Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (436)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do ztrápených melancholických duší z dob indiánsko-amerických válek, které připomínaly spíše středověk a genocidu než válku v pravém slova smyslu. Zpětná traumata postav pak hrají prim v celém ději, který zdánlivě nenápadně, ale zároveň geniálně přesně, poodkrývá snad většinu problémů indiánské otázky té doby, ačkoliv někomu při dlouhé výpravě po nádherné krajině mohou připadat snad až směšně nevyřčené a takřka neviditelné. Přiznávám, že sám podobné zdlouhavé eposy plné niterných pocitů postav nevyhledávám, ale o toto období se celkem zajímám a proto jsem v těch náznacích a dialozích postav viděl hrůzy, které se v historii skutečně děly, ačkoliv pro člověka nepolíbeného informacemi nebo historií to byl jen běžný rozhovor dvou postav, případně scéna, která mu nedává moc smysl a řekl si, že takhle by to určitě neřešil. Není to tedy western v pravém slova smyslu, akce je spíše poskromnu, je to film pro určitou cílovou skupinu, pro tu bude Hostiles naprostá lahůdka. Pro druhou skupinu, ve které bych byl za normálních okolností i já sám, to bude patrně až příliš zdlouhavá záležitost plná zdánlivě nepodstatných rozhovorů a nudné psychologie postav. 90 % ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh od citlivého Scotta Coopera. Minimalisticky servírován, skromnou výpravou opentlen, ale hluboký ve svém sdělení. Chvíle mlčení, přemýšlivě pronášených dialogů a všeříkajících pohledů byly pro mě poutavější, než scény hrůz a násilí, které tu ale měly také své pevné místo. Chápu, proč tohle v kinech propadlo, v dnešní době superhrdinského Marvel a DC plevelu je tohle starosvětské vyprávění jak z jiného světa, jinde, než 99% zbylé současné filmové produkce. A chápu, prož Christian Bale chce dělat zrovna tyhle filmy, já mu za to děkuju a přeju mnoho zdaru v další filmové kariéře. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žiadnymi žánrovými omáčkami nepoliaty western, čiže tým pádom viac historický film snažiaci sa o zobrazenie krutej reality doby bez akýchkoľvek príkras. A bez akejkoľvek milosti k postavám, i keď jedna z nich doslovne o milosť celého sveta prosí. Fanúšikovia Mohykánov z Tanca s vlkmi radosť mať nebudú, viac potešení budú skôr priaznivci Apačov a Šajenov, ale iba v rámci úzkych limitov. No a aký vzťah si vytvoriť k ambivalentnej hlavnej postave, to je veľký oriešok a smerom k publiku jasný autorský zámer. K plnému hodnoteniu mi bráni rozhodnutie Baleovej postavy tesne pred finále, kde jeho riskantný krok vedie k istým následkom, varianta B by rozhodne bola pragmatickejšia a ja by som zvolil túto cestu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hostiles mi ponúkol všetko to, čo očakávam od moderného westernu a to úplne do bodky - peknú pointu s myšlienkovým presahom, vynikajúcu dramatizáciu okolo postáv a nekompromisnosť ich jednania, fantastické dobové reálie, drsnosť ľudí v tej dobe a v tom prostredí, peknú akciu (pričom jej nemusí byť veľa), pútavú atmosféru v ktorej sa miesia rôzne pocity... No skrátka ide o niečo fantastické - masterpiece. Dôstojný partner do zbierky k Brimstone (2016) a Godless (2017). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZÁKLADEM DUŠE AMERIČANA JE TVRDOST, OSAMĚLOST, STOICISMUS A ZABÍJENÍ...“ /// Westernový drama, ve kterým pochmurně nabručenej Ch. Bale jede krajinou a zlomená R. Pike střílí do mrtvol. Teda v první půlce. V tý druhý přibyde pár dramatickejch dialogů, z výpravy se stane eskorta…, ale vo život jde furt stejně. Takže vobčas. A zlej (i dobrej) tady může bejt kdokoliv. Drama s pár přestřelkama a s poučením, že indiáni jsou tady doma. Místy to je uondaný – takový ty rozjímající dialogy uspávaj. Ale krve se nebojej! Ale taková to byla tenkrát doba… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ve válce mi umírali kamarádi. 2.) Když někoho sejmu, tak ho potom (pro jistotu) vyvrhnu. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Scenár filmu vychádza z rukopisu Donald E. Stewart. Ten zomrel v roku 1999. Jeho manželka rukopis náhodou našla počas sťahovania. (Real Tom Hardy)
  • Christian Bale bol pôvodne proti finále filmu, nepáčilo sa mu. Eventuálne však uznal režisérovu víziu a koniec sa mu zapáčil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama