Reklama

Reklama

Generál Aulus Plautius vede armádu římských útočníků do Britannie. (SkyShowtime)

Recenze (8)

Cervenak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, zatiaľ je to presne taká haluz, akú sľubovali ukážky. Britskí domorodci sú sfetovaní otrhanci s bizarnými zvykmi a rituálmi (čo by celkom sedelo), proti nim rímski náckovia, pekná príroda, krv, solídna "barbarská" atmosféra. Herci si to celkom užívajú, hlavne výborný Nikolaj Lie Kaas. Chce to viac Kelly Reilly v úlohe neskrotnej Meridy. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Mne ten rozmazany nafetovany svet velmi neimponuje. Mozno sa rozbehne, ale momentalne po pilote chut pustat si dvojku nemam. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že obdobie Rímskej ríše patrí k mojím najobľúbenejším, čo sa dejín týka, prvá časť seriálu ma nijako neočarila. Opäť tu máme nádherné prostredie a vydarené kostýmy, avšak dej je v úvode pomerne nezáživný a najviac asi irituje fakt, že si rímske légie o počte 20 tisíc mužov nikto z miestnych barbarov nevšimne a žiaden z druidov nemá víziu o ich príchode. Ostáva dúfať, že dej bude o niečo napínavejší, pretože najmä rozhovory medzi členmi anglických kmeňov sú pomerne nudné. Pilot by mal priniesť určite ďaleko viac ako tomu bolo v tomto prípade. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce odrazujících pilotů, co jsem kdy viděl. První epizoda seriálu Britannia toho nemá moc co nabídnout. Největším problémem je oproti jiným pseudohistorickým počinům fakt, že tu divák nedostane v podstatě žádné sympatické postavy, ba naopak spíše postavy nesympatické, a tak není moc na čem stavět. Vztahy, které jsou sice slovně či vizuálně znázorněné, nejsou však dostatečně opodstatněné a vy se tak musíte spokojit s tím, že skoro každý je zkrátka nepříjemný zmetek. Interiéry i kostýmy působí často uměle a druidové vypadají jak Xerxes z 300 po zmrtvýchvstání. Akce je zběsile sestříhaná, nepřehledné a nezajímavá. Jediné, co se dá na seriálu pochválit, je několik pokusů o artově laděné záběry a silnější naklonění se k mystické stránce, čím se Britannia odlišuje od tradičních historií inspirovaných snímků. I tak to ale nestačí na to, abych měl důvod pokračovat. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Nikterak dech beroucí, ale rozhodně ne nevydařené. Snad další díly ukážou něco lepšího. Moc mě potěšila místa natáčení (Velkou Ameriku jsem sám navštívil mnohokrát, pročež jsem ji poznal na první dobrou). ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem to, čekal od toho hodně a prostě to nevyšlo. Pár zfetovanejch druidů a malé, levné (low budget, huh?) bitvy. Nuda. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vezmu to po dějovejch linkách... Římská armáda naprostá nuda... Druidi celkem ušly... Znepřátelené kmeny dobrý... Holka a smradlavej druid nuda... Ale od pilotu sem moc nečekal, dám tomu ještě jeden díl a pak uvidíme jestli budeme pokračovat nebo ne... ()

Reklama

Reklama