Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (436)

lamps 

všechny recenze uživatele

Apocalypse Now amerického západu. Úplně jiný western - a nádherný. Struktura na bázi Coppolovy legendy, kdy se cestuje tematickou krajinou za prozřením a uvědoměním si, bravurní herecké výkony, něžný a zároveň zneklidňující minimalistický soundtrack a nevídaná duševní hloubka. A konec, u něhož se vám chce brečet společně s hrdiny. Filmařsky záměrně strohé, ale Cooper zase boduje senzitivním vyprávěním, které je sice pomalé, ale v souvislosti s klíčovým důrazem na interakce mezi aktéry a celkový kritický obraz tehdejší hnusné americké etapy se mu nedá takřka nic vytknout. Těch zádumčivých scén u ohně možná mohlo být méně a vývoj vztahu kapitán - náčelník je přeci jenom urychlen, to však nemá na celkovou emocionální a myšlenkovou katarzi pražádný vliv. Proč tohle sakra nemělo žádné oscarové nominace?!! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hostiles" môžem skutočne ohodnotiť pozitívne. Myslím si, že ide o veľmi dobre napísaný, veľmi dobre zahraný film, no hlavne si myslím, že jeho posolstvo z neho dokáže na človeka zatlačiť. Najmä na konci. Pretože bez toho, aby som niečo spoiloval si myslím, že záverečná metafora filmu je spracovaná dobre. Kto sú skutoční zloduchovia? Reálne sme všetci rovnakí. Len niektorí si berieme určité veci osobne. Je to samozrejme pochopiteľné, no cez dobrodružstvo, boje a veľmi dobre spracované dialógy sa dokáže aj kapitán, ktorý pociťuje voči pôvodným obyvateľom absolútnu nenávisť môže niečo naučiť a ku koncu cesty sa jeho myšlienky môžu otočiť úplne iným smerom. Okrem toho som to už myslím spomínal pri viacerých filmoch, ale tu je to obzvlášť dôležité povedať, nie som veľmi veľkým fanúšikom dejín Ameriky. Myslím si, že narobili obrovskú dávku paseky, potrebovali si spracovať svoju vlastnú anarchiu a tak si rabovali panenskú pôdu bez toho, aby im ktokoľvek mohol povedať čokoľvek. Lebo si mohli zabrať niečo, kde ešte ich noha nevstúpila. Takže si môžu robiť čo chcú. A mne to príde úprimne tak odporné, že sa nedokážem cez to preniesť. Krajina kde rasizmus bol vítaný, kde všetko bolo dovolená a bola tam tá skutočná otrokárska sloboda ešte poriadne dlho. Neviem. Skutočne sa neviem cez tieto veci preniesť, lebo dejiny Ameriky mi ukázali, že všetko čo už bolo zakázané si našlo chodníky ako byť zase dovolené. Ak ste boli v Zemi, kde žiadne pravidlá neplatili. Ale to som sa už trošku rozkecal. Pochválim ešte výkony Christiana Bala a Rosamund Pike. Obaja boli skvelí. A myslím si, že všetko čo sa vo filme udeje stojí za to. Najmä asi posledný dialóg medzi náčelníkom a kapitánom. To má hodne do seba. Film odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Krásný western se spoustou duše o porozumění mezi bílými a indiány. Několikrát mě to opravdu chytilo za srdce. A i když filmu chybí více vytyčený střed a finále, jeho myšlenka a procítěná režie tohle všechno nechává skoro zapomenuty. Je taková škoda, že jsem film musela vidět jen v TV. Westernů už je tak málo a nemít tu možnost vidět tu krásnou kameru a slyšet Richterovu dokonalou jemnou hudbu v kině, je zkrátka smutné. Výkon Christiana Bala je dost možná nejvyspělejší a nejprocítěnější, jaký jsem od něj doposud viděla. Málo kdy si jsem schopna vyvinout takový vztah k postavě za dvě hodiny, ale o Joea jsem při některých scénách měla takový strach, jako bych s ním strávila tři řady seriálu. Scénář i Bale si zaslouží všechen obdiv a je škoda, že film i on byli takhle přehlédnuti. Je to hluboký film, co si zaslouží víc než jedno shlédnutí. A ten konec! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera, přenádhera. Exceletní filmařina a příběh, který má v sobě duši. To je stejný jako mít v držce belgickou pralinku a rozplývat se nad chutí, která se pomalu rozplývá. Žádný zbytečný záběr, krásná kombinace jak vyprávět příběh a propisovat charaktery jednolivých postav. Dialogy se zde neplýtvá, za to pohledy hlavníc hrdinů co řeknou víc jak tisíce slov se nešetří. Oslavě herectví vévodí Christian Bale, ten zde zahrál bezdebat životní roli , ale ani Rosamund nezaostává a předvádí nejlepší výkon své kariéry a že oba herci už nejednou předvedli hodně dobrou hereckou show, ale tady jedou bomby. Film se ve mně usadil na hodně dlouhou dobu a suvereně vkročil do mé westernové topky. Hostiles jsou dar z filmových nebes. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní kino zážitek. Scott Cooper servíruje drsný dobrodružný Western s Apačema! V hlavních rolích solidní Christian Bale, Rosamund Pike a Ben Foster. Film má sice pomalejší tempo, ale velmi vypjatou atmosféru, překrásnou krajinu, hodně nechutné maniakální Apače, kteří nemají problém vyvraždit celou rodinu i s dětmi ( Úvodní scéna hodně intenzivní) a povedl se i soundtrack. Akční scény jsou zde jen 4, ale autenticky natočené, skvěle ozvučené a velmi vypjaté, že se mi až zatajoval dech. Mrtvý žánr poslední dva roky pomalu oživuje a nabírá na síle a to je jen dobře. 75% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filomovém festivalu Telluride v USA. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama