Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Pozor spoiler: Hm pokud teda tomu rozumím a nechci být úplný rejpal, ale čas je ve smyčce pouze v úzkém okruhu kolem domu jak říká Renton. Bylo by tudíž nutné pořád dokola volat agenty od Toruse (musejí být někde docela daleko od domu, jelikož jim vždy trvá docela dlouho než se objeví), nestačilo by to jednou? Pak by již mohli čekat v okolí domu na aktuální vyvíjení smyček, případně rovnou vstoupit do děje a smyčkovat spolu s ostatními. To je jen jeden z více neduhů, které trápí tento nízkorozpočtový časosmyčkový film. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Člověk občas musí zabrousit do vod průměru, aby možná objevil klenot, který zrovna mu přesně sedne. V případě ARQ tento můj výlet skončil tak, že jsem dostal totální a absolutní....průměr. Nebudu zlej a nebudu přemýšlet nad tím, o kolik horší je to než Edge of tomorrow (nehledě na rozpočet, akci, efekty a všechno), nebudu rozpitvávat, jak to moc nedává smysl a jak to moc netěží z hlavní premisy. Nebudu mluvit o nesympatičnosti hlavního hrdiny a pointě nepointě a dám tomu přesně 50 %, tedy slabší tři časové smyčky a řeknu vám, že jestli chcete nenáročný sci-fi o časohrátkách, tak si to můžete pustit a asi nebudete vyloženě nasraní...nebo si radši znovu pusťte Edge of tomorrow a budete spokojení. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Sci-fi jednohubka kterou bych normálně hodnotil jako čistý průměr, ale dovolím si přidat hvězdu - za slušné výkony herců, solidní atmosféru a krátkou stopáž, díky které tenhle komorní film příjemně uteče a zabaví. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Svižný ne-příliš opakující se příběh, který má gradaci a dobrou zápletku. Jen jedna věc tam je nelogická. POZOR SPOILER Jestli Taurus už je "jednou" našel a je přitom za "hranicí", tak proč je nenajde pokaždé, když pro něj čas plyne stále dál ;-) Neboť pro něho je to historie, tedy známá skutečnost. Taktéž je trochu nepochopitelné, jak stroj času dokáže naprogramovat mozek jen pro jednu sekvenci...tohle asi nemá žádnou knižní předlohu, z které bych to vyčetla. Škoda. KONEC SPOILERU Doporučuji shlédnout. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Kedze som videl aj Edge of tomorrow aj Before I fall a tiez Boss level, prisiel mi tento film ako uplna recyklacia vyuzivania casovej slucky z tychto kuskov. A teda ma film svojim spracovanim nezaujal, ba dokonca mi pripadal obcas kvoli dialogom az amatersky. Kto ste videl aspon dva so spominanych vrchnych kuskov, absolutne nic vas neprekvapi. A to je ich podstatne viac, len si narychlo dalsie nevybavim. Cajicek. ()

filipP321 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať 4 hviezdy, ale za ten neukončený záver si viac ako 3 hviezdy nezaslúži. Človek celý film čaká, že sa ten príbeh nejak vyvinie a ukončí, a prd ... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slova komorní postapokalyptický sci-fi triller nedávají moc smysl, přesto ten film vystihují. Když si dáte dobrý pozor, co se v té časové smyčce odehrává pochopíte to a budete se bavit. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo ako klasická zápletka s časovou slučkou, ale každý ďalším pokusom sa to stále viac zamotávalo, a vo výsledku to bol celkom fajn film s primeranou stopážou. 6,9/10. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy bych ARQu nastřílel plnou palbu čistě na základě námětu. Od té doby se ze mě ovšem stal sofistikovaný intelechtuál, jehož preference dnes leží zcela jinde. Přesto, ačkoliv jsem se jal hanit film za neobjevnou zápletku, lacinou výpravu a další neduhy vlastní malým nezávislárnám, nemůžu zcela popřít svou diváckou podstatu a skrytě nefandit malým nezávislárnám, v nichž si musí tvůrci vystačit s vlastní kreativitou a silami. Když pak vznikne malá nezávislárna, ve které dokáže rozvíjet omšelý koncept novými směry, několika dialogy a jedním epickým záběrem vybudovat funčkní mytologii, a využít skromné produkční podmínky ve svůj prospěch a vytvořit s jejich pomocí byť jen malinko nehtohryznou atmosféru, přes všechny své divácké zkušenosti (pochopitelně dnes už věnuji čas jen Von Trierovi a zevrubné analýze kmotrovské trilogie) nemůžu danému tvůrci nezatleskat a nepopřát mu hodně štěstí v dalším počínání. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, lehce nadprůměrná sci-fi s klasickým konceptem cestování časem. Mám rád takováto béčka. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Arq by som si vedel prestaviť ako epizódu nejakého rozsiahlejšieho post-apokalyptického seriálu, pretože ako samostatný film veľmi nefunguje. Nápad s časovou slučkou a následné pokus-omyl scény sú fajn, najmä čo sa týka budovania napätia, no ku koncu to už začína byť trochu otravné (hlavne vďaka občas nepochopiteľnému chovaniu postáv). Záver bol už len taký slabší dojazd, nedokázal som si totiž vďaka nevysvetleným súvislostiam a udalostiam (čo je to za vojnu, kto je Bloc, čo je Torus, atd.) vychutnať dej, ktorý ma nijak nevtiahol. Divák je totiž hodený do deja len tak, chýba tomu aspoň náznak hĺbky, no ako jednorazovka OK, Netflix má aj horšie scifárny. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Ohraná písnička, nicméně s občasnými záchvěvy dobrých nápadů. Nenudilo to, protože to má jen 88 minut, a i díky tomu se dojem z filmu moc nekazí. Dobrý je to, že ve spoustě věcí až do konce váháte a vlastně nevíte docela hodně souvislostí a musíte si hodně domýšlet. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Při kádeži energetického stroje dojde ke zkratu a ten způsobí stále se opakující časovou smyčku. V ní probíhá stejná událost pokaždé jinak. Někteří účastníci si postupně smyčku uvědomí a začnou své postupy během dalších smyček vylepšovat. Tím vznikají nová řešení, nečekané zvraty a zajímavý vývoj událostí. Dobře udělaný, nevšední, zajímavý a napínavý film. Kazí to hlavně neposedná kamera a konec bez konce. (64%) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku hodně zajímavé, ale pak už to začne být nudné. Přesto jde o dobrý film v několika místnostech s pár herci. Bohužel po pátém či kterém novém probuzení hlavního hrdiny jsem se přestal soustředit a dávat pozor. A když takto ztratím zájem, není něco v pořádku. Takže slabší průměr. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Není to originální. Není to drahé. Nemá to drahé triky, ani drahou výpravu. Nemá to drahé vůbec nic. Nemá to ani nijak zvlášť hezkou holku vlastně to nemá nic z toho co dělá hollywood holywoodem, tak proč je to tak dobré? Asi protože ten kdo to vymsel to vymyslel dobře a použil u toho hlavu. Skvělá žánrovka, kterou bychom s přehledem natočili taky, protože to stálo pár šupů. Tak proč u nás nikdy nic takovéhlo nevzniklo? Pět hvězd nedám jen proto, že konec jsem odhadl už v půlce. ()

TinyMartina 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří tady lamentují, že je to jen levná vykrádačka Edge of Tomorrow by si měli uvědomit, že Cruisův všemi opěvovaný Edge of Tomorow nebyl zdaleka prvním filmem, který přišel s námětem časové smyčky. ARQ tudíž jen vykradl nápad z něčeho, co je samo o sobě vykrádačka jako prase. Kromě toho tyto dva filmy nemají společného absolutně nic. ()

Reklama

Reklama