Reklama

Reklama

The Neighbor

  • Velká Británie The Neighbour
Trailer

Obsahy(1)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář. (Psychor)

(více)

Recenze (73)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem zase viděl nějaký slušný thriller, bez zbytečné vaty a omáčky, skvělá práce. Tři hlavní ženské role dostaly tři fakt pěkné kočky, jedna pořádná svině, druhá křehká krasotinka, no a ta třetí se umí parádně řezat se stativem od kamery. Ale ještě víc se mi líbil můj oblíbenec Josh Stewart, kvůli kterému jsem se taky na film nejvíc těšil. Nezklamal, myslím že jeho starší (vlastně už o hodně starší) brácha Sean Penn by to před pár lety nezahrál líp. Příběh záživný, přímočarý, bez všelijakých scénáristických serepetiček, jen se nemůžu zbavit pocitu, že se z něj mělo vytáhnout ještě trochu víc krve i napětí, to by mu určitě neuškodilo. Třeba mě mrzelo, že nebylo vůbec vidět, jak vypadají ciferníky rozšmelcované tím velkým stativem. Taky se sousedem si mohl Josh trochu víc pohrát. Prostě na režiséra několika dílů ultrabrutální série SAW je tohle celkem limonáda. No a zamrzelo mě i jedno trapné a provařené superklišé v závěru - tak tedy vážení, můžu vás ujistit, že benzín od hořícího vajgla chytá jen v amerických filmech, v práci jsem to už x-krát zkoušel. I když ho hodíte třeba přímo do benzínu, udělá to jen "psss" a je po ptákách, tedy po ohni. A proto taky spousta drsňáků, kteří zároveň nejsou socky, do něj radši hodí rovnou celýho zippáka, to funguje spolehlivě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně natočená rutina s fajn obsazením, která nepřekvapí, ale ani nezklame. Jen je škoda, že Dunstan věnoval přemíru energie závěrečným dvaceti minutám a nerozprostřel jí na delší stopáž. Mohlo to být o pár chlupů lepší. Ale ani tak nemám výraznějších námitek. 60% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Mojmír Širůčka zachra'nuje svojí starou. Dostal rozum, jakš takš a je to celkem dobře natočený a napínavý. To mi od podobných filmů stačí bohatě k hodnocení 6.5/10.... dobrá práce. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Film o páru, který dělá pro dealera drog, se rozhodne posledním kšeftem skončit a začít nový život. Jejich soused však je větší podivín něž oni a skrývá mnohem větší tajemství. Film úplně není typickým hororem a spíš bych jej zařadil k něčemu, jako Očista. Hrdinové, včetně veškerých postav toho moc nenamluví, působí chladným dojmem, ale jsou velmi dobře zahrané. Od začátku se člověk nenudí, neboť seznamování s hlavními postavami probíhá v drsném prostředí a když naběhne skutečná zápletka, má to jen stoupající tempo a napětí, které překvapivě nepolevuje až do konce. Hodně si cením toho, že se tvůrci vyvarovali nesmyslu, přihlouplého jednání postav a hlavní postava jedná racionálněji, než leckdo z nás. Akce je docela drsná a celkově jsem na filmu moc much nenašel. Kdo od toho bude očekávat horor, může být zklamaný, ale jako akční thriller se jedná o vydařený snímek.......7/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Really not bad, fellas. Pravda, není to horor, spíše thriller, ale neprofláknutí herci tomu dali dobrej šmrnc. 75% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

The Collector bol môj obľúbený horor a keď sa mi naskytla príležitosť vidieť tohto Suseda, kde si k tomu hlavnú úlohu zahral ten istý herec, bol som nadšený. Keď som tento film videl prvý krát, tak sa mi celkom páčil, aj keď som bol trochu sklamaný kvôli tomu, že tam bolo málo gore. Po nejakej dobe mu však musím odčítať jeden bod, pretože to nie je veľmi dobrý film. A skoro nie je ani priemerný, lenže našťastie tu je fajn herec a akcia. Teraz už podobné filmy nie sú pre mňa a keby som si ho pustil znovu, dal by som asi jednu hviezdu. Scenár je totižto nič moc, atmosféra veľmi nefunguje, napätie v minimum momentoch,...skrátka podpriemer. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „The Neighbor“ není vyloženě skvělou podívanou, ale docela zapadá do současného zajímavého trendu hororů ve stylu „Smrt ve tmě“, které se zaměřují na to, že u souseda se může skutečně skrývat cokoli, a rozhodně není dobré své okolí podceňovat. Film funguje dobře jako mainstreamovější torture porn i jako revenge a survival. Dohromady je to lehce nadprůměrný horor. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Žádná díra do světa, lae zase žádný průser. Atmosféra funguje, herci se snaží a gore se taky nějaké najde. Škoda první půl hidiny, která je sice jakýmsi uvedením do děje, ale klidně bych ji o čtvrt hodinu zkrátil a přidal do poslední třetiny. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Dunstan se tentokrát držel nějak podezřele zpátky co se brutality týče, ale atmosféru tento snímek má příjemně mrazivou, obsazení starého známého Joshe Stewarta z režisérových snímků The Collector a The Collection, byl rozhodně dobrý nápad (prostě se mi do těchto rolí už báječně hodí) a potěšilo mě, že se rejža vrátil ke stylu The Collectora a nepokračoval v až šíleně přestřelených "nápadech" jako u The Collection. Napětí a atmosféra s méně gore u mě dělá více než jen samoúčelné potoky krve a lítají kusy těl postrádající právě atmošku s napětím, takže já byl spokojen. Snad jen trojice padouchů mohla vypadat trochu více drsně, ale co, ne každej umí ukázkového psychopata jako Stephen Lang. Celkově povedený film u kterého se člověk nenudí a až do konce netuší, jak moc dobře/zle to dopadne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Josh Stewart hral uz v slusnom filme Collector 2009 zaziaril, tuna je v roli chlapika, ktory zije so svojou zenskou ..... zbada na susedovom dvore nekale veci a rozhodne sa to preskumat. Plus sny tejto dvojice posunut sa niekam dalej : 50 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Upoutávka a plákat je asi nejzajímavější z celého filmu. Jinak zápletka je jasná už od samého záčátku. A horor bych ze zdejší kategorie vyřadil. Ale to je jen věc názoru. 15% ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

3*+, v jedné chvíli to bylo tak nervy drásající, že jsem to musel vypnout a dokoukat další den. A to se mi příliš často nestává. Moc pěkný thriller se skvěle prkenným Joshem Stewartem. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Film má dobrej potenciál, ale bylo to takový nemastný neslaný a hodně jsem se u toho nudil a to by se u filmu s celkem krátkou stopáží nemělo stávat.. něco mezi 1 a 2*.. už nikdy víc ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Dobrej pribeh..dobry drama..docela dobra hudba kterou zkurvi totalne vole nejaky artovi sracky co natacel ten magor nechapes..kdyby to tam nebylo jeste lepsi..vpohode vanocni film na jedno odpoledne..ale znam takovy blbecky co tady na to nadavaj a daj buranskymu filmu plnou palbu, kterej snad tocili nejaky zasrany amateri ze stredni, kamera rozklepana jak bezdomovec v zime a amaterskej shit..ale tohle je vklidu na 3/5 ! ale na sbirku to nema chtelo by to 3dil! ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(106/2016) / The Neighbor je definíca zbytočného thrilleru bez štipky originality resp. záujmu tvorcov zaujať niečím iným ako totálnym štandardom. (4/10) ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Dost slabý odvárek oproti Dunstanovým předchozím filmům The Collector a The Collection. Ty mě dokázaly zaujmout svoji ponurostí, napětím a nekompromisní brutalitou. The Neighbour tyto prvky až na pár výjimek citelně postrádá, nemluvě o tentokrát dost čajových záporácích. Menším pozitivem je tak alespoň neoposlouchaný a často velmi zajímavý výběr písní, což byla i deviza dvou přechozích výše zmíněných Dunstanových snímků. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Spíš urazí než nadchne. Po undergroundovejch klasikách Collector + Collection se přišlo s celkem podprůměrným filmem kterej je spíš thrillerově laděnej. Jako vždy sympatickej Josh Stewart to tentokrát moc nezachrání neboť mu nohy podráží hrozně obyčejnej scénář. Ten film je úplně bez nápadu a bez šťávy, trochu to vyvolává dojem debutovýho filmu a né filmu od zkušenějšího režiséra. Na to že se 80% filmu nic neděje jsem se ale nenudil takže uplnej průser to asi neni. Záleží co od toho čekáte. Radši moc nečekejte :)) ()

Reklama

Reklama