Reklama

Reklama

Britannia - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 25 min (Minutáž: 42–45 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drama Britannia se odehrává v roce 43 našeho letopočtu, kdy se armáda Římské říše vrací zpět do keltského srdce Britannie, tajemné země ovládané divokými válečnicemi a mocnými Druidy, kteří mohou ovládat nebezpečné síly podsvětí. Nebo to aspoň tvrdí. Ve druhé řadě seriálu, dva roky po napadení Britannie, generál Aulus romanizuje svolné keltské kmeny s pomocí jejich královny Ameny, a plení ty, které se pokusí vzdorovat. Jeho chování však vyvolává podezření, že má ještě jiné plány – takové, které probudí démony z Améniny minulosti a vystaví Druidy mnohem většímu nebezpečí než kdy dřív. Jejich jedinou nadějí se tak stane Cait, mladá dívka vycvičená druidským psancem Divisem k tomu, aby naplnila proroctví, které by mohlo zachránit Britannii před Římany. Když se však probudí mrtvý muž, dva druidští bratři – Veran a Harka – rozpoutají epický souboj vůlí, který rozdělí Druidy a ohrozí celé proroctví. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvej polovici seriálu sa autori ešte ako tak držali nejakých historických faktov a aspoň sčasti to pripomínalo obsadenie Británie Rimanmi, v tej druhej to už bol už opäť iba fantasy príbeh bez toho aby dej výraznejšie napredoval. Kým autori ostali pri niektorých historických faktoch ako útok na rímsku légiu či obetovanie detí Harkom (najlepšie zvládnutá časť celého seriálu) v druhej polovici to už bolo iba veľmi dobre natočené ale strašne nudné. Autori uviazli na polceste medzi Vikingmi a seriálom Norsemen ktorý bol úplnou paródiou a v mnohých etapách príbehu nevedli kam ďalej. Medzi obľúbené myšlienky libtárdneho obdobia našej spoločnosti patrí zosmiešňovanie dejín, v tomto prípade častokrát autori práve vtedy keď sa o to snažia zosmiešňujú iba samých seba. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série seriálu Britannia je opravdu ulta guilty pleasure! Tohle nesedne každému, neboť oproti první sérii se autoři ještě více utrhli ze řetězu a již sledujeme drama s komediálními vsuvkami v historickém hávu ještě ke všemu doplněnou o současný hudební doprovod. Zní to sice šíleně, ale je to fakt zábavné!:)) Navíc David Morrissey je ďábel a Mackenzie Crook je Lucifer!:o)) PS: Souhlas s komentářem uživatele Helo. ()

Reklama

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada se přestala vydávat za historické drama a změnila se v jednoznačnou temnou fantasy pnou mystiky a tajemna. Ruku v ruce s touto změnou se zvýšila zábavnost série. Už nelze očekávat, že přežije kterákoli z postav a smazávají se hranice mezi temnou a světlou stranou. Nic není černobílé a mnohá rozhodnutí mají dalekosáhlé dopady v budoucnosti příběhu. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci naštěstí pochopili, že maskovat tuhle úchylnou guilty pleasure jako něco historicky seriozního je úplně zbytečný a definitivně najeli na fantasy vlnu mixu historizujícího settingu a moderních prvků, čímž nakonec docela slušně baví. Zprvu nesympatický a klamající seriál se tak nakonec našel, a i když rozhodně nesedne každému, tak pobaví toho, kdo na tu bláznivou koláž stylů, žánrů a braku/artu přistoupí. Proč ne. 74,47  % ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jsem tomu po první řadě moc nedával, druhá si u mě nakonec po slabších počátečních epizodách získala status guilty pleasure. Jo, je to blbina. Historicky je to asi tak přínosný jako poslední řady Vikingů a celá římská linka a linky některých postav zase vyšumí úplně do prázdna. Ale ten zbytek je fajn, zábavnej, vtipnej (Divis a Cait jsou skvělá dvojka) a dokáže to bejt i "trůnovsky" šokující a emočně zasahující. ()

Galerie (264)

Zajímavosti (1)

  • Oproti první sérii, která se natáčela v České republice, se filmovalo pouze na území Velké Británie. (Yardak)

Reklama

Reklama