Reklama

Reklama

Drifters

(seriál)
Trailer
Japonsko, 2016, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Kamera:

Hiroši Saitó

Hrají:

Júiči Nakamura, Naoja Učida, Micuki Saiga, Wataru Takagi, Jutaka Aojama, Takahiro Sakurai, Kanae Itó, Džunko Minagawa, Sajori Išizuka, Hiroši Janaka (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Shimazu Toyohisa se po vyhrané bitvě s vážnými zraněními vrací domů. Najednou se objeví v magickém světě obývaném elfy, trpaslíky, lidmi, draky apod. Dozvídá se, že se stal jedním z Drifters, což jsou slavní válečníci a vojevůdci z našeho světa, jejichž úkolem je zastavit armádu monster v čele s Black Kingem. Anime obsahuje mnoho historických postav jako např. Hanibal, Butch Cassidy, Johanka z Arku nebo Rasputin. (Harroc)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři. Lepší tři hvězdy. Anime mě připomínalo nějakou klasickou RPG hru. Parta hrdinů z různého období historie dělá bordel ve fantasy světě. Proti nim stojí parta antihrdinů. kteří ale nemají v těchto 12 dílech příliš velký význam jak tomu bylo například v Akame ga Kill!. Ona to nakonec nějaká hra i bude, neboť zde máme i tajemné postavy, které hrdiny do světa přivedly. Možná bohové, možná něco jiného. Každopádně i přes 12 epizod je notná část světa neprozkoumána. O co postavám jde. Plno postav nedostalo příliš prostoru. Nicméně klasické herní osvobozování utlačovaných a dobývání je zde celkem zábavné díky neočekávaným vlivům Drifterů. Jen škoda těch zbytečných mimických scén, které jsou navíc značeny jako smutek, radost a pod. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Komiksovo štylizovaný dejový guľáš, ktorý si požičiava postavy a zápletky z iných anime (Fate/Zero, Gate) a všetko vsádza na to, ako cool budú vyzerať jednotlivé scény, do ktorých vždy zaznie nejaká strašne drsná hláška jednej z hlavných postáv. Formou a spracovaním mi to veľmi pripomínalo Hellsing a po chvíľke hľadania som zistil, že je to naozaj od tých istých tvorcov. Nepozerá sa na to zle, niekedy sa človek aj pousmeje, ale stavím sa, že týždeň po ukončení si nebudem schopný vybaviť z toho už absolútne nič. Edit: Tak nejako som sa stratil o čom to je už po polke anime a teraz po skončení si vlastne neviem vybaviť už ani meno hlavného hrdinu. Pokiaľ sa niekomu páčil Hellsing hlavne kvôli jeho štylizácii, tak toto je preňho vhodné anime, v opačnom prípade nevidím zámienku na pozeranie tohto pre mňa úplne zbytočného anime. 12/12 – 50% ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Je to docela dynamický shounen se spoustou akce, krve a usekaných hlav. Animace sice není nic moc, ale k tomu historicko-fantastickému prostředí se to docela hodí, takže mi to dojem zase až tak nekazí (hlavně pořád lepší jak letní CGI Berserk...). Hlavní hrdinové působí jako zajímavá skupinka a asi poprvé vidím vypodobnění Ody Nobunagy, které mě nějak zaujalo. Tak v čem je tedy problém? Asi hlavně v tom, co si myslím, že píše LeitoSE. Ono je to totiž moc dělané na efekt. Je tam spousta super postav, které by sami o sobě dokázali vyniknout, ale tady jich je tolik, že člověk má problém si najít nějakou opravdu oblíbenou a té fandit. Navíc každá pronáší krutopřísné hlášky, každá se snaží být co nejdrsnější a tak tam vlastně není nikdo, kdo by se vymykal, kdo by zaujal. No a pak přijde nějaký ten vtípek, který je z 90% o "boobiene" a ono to vlastně podesáté není vůbec vtipné a poprvé jsem se také jen uchechtl. Je tady spousta rádoby milých překvapení, kdy si člověk třeba řekne:" Ježíši Kriste, to je Adolf." ale za chvíli to z něj vyprchá a tak je to jen takové letmé překvapení, po kterém za chvíli ani nevzdychne. Jsou zde momenty, které by v přiměřené míře působily skvěle, ale když člověk vidí už podesáté sekání hlavy a podvanácté epický náběh hlavního hrdiny mezi nepřátele, tak si jen zívne a už to s ním nic nedělá. Jistě, je tady náznak jisté vyšší hry, kdy se nám autoři snaží předkládat myšlenky o boji nějakého toho asi dobra proti nějakému asi zlu, ale na téhle rovině se vše neskutečně vleče a tak se nic nedozvídám a linie, která by mě také docela zajímala se vlastně skoro nerozvíjí. Prostě tohle chce být tak děsně cool a dynamické, až je to vlastně docela nuda... Je mi líto, ale já za sebe víc jak 6/10 nedám. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, dívalo se na to vcelku dobře, ale to je asi tak všechno. Líbila se mi ta netradiční animace i to zařazení historických postav a jejich zpracování např.: psychopatická Johana z Arku, senilní Hannibal... Ale naštval mě Hijikata na straně "zlounů". Příběh sám o sobě mi přišel jako hrozná slátanina a ještě ke všemu je to nedokončené. :/ Tudíž za 3* ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi neskutočne sadlo. Drifteri majú všetky prvky, ktoré mám rád. Je tu akcia, množstvo krvi, rozmanitý fantasy svet (sú tu ľudia,elfovia, hobbiti, drifteri, endovia, octobristi), sympatický hl. hrdina aj vedľajšie postavy a snád sa dočkám aj kvalitného záporáka. Mimo iného, stále sa tu niečo deje, takžke anime si s prehľadom dokáže udržať divákovu pozornosť. Ako najväčšie mínus považujem zbytočný humor, ktorý sa tam jednoducho nehodí, aj napriek tomu považujem Drifterov za Top zimnej sezóny. Slabších 5*. ()

Galerie (268)

Reklama

Reklama