Reklama

Reklama

V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti. Opakovaně se dostávají do stavu klinické smrti, avšak stále nebezpečnější experimenty si na každém z nich vybírají svou daň... (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (258)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Všechno, co bylo potřeba vidět a vědět, už bylo v originále a pokud si ho pamatujete, je celkem zbytečné dívat se na remake. Je to takřka to samé, jen se tu z pochopitelných důvodů nesešla tak luxusní sestava, jako v původním snímku a film má samozřejmě modernější obleček, ale tím rozdíly končí. Netvrdím, že v té duchařské části se pár slušných momentů nenašlo, byť by neškodilo pohrát si s atmosférou a i když herci zdaleka nedosahovali kvalit Bacona a spol., byl jejich projev docela slušný, ale i přesto a některá další pozitiva si člověk stejně na konci musí položit otázku, proč to Oplev vlastně točil. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem absolutně nic nečekal. Byl totiž presentován jako remake stejnojmenného filmu z roku 1990 a ten dodnes patří mezi moje nejoblíbenější kousky. Navíc nemám remaky moc rád, takže jsem k tomu přistupoval dost odměřeně. Osobně mi to však připadalo spíše jako volné pokračování původních Hráčů se smrtí, protože až na hrubou kostru spolu oba filmy zas až tolik společného nemají. Což byl taky jeden z hlavních faktorů, proč tento kousek nakonec nerozcupuju na kousky. Ti jenž neznají originál, budou mít jistou výhodu v tom, že nemusí porovnávat a ona to zas až tak tragická podívaná nebyla. Zatímco Joel Schumacher nám nabídl spíše psychologické drama /thriller a minimem hororové podívané, ale s hvězdným obsazením a solidním hudebním doprovodem, tak Niels Arden Oplev se vydal trošku odlišnou cestou. Přece jenom dostal do ruky odlišný scénář, který nebyl jen prachsprostou kopírkou, ale ve své druhé polovině dokázal celkem slušně přitvrdit. S tím hereckým obsazením už to bylo o něco horší, ale zase se bylo alespoň na co dívat (alespoň co se Ellen a Niny týče). První polovina filmu však byla poněkud slabší a stejně tak i ony počáteční krůčky v posmrtném životě. Teprve postupem času se začalo přiostřovat a díky tomu se v některých pasážích dočkáme i vcelku slušné atmosféry. Co mě však zklamalo asi nejvíc, bylo nevyužití Kiefera Sutherlanda, který tu dostal menší vedlejší roli. 50% ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pôvodných Flatliners som kedysi dosť žral a nemám výhrady ani voči tomuto remakeu, ktorý chce priblížiť pútavý príbeh medikov, zahrávajúcich sa so smrťou mladšej generácii kinofilov. V podstate ide plus mínus o to isté, tentokrát pochopiteľne zaodeté v novšom šate. V prospech originálu však hovorí to, že sa v ňom zišla na svoju dobu skvostná herecká zostava (Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, Julia Roberts, William Baldwin, Oliver Platt). Takýto "dream team" sa tvorcom prerábky v rámci 19 miliónového budgetu logicky nepodarilo dať dohromady a ani sa len k tomu vzdialene nepriblížili. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Původní film byl bezpochyby lepší. Remake nebo co to vlastně je, byl už nepřekvapivý, moc mě nezaujal, postavy taky nebyly zrovna miss sympatie. Navíc nemám ráda Ellen Page, takže to byl také faktor, proč mě film neuchvátil. Ani nevím, co k němu napsat. Je to prostě takový naprosto průměrný mysteriózní horor, který vás ale nemá čím vystrašit. Z traileru jsem měla větší zážitek. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Co vám budu povídat - šla jsem do toho s tím, že to bude aspoň trochu horror, kdy se fakt budu bát. Třeba psychologickej horor by byl skvělej a na tohle téma by se hodil. Ale teda byl to pěkně slabej odvar. No začnu od začátku. Courtney si usmyslí, že chce vidět jak to vypadá po smrti, tak povolá nějaký svoje parťáky (který jen tak mimochodem skoro nezná...), aby jí pomohli umřít. Vezme tam cápka, kterej absolutně nic neumí a ženskou, která se zhroutí při každý příležitosti. Hmm to nám to pěkně začíná. Pak se do toho zamotají další dva lidi a furt všichni umíraj. To je asi tak půlka filmu. Ještě tam teda je hodně medicínský terminologie (abyste se do toho pořádně vcítili, protože ten pravej horor je vlastně ta medicína), kdy vám všechno nezapomenou vysvětlit, jako by se tam navzájem zkoušeli nebo co, a ve skutečnosti je vám to úplně k hovnu. Jedinej normální je tady Ray jen tak mimochodem. Každopádně, potom je začnou nahánět jejich hříchy či co. A tady to začíná, do teď to docela šlo, ale jak přišel ten "horor", šlo to akorát tak do prdele. Ani jednou, přísahám, jsem sebou ani neškubla při těch absolutně klišé lekačkách. Upřímně spíš se mi u toho chtělo spát (a taky srát). Sakra já se sem přišla vyděsit, abych právě nespala, když už je to ten horror, ne u toho usnout! Chci toho moc, když je to doslova HOROR? Atmosféra taky úplně na hovno, vůbec jsem necítila nějaký napětí, prostě to bylo spíš jako nějakej rodinnej film. A jediný, na co spoléhali byla ty levný lekačky. To je už od začátku cesta do pekel. A závěr je největší kravina jako z pohádky, protože co musí udělat? Postavit se čelem k tomu, co provedli v minulosti, vzít za to zodpovědnost a nakonec si odpustit. Poučení jako malejm dětem. A na konci je ještě k tomu happy end. Já se z toho podělám... Takovej potenciál to mělo, a zase nic. Že já ještě vůbec doufám v dobrý horory... Hodnocení: den 765, stále hledám, kde je tam ten horror/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 11. července do 1. září 2016 a následně od 24. července do 1. srpna 2017 v Torontu a Oakville (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Po resuscitaci Sophie (Kiers Clemons) ji Ray (Diego Luna) nese, aby urychlil útěk před úklidovou četou. V jedné scéně je Sophiina hlava na levém rameni Raye, ve druhé scéně je na pravém rameni. (BMW12)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama