Reklama

Reklama

From a House on Willow Street

  • Austrálie From a House on Willow Street (více)
Trailer 1
Jihoafrická republika, 2016, 90 min

Obsahy(1)

Partia kriminálnikov na čele s Hazel (Sharni Vinson) sa rozhodne uniesť dcéru bohatého obchodníka s diamantmi, Katherine (Carlyn Burchell). Spočiatku ide všetko správnou cestou. Avšak čím viac času s obeťou trávia, tým viac im je jasné, že situácia nie je ideálna. Vo vnútri Katherine sa totiž skrýva niečo temné a únoscov namiesto rozprávkového bohatstva čakajú najhoršie chvíle ich života. (Marceloo)

(více)

Recenze (30)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá film režiséra, který se strašně, opravdu strašně moc snaží, ale bohužel mu nebyl nadělen filmařský talent. A bohužel ani nadstandardní intelekt či kreativita, aby mohlo být jeho dílo zajímavé něčím jiným. Pokud to v prvé polovině ještě jakž takž drží naděje pár atmosférickými scénami, v druhé půlce už mi bylo všechno jedno. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom lákavý trailer a podivné prestrelené hodnotenie (7.7 na imdb) očividne spôsobilo prehnané očakávania u niektorých divákov, čo hororu viac uškodilo ako pomohlo. Mne bolo napríklad od začiatku jasné, že z režiséra nový Alvarez tak skoro nebude, nakoľko poznám jeho doterajšie horory, ale musím uznať, že sa celkom snaží a dokonca v rámci svojich obmedzených finančných možností zlepšuje. Pre mňa priemerné démonické béčko o posadnutosti a následných úmrtiach, ktoré síce neprekvapí scenárom, ale zaujme aspoň solídnym gore či peknými maskami. A aj sú keď niektoré scény skôr úsmevné, nepodarené (digitálny oheň na konci) či okopírované z iných filmov, stále je to jeden z tých lepších tohtoročných kúskov. Radšej čakať menej a nehľadať niečo, čo sa ani nájsť nedá. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kriminálnikov na čele s Hazel (Sharni Vinson) sa rozhodne uniesť dcéru bohatého obchodníka s diamantmi. Zo začiatku ide všetko správnou cestou a únos sa vydarí, rovnako ako video so žiadosťou o výkupné. Keď však strávia viac času s obeťou únosu Katherine (Carlyn Burchell), je im jasné, že situácia nie je až taká dobrá. V jej vnútri sa totiž skrýva niečo temné a únoscov namiesto rozprávkového bohatstva čakajú najhoršie chvíle ich života. - To doterajšie hodnotenie na IMDb zrejme nebolo získané úplne férovou cestou, ale aj tak som sa na tento horor nesmierne tešil, čo ešte znásobili informácie o tom, že to bude distribuovať IFC Midnight. From a House on Willow Street ma potešil svojou zaujímavou kreativitou, už videnou, ale nie opozeranou zápletkou a aj réžiou pána Alastaira Orra. Spokojný som aj s hereckými výkonmi hercov, ktorých som si pozrel bližšie a sú úplne neskúsení, takže na mňa urobili velký dojem a odohrali to lepšie, ako by som bol očakával. Herečka v hlavnej úlohe je dôvodom, prečo hodnotím tento horor tak vysoko. Final Girl z jedného z mojich najoblúbenejších hororov vôbec ma jednoducho nikdy nesklame. Technická stránka je snaživá, ale v niektorých momentoch je silno vidieť nedostatok financií, ktorý sa však tvorcovia snažili aspoň trochu limitovať prostredníctvom scén odohrávajúcich sa v noci alebo v tmavých interiéroch. Ja som velmi spokojný a určite dám prednosť takémuto snaživému indie hororu namiesto ďalšej nezaujímavej modernej záležitosti. + herečka z You're Next + herečka z Lizzie Borden: The Fall River Chronicles ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Celkom lákavý trailer a podivné prestrelené hodnotenie (7.7 na imdb) očividne spôsobilo prehnané očakávania u niektorých divákov, čo hororu viac uškodilo ako pomohlo. Mne bolo napríklad od začiatku jasné, že z režiséra nový Alvarez tak skoro nebude, nakoľko poznám jeho doterajšie horory, ale musím uznať, že sa celkom snaží a dokonca v rámci svojich obmedzených finančných možností zlepšuje. Pre mňa priemerné démonické béčko o posadnutosti a následných úmrtiach, ktoré síce neprekvapí scenárom, ale zaujme aspoň solídnym gore či peknými maskami. A aj keď niektoré scény skôr úsmevné, nepodarené (digitálny oheň na konci) či okopírované z iných filmov, stále je to jeden z tých lepších tohtoročných kúskov. Radšej čakať menej a nehľadať niečo, čo sa ani nájsť nedá - - - - - Áno, čítate dobre, je to komentár profesora "Hasumina" (ricci.s), s ktorým do posledného písmenka súhlasím. Čo si priznajme na rovinu, zas tak často nebýva ... - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud hodláte někoho unést, tak se dobře podívejte, koho jste to lapili. Z hlediska motivu se pár podobných filmů najde, což nakonec vadí nejméně. Přidanou hodnotou je exorcismus, který snímek posouvá do satanistické škatulky, byť samozřejmě tu jde o nějakého démona, čert ví, jakého. Pěkný vizuál, solidní hudba a co chválím, při lekačkách nepadaly hrnce ani nezněly výstřely z děla. Pěkné byly znetvořené mrtvoly plné červů a boláků, rozkošně se mrskaly hadí jazyky, škoda, že nepředvedly ještě více drsné akce. Samotné prostředí bylo příjemně hororově standardní, les s mlhou fajnový. Krví se nešetří, otevřeného gore příliš není, snad jen práce se zdvihákem za to stála. Nejvíce mi vadilo, že Hazel se chovala jako typická blond blbka. V klíčových momentech stála (nebo seděla) a jen čuměla. Jihoafrická republika se kvalitními horory chlubit nemůže, ale kdyby se tohle natočilo u nás, leckdo by si pochvaloval...na jedno podívání dobré. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmov o posadnutosti je ako maku, a tak nečudo, že príbehová schéma sa často javí už dosť vyjazdená a ošumelá, čo je aj tento prípad. Aj motív únosu toho nesprávneho je pomerne dosť častý, takže ani v tomto smere snímok neprišiel s ničím novým. V pár momentoch však príjemne prekvapil svojimi hororovými prvkami. Žiaľ boli tu aj také, ktoré mi už neprišli až také skvelé. Rozporuplný pocit, slabší priemer. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Od Alastaira Orra jsem nedávno viděl jeho film Triggered(2020), kterej si mě zrovna moc nezískal. From a House on Willow Street mi sedl o poznání víc. Parta kriminálníků se rozhodne unést dceru bohatýho papaláše z vidinou tučnýho výkupnýho. Jak už to tak ale bývá né vše klape tak jak má. Ihned na první pohled je jasný, že s Katherine(Carlyn Burchell) není něco v pořádku. Že udělali osudovou chybu záhy zjistí i únosci. Ačkoliv nejde o nic originálního má to celkem svižný tempo takže nevidím důvod proč bych tomuhle kousku z Jihoafrické republiky neměl ty 3slabší hvězdy udělit. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Horor z Jihoafrické republiky ? Nedopadl vůbec špatně. Podle mě, byl rozpočet celkem vysoký, protože efekty a masky působily dost dobře, žádný amatérismus (až na to finále alá hořící maminka zachraňuje). Na to, že moc nemusím a nevyhledávám Horory, kde je někdo posednutý démonem, tak tady jsem si to celkem užíval. Posednutá postava vypadala fakt strašidelně, prostředí té továrny či co to bylo, taky dost temný, hrůzu nahánějící. Škoda toho závěru, kdy jsem čekal konečně nějaké pořádné Gore, které nepřišlo a dojde i na pár zbytečných scén, které už byly navíc a některé postrádaly logiku, ale jinak dobrý, ideální volba si tohle pustit v noci. (156. hodnocení) P.S. Sharni Vinson (You're Next) tu moc hezká není a ani bych nepoznal, že je to ona :o) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jasné, že som miestami pozerala cez prsty (však to by som nebola ja). Bohužiaľ ma príbeh moc nebavil a najhoršie na tom bolo to, že ani herecké výkony ... ale vôbec. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Opakuje se hodně častý model leckterých horrorových béček - slibný rozjezd s typově výraznými a osobitými herci, pohledným vizuálnem a atraktivní zápletkou, zatímco v druhé polovině zavládne herecká mizérie a scénáristická bezradnost a nenápaditost, to vše jen chabě maskováno levnými digitálními triky, z čehož vyplyne divácká znuděnost až otrávenost a nakonec zbydou jen matné nostalgické vzpomínky na počáteční zvědavost a přitažlivou noirovou atmosféru. Tedy já osobně dávám přednost opačnému postupu - nenápadný rozjezd a gradující finále. Slabé tři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Démonická jednohubka o únoscích, kteří si pro získání výkupného vybrali nesprávnou oběť. V první polovině se najdou náznaky solidní atmosféry, jednou jsem se lekl a slušně působily i masky některých monster, byť se nejednalo o nic objevného. Druhá část už sklouzla do rutiny, která zvýrazňovala žánrová klišé. Ocenění zaslouží casting. Hlavní záporačka působila děsivě i nenamaskovaná a fajn byla i její oponentka v podání Sharni Vinson. Orr odminule docela povyrostl, tak to třeba bude příště ještě lepší. 55% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Překvapivě scénář neurazí, herci nejsou slabým článkem a samotný koncept zápletky nevypadal špatně. Trošku mě mrzelo, že se tvůrci nezaměřili více na exorcismus, který se objevil v pozadí a vydali se směrem naháněné jako ze starší série Demons. Pár lekaček mělo svůj účinek a počáteční tempo solidně rozjíždí zápletku. Bohužel s přibývajícím časem, akcí kvalita rapidně klesá. Naprosto nesmyslný byl nápad Démonovi vtisknout schopnosti telekineze, na místo brutální síly a akce působí spíše akčně než hororově. Režie ztrácí nápady každou scénou a místo poctivého gore přibýval digital. Druhá polovina až nepochopitelně pokažená, jako by někdo slepoval dva filmy různých lidí......5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „From a House on Willow Street“ je takový pokus a není to vyloženě omyl. Dalo se z toho udělat film, který by mohl být děsivý. Jsou zde scény, které jsou hodně nepříjemné a jsou dobře technicky zvládnuté hlavně ty s jazykem, ale celkově se to pořád třese někde okolo toho průměru, místy skoro až podprůměru v tom smyslu, jak tvůrci trestuhodně zahodili nějaké příležitosti, jak diváka odrovnat. Tohle mohlo být mnohem lepší. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak už tady někdo psal,snaha rejžy natočit něco víc,převyšovala jak jeho schopnosti,tak i možnosti štábu.Začátek neni špatnej,,dokonce to slibovalo něco mystickýho,krvavýho a tajemnýho,což podkreslovala i slušná hudba,bohužel pak už zůstala je ta.Film nedotaženej,neustále na jedno brdo,a konec už působil spíš jako parodie.Škoda.40%. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Po celkem svižným úvodu jsem si říkal že by to nemuselo bejt tak zlý, jenže pak se ten film naprosto propadl do sraček. Když dám stranou občasný slušný masky, neni v tom jediná věc co by se dala považovat za klad. Herci jsou strašný, napsaný rádoby drsně že je to až k smíchu. Celá zápletka je tak otřepaná že většina lidí co má nakoukáno si z toho asi na prdel nesedne. Vykrádá to hodně zajímavej mix filmů protože kromě Exorcisty nebo Evil Dead to používá i matrixovský zastavování kulek nebo tu nejtrapnější variaci na brokovnicovou scénu z Terminátora 2 kdy jsem se skoro posral smíchy jak blbý to bylo. Mám už těhle hororů na hovno plný zuby takže střílim rovnou odpad. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Režisér evidentne inšpirovaný Davidom Sandbergom a Fede Alvarezom a Matrixom :-D nám predkladá nezáživný príbeh, ktorý sa vyznačuje precíznymi maskami no je absolútne bez atmosféry a bez funkčných lakačiek. (45%) ()

Reklama

Reklama