Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mladý inženýr Renton (Robbie Amell) se probouzí vedle své bývalé přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) a najednou do ložnice vstupují tři muži v maskách, kteří ho táhnou pryč. Podaří se mu vysmeknout, ale jeden z útočníků ho při honičce srazí ze schodů a po nárazu hlavou do stěny procitne ve stejný čas jako poprvé. Renton pracuje na zařízení ARQ, které by mělo produkovat neomezenou energii, ale vytvořila se také časová smyčka... Film vystačí opravdu s málem, protože se odehrává v jednom domě, kde se zdržuje šest osob. Příběh ve smyčkách se daří bez zbytečného opakování posouvat dopředu a v závěru dojde k nečekanému odhalení. HODNOCENÍ 70% ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Člověk občas musí zabrousit do vod průměru, aby možná objevil klenot, který zrovna mu přesně sedne. V případě ARQ tento můj výlet skončil tak, že jsem dostal totální a absolutní....průměr. Nebudu zlej a nebudu přemýšlet nad tím, o kolik horší je to než Edge of tomorrow (nehledě na rozpočet, akci, efekty a všechno), nebudu rozpitvávat, jak to moc nedává smysl a jak to moc netěží z hlavní premisy. Nebudu mluvit o nesympatičnosti hlavního hrdiny a pointě nepointě a dám tomu přesně 50 %, tedy slabší tři časové smyčky a řeknu vám, že jestli chcete nenáročný sci-fi o časohrátkách, tak si to můžete pustit a asi nebudete vyloženě nasraní...nebo si radši znovu pusťte Edge of tomorrow a budete spokojení. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

S časem se tady pracuje stejně jako v Na hraně zítřka, nebo Na hromnice o den více, takže jednoduché smyčkování založené na premise, že se lze na časové ose pohybovat zpět a dokonce i měnit její průběh. Osobně jsem sice zastáncem jiné teorie, ale ARQ beru jako příjemné překvapení. Má to atmosféru a dokonce i jakýsi přesah, chytré dialogy...prostě fajn malé sci-fi. Před lety by to byla skvélá hodinová epizodka do Krajních mezí, díky Netflixu je to sympatický celovečerák, který odsýpá jak má a přestože je obsazený hereckou pěchotou, do béčka má daleko. Přitom se děj odehrává v jednom domě, takže směle můžeme použít přídomek nízkorozpočtové sci-fi. Mám takové autorské projekty rád; Tony Elliott zabodoval, na prvotinu je to opravdu dobrý. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Frajírek z teplákova se probouzí vedle buchty, co nepříjemně připomíná starou Bellu z Tvajlajtu. Ihned po procitnutí se tváří zděšeně dokud se neujistí, že má na sobě kvalitní domácí úbor a drnda je také ošacena až po paty. Šťastný výraz, z pocitu úlevy vzešlý, mu nezvládne pomuchlat ani partička jakýchsi násilníků. Následuje děj v němž se ukáže, že hoššík byl v minulosti slečniným partnerem, což nějak nevyšlo (ale!) a teď se kvůli tomu leccos děje. No prostě - slovo dalo slovo a šmudlík si hnedle dělá pohodlí v leže, s pěkně rozcabenou dírkou. Bohužel v hlavě. Pozorný divák při pohledu na stopky konstatuje, že to byl tedy fofr, popcorn nestihl zgumovatět a v cole se stále perlí bublinky, ale nešť, jde se domů (rozuměj - zpátky na plochu hledat něco smysluplnějšího). Ovšem achtung! Špatně maskovaný gejín má ve sklepě vykuchanou sušičku a ta je tak vyzkratovaná, až má co denně hromnice! Jede se dál. Reálie údajného postapo světa moc nedávají smysl, Bella je kráva, záporňáci semidebilní a stálo to tak dvanáct pade, přesto s přimhouřením rekta šoupnu tři. Ať neseru. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Extrémne low budget. Väčšina prekvapení nie je veľmi prekvapivých a inžinier nie je veľmi chytrý, keď mu dochádzajú až po divákovi. Najväčši problém som ale mala so samotným dejom, zabíjajú sa všetci síce v rôznom poradí, ale zato nenápadito a tak nejak nezáživne, takže je mi to všetko tak nejak jedno. Ak chcete akčňák na podobné téma, rozhodne odporúčam radšej Boss Level (2020). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Torontu, přibližně 19 dní. (Martrix)

Reklama

Reklama