Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (437)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Psychologický, strhující a syrový western, který se s postavami zrovna nemazlí. Prostředí je dokonalé, film brilantně zahrán od Balea, který svým výrazem řekne tisíce slov a nepotřebuje vidat hlásku. Brutální začátek ukáže kam film směřuje, dále nás čeká jízda, která charakterizuje hlavní postavy a podívá se jim do nitra. Tempo není nikterak svižné, ale dokonale vše nahradí hudba, prostředí a děj. Nevzpomínám na western, který by diváka poslal do kolen jako právě Hostiles. Nenápadný, ale přesto geniální dílo, které se zapíše do westernové špičky. 9/10 = 95% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $29,819,114Tržby Celosvetovo $35,669,017Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,465,641Tržby za predaj DVD v USA $3,285,319║ Režisér Scott Cooper si robí meno na takom drsnejšom príbehom trende. A ide mu to, oporu má vo výbornom Bale-ovi, tomu sedí ošlahaný zadumaný kapitán, tápajúci v hriechoch minulosti. Cooper nás nešetrí a hneď na úvod to rozbehne dosť brutálne, príbeh sa premení na psychologickú drámu, kde hneď niekoľko postáv bojuje zo svojimi hriechmi zo zdeptanou mysľou, hľadá útočisko ktoré nikde nie je ani nebude. Musí stavať na maličkostiach a možno sa niečo stane. Až do konca ide o dosť vypätú drsnú westernovú drámu, kde akákoľvek nádej na lepší zajtrajšok stále uniká pomedzi prsti a na každom kroku prináša len bôľ, utrpenie. /80%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už námětem jsem tušil, že tohle bude jeden z těch vrcholových zážitků Hollywoodu. A opravdu to tak je. Tady není nic nazbyt. Christian Bale a Wes Studi tady geniálně hrají nejlepší válečníky daných partají a osud tomu dá, že na sklonku jejich životů se setkají, aby jeden dovezl druhého do jednoho rodného údolí. A to na příkaz tehdejšího amerického prezidenta. Drsné krvavé scény, neskutečně silné emoce, postavy, kterých Vás je líto, běsy v hlavě, které nelze pochopit…a scény, na které nepůjde zapomenout. Jednoznačně obrovský zážitek a poslední scéna filmu je asi ten nejhezčí a nejpoetičtější filmový závěr, co jsem za poslední léta viděl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hostiles mi ponúkol všetko to, čo očakávam od moderného westernu a to úplne do bodky - peknú pointu s myšlienkovým presahom, vynikajúcu dramatizáciu okolo postáv a nekompromisnosť ich jednania, fantastické dobové reálie, drsnosť ľudí v tej dobe a v tom prostredí, peknú akciu (pričom jej nemusí byť veľa), pútavú atmosféru v ktorej sa miesia rôzne pocity... No skrátka ide o niečo fantastické - masterpiece. Dôstojný partner do zbierky k Brimstone (2016) a Godless (2017). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dalo se očekávat, že tempo nebude strhující, nicméně vedle až meditativního pojetí trpíme i rozvleklostí, což nikdy není dobrá vizitka. On už Out of the Furnace byl nesmírně trpělivý kousek, kdy se nám postavy postupně dostávaly pod kůži a začaly jsme nad nimi přemýšlet. Tehdy si Scott Cooper sedl s Christianem Balem, aby si spolupráci nyní zopakovali. Výsledkem je soustředěné drama s velmi dobrými hereckými výkony o nenávisti i usmíření, které upozorňuje na lidské slabiny, sází na syrové emoce a nehostinnost divoké země. Navíc vidět po delší době ve větší produkci dvojici Q'Orianka Kilcher a Wes Studi příjemně potěší. Působivá kamera. Nakonec *** až ****. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie snímky prebiehalo chronologicky v Novom Mexiku, Colorade a Arizone. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama