Reklama

Reklama

Let Her Out

  • Austrálie Let Her Out
Trailer

Obsahy(1)

Po nepríjemnej nehode sa pre Helen (Alanna LeVierge) začne celý jej život meniť. Odrazu má zvláštne halucinácie, prebúdza sa na rôznych miestach, nepamätá si, ako sa tam dostala, na tele sa jej začnú objavovať bolestivé rany. Po prehliadke u lekára zistí, že sa v jej vnútri prebudilo niečo temné, čo sa chce po dlhých rokoch dostať von. (Marceloo)

(více)

Recenze (32)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérské a tak nudné, že jsem si po 40 minutách musel jít pro letáky z hypermarketů, abych se alespoň na chvilku pobavil... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní horor z Kanady, který letos patří k tomu lepšímu. Let her Out je víceméně Body Horor, Psychologickou drámou a z části i Duchařinou, což je velmi refrešující a funguje to skvěle. Hlavní hrdinka je pohledná a sympatická, vysvětlení proč se hlavní hrdince děje, co se děje mi příjde inteligentně a logicky podané, scéna v Metru či finále velmi intenzivní. Nechuťáren oproti Contracted a Bite je sice méně,ale i tahle forma mi sedla. 70% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud máš slabost pro horory typu It Follows, Neon Demon nebo Starry Eyes, máš slušnou šanci, že se ti bude líbit i tohle. Můžeš se totiž těšit na takový ty hezký moderní věcičky alá pomalu se pachtící kamera, neonové nápisy a silně elektrizující soundtrack. Audiovizuál teda hodně fajn. Námětem to pak může vzdáleně připomenout některý kousky od Cronenberga, ale spíš tou podivností než úchylností. Tipuju však, že tyhle kecy tě stejně moc neberou a čekáš ode mně na to hlavní. Takže - občas se tu šoustá, to jo, ale kozy snad neukážou vůbec žádný. To hodně zamrzí, když obě hlavní protagonistky jsou pěkný roštěnky. Navíc to neni úplně klasický Body Horror, ale pár chuťovek se samozřejmě najde: kromě už trapnýho bodu s (vy)dávením dlouhých vlasů je tu fajn scéna s dloubáním se ve vlastním předloktí a podivným nálezem uvnitř. No a těšit se můžeš i na menší dávku kukuřičnýho sirupu a jednu zajímavou transformaci. A právě za onen závěr ta čtvrtá hvězda. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Náročný hororový divák si při sledování Let Her Out jistě přijde na své, jelikož se jedná o těžkotonážní body horor s potenciálem zarýt se publiku hluboko pod kůži. Kdyby N. W. Refn uměl točit horory, mohl jeho Neon Demon dosahovat obdobných kvalit. Režisér Cody Calahan naštěstí dobře věděl, že v rámci hororového žánru nikdy nesmí být uhraničivý audiovizuál cílem samotným, a tak ho zcela správně využil jako pouhý odrazový můstek k vybudování osobité psychoatmosféry. Jakožto zdejší hororový expert považuji snímek Let Her Out za vítané žánrové osvěžení a uděluji mu plné čtyři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po nepríjemnej nehode sa začne pre Helen (Alanna LeVierge) meniť celý jej život. Odrazu má zvláštne halucinácie, prebúdza sa na rôznych miestach a nepamätá si, ako sa sem dostala a na jej tele sa začnú objavovať bolestivé rany. Po prehliadke u lekára zistí, že sa v jej vnútri prebudilo niečo temné, čo sa chce po dlhých rokoch dostať von. - Black Fawn Films produkcia si u mňa opäť zlepšila svoje meno a Let Her Out sa u mňa prebil medzi špičku hororov roku 2016. Nečakal som od toho vôbec nič a práve preto som zostal šokovaný z toho, ako vyspelo to celé pôsobí. Režisér sem preniesol ten zaujímavý tmavý vizuál z Antisocial, lenže v práci s audiovizuálom sa posunul ovela vyššie a pôsobí to úchvatne. Téma Body Horroru v kombinácii s Ghost Horrorom sa nevidí velmi často a neočakával by som od nej vela, ale tu je všetko perfektne vyvážené a všetko má svoje opodstatnenie. Na Alannu LeVierge, pre ktorú je to celovečerný debut, sa pozerá dobre a všetky jej telesné a mentálne premeny sú zahrané uveritelne. Trošku menej sa výkony vydarili ostatnému hereckému obsadeniu, ale keďže sa väčšina príbehu zameriava na hlavnú hrdinku, nebol kvôli tomu dojem príliš pokazený. Príbeh má logickú štruktúru, scenár funguje precízne a bez nejakých výraznejších chýb, pričom aj záver poskytne dostatočné uspokojenie. Na mojej strane obrovská spokojnosť a musím zopakovať svoju poznámku z komentu k minuloročnému hororu Bite. To sú naozaj ludia v Kanade tak neschopní a nedokážu nahrať Antisocial 2, keď to malo TV premiéru už takmer rok a pol dozadu? Ale asi viem prečo. Pravdepodobne pozerajú playoff v NHL, keď sa tam konečne dostalo viacero ich tímov. Ale koniec srandy. Minulý týždeň sa veci konečne rozhýbali a Antisocial 2 má konečne distribútora, takže by sme sa mohli konečne dočkať, aj keď netuším, či sa na to teší okrem mňa ešte niekto. + herec z Antisocial ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Podľa tunajších názorov "bežných" fanúšikov horor žánru a jedného "experta", by človek normálne nadobudol dojem, že hádam aj narazil na nový "The Shining". Musím uznať (!!), je to zručne natočené, od úvodu v slušnom tempe. Mix žánrov, osviežuje priebeh diania samotného príbehu, pár gore scén ktoré sa objavia sú spracované na parádu. Lenže napriek všetkému, mňa to aj tak nijak mimoriadne nebavilo. Možno som bol zle naladený, možno samotnému snímku krivdím. Neviem popísať dôvod, no skrátka: nemám dojem, že by sa jednalo o niečo extra, keďže moje emócie nedostali takmer žiadny priechod. Navyše, duchárska stránka od ktorej som si sľuboval najviac, je tu vyslovene podpriemerná - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, když se někdo usadí ve vašem těle a chce ven. Helen až příliš pozdě zjistí, že její dvojče, které se do ní před porodem vstřebalo, by se rádo osamostatnilo. Helen si tak připadá jako schizofrenik. Její temná polovina postupně přebírá nad tělem moc a krvavé divadlo se pomalu rozjíždí. Kapky vody se zastavují v čase, krvavé stopy vedou od místa činu, nůž se snaží oddělit hlavu od trupu, kůže na zádech praská a démon zvrácenosti se klube na svět. Trochu asijský bubák, trochu šílená Carrie. Snad jen ten randál při lekacích scénách byl zbytečný. Závěr je na samostatnou hvězdu. Dr. Jekyll a pan Hyde. Divná Kanada mne opět nezklamala. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý dojem, s určitosťou môžem však vyhlásiť, že film nesplnil moje očakávania. Podstatná časť filmu mi prišla nezáživná, mdlá a bez atmoséry, pričom v druhej polovici sa pri niektorých scénach k týmto pocitom pridal aj chaos a logický zmätok. To isté platí aj pre hororové prvky - väčšinou veľmi slabé len s akýmisi chabými pokusmi o strašenie. V tomto smere sa veci zlepšili až na záver, ktorý už konečne začal pripomínať dobrý horor, no žiaľ pár minút ešte dobrý film nerobí. Slabší priemer. 55/100 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Prostě Kanada. Nemastný, neslaný. Úvodní šukací scéna s následnou sebevraždou byla fájn, ale celý film je nudný, dialogy o hovně, nulová atmosféra a hlavní postava bůhví jak sexy taky nebyla. V 50. minutě jsem to chtěl už vypnout, ale jelikož mi tohle smrdělo v pc už nějaký ten měsíc, tak jsem to prostě protrpěl. Chválím pár krvavých scén, ale taky to nebyla žádná hitparáda. Zklamání, ale na to už jsem si u hororů z Kanady zvyknul. (370. hodnocení) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Cody Calahan je další talentovaný hororový tvůrce, který se chce těmito filmy ukázat, že dokáže herce vést ke slušným hereckým výkonům, že mu jde atmosféra, lekačky a když na to přijde i pořádně krvavé akčnější scény a nechuťárny. Bohužel jako další z řady začínajících tvůrců úplně sere na děj, příběh nebo pointu. Pointy se prostě nedočkáte a to je bohužel přesně to, co tyhle filmy nedovolí pustit k širšímu zájmu či uznání. Jako hororovej sběratel sem ovšem spokojenej s tou řemslnou stránkou velice dostatečně. Klasický a poctivý jednohubec na jedno podívání s příslibem a nadějí, že Cody Calahan jednou natočí opravdu lepší a áčkovější horor a další body krutě nahoru musim uznat režisérovy za stylizaci. Osmdesátkový look tomu náramně sluší a stejně jako u podobně laděného hororu It Follows funguje dokonalý synťákový soundtrack, ale ten teda je, dámy a pánové.59%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Let Her Out je dobře napsán s tématem duševní choroba nadpřirozené jevy. Výborná hlavní postava a podpora fantastických zvláštních efektů. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No vida, tak jsem díky jednomu průměrnému kanadskému béčku zase o něco chytřejší - vím už, co to je 'syndrom mizejícího dvojčete'. V odborné literatuře jsou jeho symptomy ovšem popisovány mnohem fádněji - žádné halušky, žádná okna, žádná schíza, žádné vraždění... A to je škoda, svět by mohl být o dost zajímavější, kdyby v sobě aspoň pár procent lidí nosilo nějakou nevyzpytatelnou cizopasnou entitu, která by nad nimi čas od času přebírala vládu... Ale i když třeba vraždička v metru nebo svlékání se z kůže jsou hodně hezké scény, vsadil bych se, ža za týden za dva si už z obsahu filmu nebudu skoro nic pamatovat. A to je vlastně dobře, protože na tak tragicky směšného kuřbuřta, jakého režie obsadila do role Mollyina přítele, je nejlepší co nejrychleji zapomenout. Zato milá Helen se ve své psychologicky i herecky náročné dvojroli snaží seč může, třeba si jí teď někdo všimne a obsadí ji do několika epizod nějakého dementního seriálu pro týnejdžry. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mix body hororu a nějakého toho strašení a nutno dodat, že mix povedený. Předně to dávalo docela smysl, což zase není u podobných záležitostí pravidlem. Líbila se mi i solidní houstnoucí atmosféra a hnusárnám a nechutnostem také není co vyčíst, ačkolv jich mělo být víc. No a nakonec se zadařilo i herecky, protože jak hlavní hrdinka, tak její kamarádka nejenže umí hrát, ale i se na ně hezky kouká. Vady by se určitě našly, ale v tomto případě není důvod je vyjmenovávat. Příjemné překvapení. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „Let Her Out“ je silný v tom, že dovede nabídnout nepříjemné scény, od kterých se možná někteří diváci budou odvracet. To s atmosférou nejistoty z úvodu vytváří celkem silný mix, jenž diváka přiková a možná nepustí až do konce. Konec není silnou stránkou filmu, ale jeho průběh dovede potěšit. Tady potěší hororového fanouška, jinak i celkem zhnusí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je fakt,že soundtrack hodně pluje až někam k osmdesátkám,a navíc se sem náramně hodí.Herci hrajou slušně,což ten píčus s naprosto idiotskym názorem na filmy(Clowntownu dal tři hvězdy,což je úplně mimo chápání)nemůže poznat,ale něco mi na tom filmu nesedělo.Asi bych přivítal trochu vysvětlení,kdo ,proč.co to bylo zač v tom motelu.Trochu pátrání.Ale jinak se to zlo stupňovalo dobře,až do docela vyšinutýho finále.Jako jednohubka pěkný.60%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice milé nenápadné béčkové překvapení, které sice vzdáleně může občas připomínat body kousky jako Contracted, Replace nebo dokonce i Neon Demon, ale vlastně s nimi nemá mnoho společného. Míchá se tu totiž více subžánrů, a tak se dočkáme i nějakého toho strašidla pod postelí. Dopřán nám je i dostatek gore a to hlavně ve finále. Velkým highlightem je podle mě znepokojující, husí kůži nahánějící scéna v metru, jež svým hudebním doprovodem a kamerou dokázala slibný režisérský potenciál. Když se ale vrátím k tomu finále, to byl asi nejsilnější moment celé stopáže, protože bylo za málo peněz hodně muziky a Calahan ve mně lehce vyvolal pocity zhnusení a strachu, protože závěrečných 15 minut je fakt nepříjemných. Hlavní herečka mi vůbec nevadila, takže těch negativních aspektů k pomluvám tu moc není. Já jsem byla nadmíru spokojená. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Námět rozhodně zajímavý, ale takto plytkým provedením byl zadupán jako křeček pod kobercem. Pár výživných momentů tam bylo, docela to i plynulo v logickém sledu, ale to nestačí, abych se jen nebavil nad nejobyčejnějšími pokusy o lekavky či nahánění "děsu". V rukou někoho jinýho by to mohl být docela zajímavý počin. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Kdo mohl čekat, že to bude takhle dobrý. Další milé překvapení od javorových listů. Je to směsice x hororových věcí dohromady ale kupodivu to dává smysl. Herečky docela hrají a na film se dá fakt koukat. Finále docela hustší ale pro hororového fajnšmejkra jako nic. Na romantický večer ve dvou jako dělaný (to myslím vážně). 75% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Slušnej soundtrack, hezká hlavní hrdinka, dobrý ubodání v metru a celkem zvládnutá finální transformace. Zbytek filmu je jen naprosto zmatená kravina s naprosto dementníma postavama a prakticky uplně bez šťávy. Cronenberga to možná vzdáleně připomíná, ale asi tak jako Babovřesky vzdáleně připomínaj Martina Scorseseho. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Let Her Out je takový mix body hororu a duchařiny, kde naštěstí převládá ten zajímavější z výše zmíněných žánrů. U mě byl problém, že mě děj hned od začátku nepohltil. První půl hodinu jsem se nudil, kvůli tomu jsem nevěděl o čem to vlastně je a nechápal jsem další vývoj. Takže můžu jen doporučit, abyste byli hned od úvodu ve střehu. Pozitivum je krásná hlavní herečka, která své ,,dvě'' role zahrála s grácií. Po paranormal stránce to na mě dojem neudělalo, snad ani jedna ,,jump scares'' scéna nebyla funkční a z pohledu tělesných transformací, případně v gore momentech to nepřišlo s ničím novým, co bysme nemohli vidět v jiných body hororech. Průser to tedy určitě není, ale ani to není nic originálního, co by se mělo divákovi zarýt hluboko do paměti. ()

Reklama

Reklama