Reklama

Reklama

Legenda pekelného domu

  • Velká Británie The Legend of Hell House
Trailer

Obsahy(1)

Nechte svůj rozum přede dveřmi! Pekelný dům. Zahaleno mlhou a tajemstvím je místo živoucího zla a vražedného teroru. Roddy McDowall v čele obsazení vzrušujícího hororu a čtyřech vyšetřovatelích a temnotě obklopující sídlo, které oni sami nazvali "Mt. Everest všech strašidelných domů". Odvážná čtveřice se pouští do riskantního podniku a chce vypátrat a odhalit jeho tajemství. Všichni musí projít hotovým utrpením, setkat se s vraždou a s tím, co pro ně nachystali duchové obývající toto hrůzné místo, aby přišli na to, že pravda je může dovést k šílenství. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

petero 

všechny recenze uživatele

„I don't know you people. Why are you here? It does no good. Nothing changes. Nothing.“ Takže z tohto filmu použili Orbital sample do svojho songu I don't know you people. A tá scéna je výborná, rovnako ako zvádzania modelky Gayle Hunnicutt v nočnej košeli. Scenár mal na starosti známy novelista Richard Matheson (Duel, What Dreams May Come, Stir of Echoes, I Am Legend, The Box). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběhy o strašidelných domech jsou tak trochu na jedno brdo, tenhle má ale přidanou hodnotu v tom, že spadá do kategorie gotického hororu. Nádherný starý dům se skvostnými interiéry je obklopen neustálou mlhou. Černý kocour bedlivě sleduje temnou siluetu stavby, které se přezdívá pekelná. Proč, to se nakonec dozví i divák. Výborná kamera, skvělá vizuální stránka a temná mrazivá hudba přidávají na ponurosti. Škoda, že většina filmu se nese v duchu dokumentu o paranormálních jevech. Útoky ducha jsou solidní, na mrtvé rovněž dojde. Slunce se ukáže až v samotném konci. 3,5* ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměrná duchařina. Skvěla natočená, velmi atmosférická, vzhledem ke svému stáří na mě až překvapivě fungovala, už jen silueta ústředního prokletého baráku působí děsivě. Ale co ten konec proboha? Ten je tak neskonale mimo, že se to rozumu příčí. Měl jsem kvůli němu přesně takový ten zklamaně zmatený "cože/proč" pocit, jako kdyby mě nejlepší přítel bodnul kudlou přímo do srdce. Takhle atmosféricky povedený horor s takhle mimózně nesmyslným závěrem se fakt nevidí každý den ... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto filmu je smyšlený avšak pasáže popisující fyzikální jevy se odehrávají nejen v mezích možností, ale mohou být i pravdivé. Čtyři lidé, jeden dům a týden pobytu. Nic zvláštního, nebýt toho, že dům byl uzavřen a prohlášen za strašidelný. Čtveřice má přinést důkaz o životě po smrti. CITÁT - Ten dům ví, že jsme tady........... Práce kamery v 59 minutě vám zatočí hlavu. Takové záběry mám rád. Scéna "milování z duchem" je mrazivá a dojemná, jen škoda, že je tak krátká. CITÁT - Ducha zneškodnit nemůžete, jenom ho pošlete z jednoho Pekla do druhého............ Na svou dobu slušně strašidelný film. CITÁT - Belasco............. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Báječně rozehraná partie v duchařském pokeru, v níž je základním vkladem zachování příčetnosti a nejvyšší sázkou holý život. Legenda pekelného domu se s ničím příliš nepáře a po kraťoučkém entrée vrhá své čtyři hrdiny do strašidelného domu, kde ihned počnou prožívat všelijaká dobrodružství s tajemnými silami. Skvěle využitá atmosféra temného sídla bez oken, kde duchové dávají dobrou noc, zvýrazněná kamerou, která miluje detaily tváří. Strach by tak mohl prýštit z každého filmového políčka, bohužel tomu tak není. Přes všudypřítomné projevy neznámých sil se totiž postavy chovají jako by se nic až tak neobvyklého nedělo, reagují klidně a s rozvahou, rozčilení, obavy či zmatek přicházejí velmi zřídka a tenhle jejich přístup mne velmi rychle infikoval. Místo příjemného mrazení v zádech se tak do popředí dostalo prosté zaujetí. Což je sice taky celkem fajn, to by ale nesměla Legenda v závěru předvést tah na G12 a zaznamenat tak další aut v dějinách filmového hororu. Na druhou stranu, -SPOILER- vypořádání se s duchem jeho uřváním se jen tak nevidí. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama