Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

Martrix 

všechny recenze uživatele

S časem se tady pracuje stejně jako v Na hraně zítřka, nebo Na hromnice o den více, takže jednoduché smyčkování založené na premise, že se lze na časové ose pohybovat zpět a dokonce i měnit její průběh. Osobně jsem sice zastáncem jiné teorie, ale ARQ beru jako příjemné překvapení. Má to atmosféru a dokonce i jakýsi přesah, chytré dialogy...prostě fajn malé sci-fi. Před lety by to byla skvélá hodinová epizodka do Krajních mezí, díky Netflixu je to sympatický celovečerák, který odsýpá jak má a přestože je obsazený hereckou pěchotou, do béčka má daleko. Přitom se děj odehrává v jednom domě, takže směle můžeme použít přídomek nízkorozpočtové sci-fi. Mám takové autorské projekty rád; Tony Elliott zabodoval, na prvotinu je to opravdu dobrý. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je možné, že za moje vysoké hodnocení a nadprůměrnou diváckou spokojenost vděčí ARQ hlavně faktu, že už jsem dlouho neviděl žádné netradiční, nízkorozpočtové, nepodbízivé, a přitom zajímavé scífko. Nebo tomu, že mi jeho děj připomněl jednu starou (a dobrou) Neffovu povídku "Čtvrtý den až navěky" z jeho stejnojmenné staré (a dobré) povídkové knížky, kterou jsem hltal ještě za totáče (ehhh, ta hnusná nostalgie). Skoro bych až řekl, že onu Neffovu povídku tvůrci znali a obšlehli, i když vím, že je to vysoce nepravděpodobné. No a samozřejmě mi ARQ dal i vzpomenout na jednu z mých mála oblíbených komedií, na Groundhog Day. Filosoficky založený divák si zase u filmu možná vybaví Nietzscheho bizarní myšlenku o "věčném návratu téhož", a položí si díky tomu nějakou tu existenciálně závažnou ontologickou otázku (na kterou si ovšem nebude umět odpovědět). Každopádně by se tenhle obyčejný, levný, televizně působící a neznámými herci obsazený film mohl líbit každému, kdo už je znechucený všelijakým tím komerčním, nabubřelým, velkohubým a přitom bezduchým a retardovaným sci-fi mainstreamem se všelijakými těmi Timberlaky a Cruisy a Damony a Farrelly a podobnými kašpary, ze kterýchžto hovadin tedy aspoň já většinou dávivě bleju. 90%. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Frajírek z teplákova se probouzí vedle buchty, co nepříjemně připomíná starou Bellu z Tvajlajtu. Ihned po procitnutí se tváří zděšeně dokud se neujistí, že má na sobě kvalitní domácí úbor a drnda je také ošacena až po paty. Šťastný výraz, z pocitu úlevy vzešlý, mu nezvládne pomuchlat ani partička jakýchsi násilníků. Následuje děj v němž se ukáže, že hoššík byl v minulosti slečniným partnerem, což nějak nevyšlo (ale!) a teď se kvůli tomu leccos děje. No prostě - slovo dalo slovo a šmudlík si hnedle dělá pohodlí v leže, s pěkně rozcabenou dírkou. Bohužel v hlavě. Pozorný divák při pohledu na stopky konstatuje, že to byl tedy fofr, popcorn nestihl zgumovatět a v cole se stále perlí bublinky, ale nešť, jde se domů (rozuměj - zpátky na plochu hledat něco smysluplnějšího). Ovšem achtung! Špatně maskovaný gejín má ve sklepě vykuchanou sušičku a ta je tak vyzkratovaná, až má co denně hromnice! Jede se dál. Reálie údajného postapo světa moc nedávají smysl, Bella je kráva, záporňáci semidebilní a stálo to tak dvanáct pade, přesto s přimhouřením rekta šoupnu tři. Ať neseru. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Hlavní koncept filmu, a to neustálé vracení se v čase do nějakého bodu a zacykleně prožívat jistý čas stále dokola, to už tu bylo mnohokrát. Nicméně tento film má něco více, a to vcelku zajímavou zápletku. Musím uznat, že jiné, dražší filmy s podobnou myšlenkou mě natolik nechytli, jak tento nízkorozpočtový film. S každou další opakující se sekvencí upadá hlavní postava do jisté letargie a zkouší řešit situaci s teroristickou buňkou, která postupem času si začne taktéž vzpomínat na to, co se dělo před smyčkou. Nejsilnějším lákadlem na filmu je touha poznání, jak se vypořádá hlavní hrdina s nepřáteli, kteří mu chtějí zabavit ARQ, a jelikož se to odehrává v pár místnostech, o to více se soustředíte hlavně na děj a postupně gradující atmosféru. Žádné složitosti, celkem dobře zahrané, myšlenku to má, takže čtyři hvězdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK JSI TO VĚDĚL?“ … „PROTOŽE TOHLE SE UŽ STALO!…“ /// Žádnej Cruise. Spíš Kostka nebo Murray - ovšem žádná prdel! Jde tady vo kejhák, takže se neustálý vopakováním snažej dostat z průseru. Hra na drama, která je (bohužel) zábavou tak na hoďku. Víc už těch 6 herců, točící se píčovina, 3 bouchačky ani trocha vohně nedokážou. Ukázkovej nízkorozpočťák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že zachraňovat ženskou je ztráta času. 2.) Motám se ve smyčce. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Torontu, přibližně 19 dní. (Martrix)

Reklama

Reklama