Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá sci-fi jednohubka, která využívá sci-fi nápad starý, jak zákon Boží a rozjíždí nekonečnou časovou smyčku, ve které se děje plno špatností na dvou dobrých lidech. Seriál Hvězdná Brána touto myšlenkou vytvořila s O´Neillem jeden z nejzábavnějších dílů seriálů vůbec. Tom Cruise byl s tímto nápadem součástí jednoho z nejlepších sci-fi blockbusterů desetiletí – Na hraně zítřka. A Netflix z toho udělal takový sympatický pokus, který neurazí a v kontextu s tím, jak se Netflix staví ke sci-fi obecně, spíše i těší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK JSI TO VĚDĚL?“ … „PROTOŽE TOHLE SE UŽ STALO!…“ /// Žádnej Cruise. Spíš Kostka nebo Murray - ovšem žádná prdel! Jde tady vo kejhák, takže se neustálý vopakováním snažej dostat z průseru. Hra na drama, která je (bohužel) zábavou tak na hoďku. Víc už těch 6 herců, točící se píčovina, 3 bouchačky ani trocha vohně nedokážou. Ukázkovej nízkorozpočťák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že zachraňovat ženskou je ztráta času. 2.) Motám se ve smyčce. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ti, kteří zapomínají na svou minulost, jsou odsouzeni ji opakovat..“ Postavit zápletku na tom, že v zanedbané prádelně mají mandl, který sice probíjí, ale umí vrátit čas ve formátu Ludolfova čísla, vypadá na první pohled originálně, ale opak je pravdou. I když jsem bral v potaz poměr vynaložené prostředky / technická kvalita, s postupem opakujícího se času jsem propadal do jakési letargie, kdy mi bylo upřímně jedno, do čích rukou nakonec mandl padne či jestli se třeba nenacházíme v kolárně či kočárkárně. Kdybych se chtěl někdy na ARQ podívat podruhé, musím si vzpomenout na citát z úvodu komentáře.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Rychlé vržení do děje filmu, který příjemně šlape a při jehož sledování si ani příliš nevzpomenete na Murrayho s Cruisem. Za malý peníz docela hodně muziky, jen ty hlavní postavy by mohly být o něco výraznější a jejich hašteření by se nemuselo každých pět minut slovo od slova opakovat (nesouvisí se zápletkou filmu). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Edge of Tomorrow", len asi 1 000 000 krát lacnejšia verzia, ktorá od úvodu vtiahne do deja. Žiadne efekty, žiadny záber pri ktorom by divák otváral ústa od úžasu, iba postupne plynúca "zauzlená" story, ktorá je základom a snáď aj jediným prvkom, ťahajúcim "ARQ" k vyšším métam. Spokojný. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Frajírek z teplákova se probouzí vedle buchty, co nepříjemně připomíná starou Bellu z Tvajlajtu. Ihned po procitnutí se tváří zděšeně dokud se neujistí, že má na sobě kvalitní domácí úbor a drnda je také ošacena až po paty. Šťastný výraz, z pocitu úlevy vzešlý, mu nezvládne pomuchlat ani partička jakýchsi násilníků. Následuje děj v němž se ukáže, že hoššík byl v minulosti slečniným partnerem, což nějak nevyšlo (ale!) a teď se kvůli tomu leccos děje. No prostě - slovo dalo slovo a šmudlík si hnedle dělá pohodlí v leže, s pěkně rozcabenou dírkou. Bohužel v hlavě. Pozorný divák při pohledu na stopky konstatuje, že to byl tedy fofr, popcorn nestihl zgumovatět a v cole se stále perlí bublinky, ale nešť, jde se domů (rozuměj - zpátky na plochu hledat něco smysluplnějšího). Ovšem achtung! Špatně maskovaný gejín má ve sklepě vykuchanou sušičku a ta je tak vyzkratovaná, až má co denně hromnice! Jede se dál. Reálie údajného postapo světa moc nedávají smysl, Bella je kráva, záporňáci semidebilní a stálo to tak dvanáct pade, přesto s přimhouřením rekta šoupnu tři. Ať neseru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na Rachael Taylor se nejde vynadívat. Jinak obstojný time loop film, ve kterém se pořád něco děje, a nuda nehrozí, tyhle klady ale naneštěstí vyvažuje sterilní (doslova, svět zdecimoval záhadný K-virus 😃) prostředí a ultralevnej televizní look. [Netflix] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli podobným záležitostem jsem nikdy netoužil mít doma Netflix. Je to televizní, laciné a prakticky jsem to nepochopil. Ústřední duo bych rozhodně neoznačil za herce. Kdo má chuť na Hromnicovou tématiku, ať se raději porozhlédne jinde. 20% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mladý inženýr Renton (Robbie Amell) se probouzí vedle své bývalé přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) a najednou do ložnice vstupují tři muži v maskách, kteří ho táhnou pryč. Podaří se mu vysmeknout, ale jeden z útočníků ho při honičce srazí ze schodů a po nárazu hlavou do stěny procitne ve stejný čas jako poprvé. Renton pracuje na zařízení ARQ, které by mělo produkovat neomezenou energii, ale vytvořila se také časová smyčka... Film vystačí opravdu s málem, protože se odehrává v jednom domě, kde se zdržuje šest osob. Příběh ve smyčkách se daří bez zbytečného opakování posouvat dopředu a v závěru dojde k nečekanému odhalení. HODNOCENÍ 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film vyťažil hlavne zo svojho tempa, ktoré tu je naozaj už od prvých sekúnd veľmi rýchle. Stále sa tu niečo deje, rieši, uteká, alebo strieľa, takže naozaj tu aj vzhľadom na pomerne krátku stopáž nie je čas na nudu. Samotná časová slučka ma ale tentoraz moc nenadchla, prišla mi taká nedorobená, podľa mňa to T. Elliott slabo domyslel. Na druhú stranu sa mi ale páčilo načrtnuté apokalyptické prostredie. Solídny priemer. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lacnejšie to snáď už ani byť nemohlo, na druhú stranu tak ale vynikne celkom slušná prepracovanosť scenára. Tvári sa to dlhšiu dobu ako kópia Edge of Tommorrow, aby to nakoniec malo možno ešte viac spoločné s nerozlúsknuteľným Primerom. Námet by sa ujal aj pre celý seriál, v ktorom by sme mohli viac nazrieť do zaujímavo načrtnutého fikčného sveta neveselej budúcnosti. Celý film sa okrem niekoľkých exteriérových záberov odohráva v niekoľkých interiéroch, pričom jediný veľký celok v závere zbytočne pribrzdí našu fantáziu, pracujúcu po celý čas na plné obrátky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nová Netflixovka sa celkom u mňa schopne uchytila. "ARQ" nemá super originálny námet a už sme to niekoľkokrát videli (napríklad nedávno sme tu mali film Edge Of Tomorrow), no ak dokáže priniesť niečo nové, stále to môže fungovať. A tento film to plne využíva. Musím povedať, že po filme o cestovaní v čase, kde sa nemôže zmeniť absolútne nič, lebo je to tak proste dané (Paradox) musím priznať, že jednotlivé časové úseky a fakt, že sa dozvedáme viac informácií je veľmi dobre spracovaný. Rachel Taylor je podľa mňa veľmi dobrá a je super, že opäť spolupracuje s Netflixom. Ako ľahké, dobre stráviteľné sci-fi tento film funguje. Efekty sú celkom schopné, herci sú dobrí, nápad je tiež fajn, možno by som trošku viac chcel využitia niektorých postáv, ktoré sú posunuté trošku bokom pre to, aby sme sa sústredili najmä na hrdinov a zloduchov. Nemyslím, že nemajú žiadny priestor, ale mohli ho dostať trošku viac. Celkovo si ale myslím, že film funguje, nie je nudný, má dostatok dobrých momentov na to, aby som ho dokázal odporúčiť. Ak máte teda z obsahu pocit, že by to mohlo byť niečo pre vás, čeknite si to. Myslím, že dostane to, čo chcete. Hodnotenie: B ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátek působil levně a nudně a nezáživně, pak se to začlo motat a já se vsákl do filmu. Naprosto uchazející film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabší variace na téma jeden den na x způsobů. Pokud máte chuť na chytré sci-fi dejte si raději znovu Na hraně zítřka. Zde je až moc cítit tvůrčí nejistota a celková nezkušenost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je možné, že za moje vysoké hodnocení a nadprůměrnou diváckou spokojenost vděčí ARQ hlavně faktu, že už jsem dlouho neviděl žádné netradiční, nízkorozpočtové, nepodbízivé, a přitom zajímavé scífko. Nebo tomu, že mi jeho děj připomněl jednu starou (a dobrou) Neffovu povídku "Čtvrtý den až navěky" z jeho stejnojmenné staré (a dobré) povídkové knížky, kterou jsem hltal ještě za totáče (ehhh, ta hnusná nostalgie). Skoro bych až řekl, že onu Neffovu povídku tvůrci znali a obšlehli, i když vím, že je to vysoce nepravděpodobné. No a samozřejmě mi ARQ dal i vzpomenout na jednu z mých mála oblíbených komedií, na Groundhog Day. Filosoficky založený divák si zase u filmu možná vybaví Nietzscheho bizarní myšlenku o "věčném návratu téhož", a položí si díky tomu nějakou tu existenciálně závažnou ontologickou otázku (na kterou si ovšem nebude umět odpovědět). Každopádně by se tenhle obyčejný, levný, televizně působící a neznámými herci obsazený film mohl líbit každému, kdo už je znechucený všelijakým tím komerčním, nabubřelým, velkohubým a přitom bezduchým a retardovaným sci-fi mainstreamem se všelijakými těmi Timberlaky a Cruisy a Damony a Farrelly a podobnými kašpary, ze kterýchžto hovadin tedy aspoň já většinou dávivě bleju. 90%. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela chytré a napínavé. Díky stroji času s opakující se smyčkou vlastně odzačátku do konce. Oproti některým dalším nízkorozpočtovým sci-fi snímkům mi koncepce této práce se scénařem a režií přišla uvěřitelná. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Problém filmů s časovou smyčkou je, že už nejsou vzácnosti a přetrhl se s nimi pytel. Opět dostáváme stejný guláš, několika násobné opakování scén a možných kombinací. Je pravda, že se jedná o komorní sci-fi a pořádně se nedovíme okolnosti apokalypsy, budoucnosti. V některých momentech jsem měl problém si spojit vše dohromady, aby mi vše dávalo smysl a nejsem si jistý, zda to mělo úplně logiku. Závěr umí přitvrdit a když to tak vezmu, tvůrci asi vytěžili maximum co šlo. Hudba je perfektní a některé akční scény jsou celkem brutální. Ale říkám si, proč bych si ten film měl pustit po druhé.....5/10 ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Extrémne low budget. Väčšina prekvapení nie je veľmi prekvapivých a inžinier nie je veľmi chytrý, keď mu dochádzajú až po divákovi. Najväčši problém som ale mala so samotným dejom, zabíjajú sa všetci síce v rôznom poradí, ale zato nenápadito a tak nejak nezáživne, takže je mi to všetko tak nejak jedno. Ak chcete akčňák na podobné téma, rozhodne odporúčam radšej Boss Level (2020). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Není to kdovíjak originální, ale tématiku časové smyčky mám rád a v takovémhle komorním měřítku mi to i vyhovuje. Jeden dům, pár herců a zajímavý scénář, ze kterého by ale asi šlo vytřískat i víc. Působí to celé dost průměrně a to zejména proto, že je hodně podobných a mnohem lepších filmů s přitažlivější výpravou i hereckým obsazením. A ARQ nemá nic, co by ho dokázalo odlišit. Nic, díky čemu bych si ho zapamatoval na delší dobu. Jen řemeslně velmi slušná práce. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Začinám velmi fandit Netflix počinům! Po výborném Spectralu, který doporučuju všem Sci-fi fans jsem si naordinoval ARQ a nejsem zklamán ani trošku. Netflix ladí výbornou obrazovou kvalitu, OST, velmi solidní příběhy a celkově maximálně Áčkový feeling. U ARQ jsem si těch 88 minut v časové smyčce vychutnal až do dna. Má to mouchy a nevíme vůbec nic o tom, co se stalo a děje se světem. Jenže to co je servírováno uvnitř baráku krásně stačí k vytvoření pojítek a nastínení situace, tak aby si člověk dokázal spoustu věcí domyslet. Celé to parádně šlape, má to atmošku a velmi solidní vyvrcholení. ()

Reklama

Reklama