Reklama

Reklama

Epizody(9)

Recenze (10)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britannia nie je klasickým historickým či vojnovým seriálom, ponúka trochu odlišný pohľad na dané obdobie. Seriál očarí predovšetkým prostredím a kostýmami, avšak s dejom je to už podstatne horšie. Úvod seriálu Vás príliš do deja nevtiahne, rovnako neskôr máte problém vybrať si postavu, ktorej osud Vás bude zaujímať až tak, aby ste sa nevedeli dočkať nasledujúcej časti. Záver série to všetko trochu zachránil, nie však natoľko, aby som sa plný očakávania tešil na nasledujúci rok a ďalšie pokračovanie ako je tomu v prípade Game of Trones či Peaky Blinders. Pravdu povediac pochybujem, že si po odmlke na seriál vôbec spomeniem a skôr ma k tomu, aby som začal pozerať druhú sériu privedie iba náhoda. Za celý seriál 60%. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý seriál, který ztvárňuje dnes běžnou, bulvární látku (fantasy history) poměrně originálním způsobem. A to jak výběrem kvalitních, ověřených herců (jsou to možná oni, kdo ke sledování přivábí i nestandardní diváckou skupinu), tak celkovým vyzněním, humorem a některými zápletkami nevyvěrajícími přímo z typické, zde vyžadované primitivnosti a prvoplánovitosti. I jejich fanouškům ale tvůrci nabízejí patřičnou atmosféru, nezbytnou přítomnost násilí, magie i ono nekonečné, telenovelové rozplétání banálních osobních příběhů, které tento žánr tak definuje. Výsledek vnímám jako dobrý pokus o kompromis. Snaží se zavděčit ne snad všem, ale rozhodně širšímu publiku, než pro které jsou tyto pseudohistorické kusy většinou určeny. ()

Reklama

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálu vládne jednoznačně skvělý casting. Vybraní herci přesně zapadají do rolí a každému z nich věřím, že je tou postavou, kterou hraje. Nechci srovnávat Hry o trůny s Britannií, ale pokud si odmyslíte draky a uberete pár rodů bojujících o trůn, získáte poměrně přesnou představu, oč v seriálu jde. Jako v každém historickém období jde o moc a vládu. Zde se tedy setkávají dva znepřátelené rody, které po staletí ovládají jako loutky tajemní druidové. V této situaci se jako nečekaný prvek přidá římský výsadek. A lektvarem, který dokáže měnit naprosto vše je pološílený vyvrhel druidů a vyvolené dítě. A přestože je zajímavých postav v seriálu nepočítaně o smrt sympatických i méně sympatických hrdinů není nouze. ()

005 

všechny recenze uživatele

Seriál je dobrý na ukrácení dlouhé chvíle. Má zajímavý námět. Nádherné české reálie. A solidní herecké obsazení. Má pomalé tempo a nesnaží se během první série prožít úplně všechno. Slabinou jsou některé dějové linky a postavy. Jeden díl se něco odehraje a vy si za pár dílů uvědomíte že se to dál nerozvíjí. To samé je u postav. Některé se tam jen tak bezcílně pohybují. Čekáte jak se do děje zapojí a ono nic. Přitom ale stále máte pocit, že tomuto seriálu schází tak málo a byl by super. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suverénne najhorší seriál či film týkajúci sa starej doby britského polostrova. A tak majestátne to znie, že Britannia. Dostane sa vám len pár trochu pekných herečiek (sú to Angličanky, nečakajte veľa) a tak dvaja traja Rimania, inak je to zhluk divochov, šamanov a polobláznov. A že s históriou to nemá nič spoločné je všeobecne zjavné, avšak také chyby nevyrobí ani cigán opakujúci po pätnásty krát tretí ročník základky. Užívateľ regentor to opísal dobre, avšak snáď najhoršie je, že Caesar vedie svoje vojsko k Británii v roku 43 pred Kristom, kedy bol už rok mŕtvy... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (1)

  • Přibližně v čase 6:05 je v původním znění velice dobře slyšet, že Galové skandují česky: „Ať žije král!“. (Daertelon)

Reklama

Reklama