hlavní postava, který počas celého filmu nehne ani brvou, jako by se ho to dění kolem ani netýkalo. Na jeho tváři " doslova " nejsou znát emoce - radost, strach, překvapení, lítost ...atd + Skeptický šerif ze staré školy John Ireland a šťouravá novinářka Kerrie Keanová ). Již zmíněnou dobře fungující atmosférou podtrhla závěrečná půlhodinka + finální scéna, kterou jsem opravdu nečekal ...a také slušná porce nahoty a krve, dojde i na pár chuťovek ( hřebík v hlavě, lopata v krku ) ...70% ... ()

Reklama

Reklama