Reklama

Reklama

Legenda pekelného domu

  • Velká Británie The Legend of Hell House
Trailer

Obsahy(1)

Nechte svůj rozum přede dveřmi! Pekelný dům. Zahaleno mlhou a tajemstvím je místo živoucího zla a vražedného teroru. Roddy McDowall v čele obsazení vzrušujícího hororu a čtyřech vyšetřovatelích a temnotě obklopující sídlo, které oni sami nazvali "Mt. Everest všech strašidelných domů". Odvážná čtveřice se pouští do riskantního podniku a chce vypátrat a odhalit jeho tajemství. Všichni musí projít hotovým utrpením, setkat se s vraždou a s tím, co pro ně nachystali duchové obývající toto hrůzné místo, aby přišli na to, že pravda je může dovést k šílenství. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Báječně rozehraná partie v duchařském pokeru, v níž je základním vkladem zachování příčetnosti a nejvyšší sázkou holý život. Legenda pekelného domu se s ničím příliš nepáře a po kraťoučkém entrée vrhá své čtyři hrdiny do strašidelného domu, kde ihned počnou prožívat všelijaká dobrodružství s tajemnými silami. Skvěle využitá atmosféra temného sídla bez oken, kde duchové dávají dobrou noc, zvýrazněná kamerou, která miluje detaily tváří. Strach by tak mohl prýštit z každého filmového políčka, bohužel tomu tak není. Přes všudypřítomné projevy neznámých sil se totiž postavy chovají jako by se nic až tak neobvyklého nedělo, reagují klidně a s rozvahou, rozčilení, obavy či zmatek přicházejí velmi zřídka a tenhle jejich přístup mne velmi rychle infikoval. Místo příjemného mrazení v zádech se tak do popředí dostalo prosté zaujetí. Což je sice taky celkem fajn, to by ale nesměla Legenda v závěru předvést tah na G12 a zaznamenat tak další aut v dějinách filmového hororu. Na druhou stranu, -SPOILER- vypořádání se s duchem jeho uřváním se jen tak nevidí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběhy o strašidelných domech jsou tak trochu na jedno brdo, tenhle má ale přidanou hodnotu v tom, že spadá do kategorie gotického hororu. Nádherný starý dům se skvostnými interiéry je obklopen neustálou mlhou. Černý kocour bedlivě sleduje temnou siluetu stavby, které se přezdívá pekelná. Proč, to se nakonec dozví i divák. Výborná kamera, skvělá vizuální stránka a temná mrazivá hudba přidávají na ponurosti. Škoda, že většina filmu se nese v duchu dokumentu o paranormálních jevech. Útoky ducha jsou solidní, na mrtvé rovněž dojde. Slunce se ukáže až v samotném konci. 3,5* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších strašidelných domů. Nebylo potřeba nějakých speciálních efektů či extra lekaček. Stačily jen bouchající dveře, společně s povlávajícími peřinami,kvílením, mručením a šeptáním. To vše v mrazivé atmosféře ponuré stavby, která spolehlivě vyvolávala husí kůži. Ani herecky nebylo co vytknout, přičemž prim hrála Pamela Franklin jako médium, které si čas od času duch vypůjčil pro své reje. Od absolutních čísel tak film dělil jen konec, který byl absolutně mimo mísu. Jakékoliv klišé, charakteristické pro podobné duchařiny, by bylo vhodnější. Ale přesto se jedná o hodně nadprůměrnou záležitost. 85% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

The Legend of Boring House. Takže: 1. neskutočne ale neskutočne nudné 2. postavy sa správajú ako banda dementov, ktorí prišli do strašidelného domu, no tvária sa akoby otvárajúce sa dvere a lietajúce predmety (presne tak, to najlacnejšie klišé žánru) bolo niečo normálne 3. celý príbeh je o vedeckej (!) eliminácii viacnásobných (!) zlých duchov v dome 4. záverečná pointa by aj mohla byť úchylne zaujímavá, ak by ju nakrútil niekto zručný... možno. Len pre masochistov žánru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V sedmdesátých letech u "Legendy pekelného domu" možná diváci usrávali kuřince, ale v současné době film vzbudí maximálně lehce nevěřící, shovívavý úsměv. Od britského duchařského hororu bych čekala přinejmenším nějakou atmosféru... tentokrát marně. Dvě hvězdičky vylovím z temných, pavučinami opředených zákoutí svého vkusu čistě jako uznání, že ve své době to třeba mohlo děsit, leč ostré tesáky času zanechaly jen práchnivějící kosti, co potěší maximálně televizní archeology a postraší přecitlivělá předškolní dítka. Kdybych si u toho nečetla, byla by to naprostá ztráta času. 33% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama