Reklama

Reklama

Britannia

(seriál)
  • USA Britannia
Trailer
USA / Velká Británie, (2018–2021), 20 h 9 min (Minutáž: 41–70 min)

Hudba:

Neil Davidge

Hrají:

Ian McDiarmid, Kelly Reilly, David Morrissey, Eleanor Worthington-Cox, Nikolaj Lie Kaas, Julian Rhind-Tutt, Stanley Weber, Zoë Wanamaker, Hugo Speer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Když Římané napadnou v roce 43 před naším letopočtem Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve vzdáleném koutě Římské říše. Aulus je silný a nezlomný vůdce, ale skrývá hluboké tajemství, které ohrožuje jeho misi. Když se kmeny a Druidové sjednotí v boji proti Římanům, Kerra je nucena obstát v nejdůležitější roli svého života, zatímco stane v čele odporu proti ohromné síle Římské armády. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele ledzepfan k tomuto seriálu (1)

Britannia (2018) 

V kontextu dnešní seriálové tvorby působí Britannia jako cosi z jiného světa. Seriál který je tak odvážný, že nechává bez nápovědy diváka tápat ve věčně se opakující smyčce otázek, jestli to myslí tvůrci vážně, jestli je to tak divné schválně nebo nedopatřením, jestli to celé bude mít nějakou pointu... Člověk na to kouká a vidí, že je to divné(až blbé) ale ona je ta divnost tak precizní a přesně dávkovaná, že to jaksi nemůže být náhoda/nehoda. Když jsem se odpoutal od očekávání a přijal to jak se to na mě valilo, začal jsem si tu smažkoidní hru scénáristů s žánrem docela užívat a těšil jsem se jakou další pakárnu na mě filmaři zkusí příště.... Ze sympatií k téhle seriálové revoltě hodnotím čtyřma rudýma a jsem fakt zvědavý jestli se to v další sezóně nějak vykuklí.. Doporučuju asi hlavně lidem co rádi experimentují a mají trpělivost mazlit se devět dílů s ambivalentními pocity. ()

Související novinky

59. Zlín Film Festival se blíží

59. Zlín Film Festival se blíží

13.05.2019

59. ročník festivalu představí letos na 280 filmových snímků z 51 zemí světa. Hlavní téma bude s ohledem na sté výročí narození cestovatele Miroslava Zikmunda zaměřeno na objevování a poznávání.… (více)

Reklama

Reklama