Reklama

Reklama

Mukti Bhawan

  • Indie मुक्ति भवन (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Daya je starý muž, v němž podivný sen vzbudí přesvědčení, že brzy zemře. Se svým osudem je smířený, ale chce své poslední chvilky strávit v posvátném městě Váránasí, kde se ubytuje v prostém hotelu určeném právě pro klienty očekávající svůj brzký odchod z tohoto světa. Jeho syn Rajiv je tak postaven před těžkou volbu, zda má ve Váránasí pobývat spolu s ním, anebo raději řešit problémy, které na něj čekají doma. Kritiky chválený debut mladého režiséra Shubhashishe Bhutianiho je poklidnou, rozvážnou a jemným humorem okořeněnou meditací o životě v očekávání smrti. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (6)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi zajímavé, krásně lidské a odzbrojující v čistém a smířlivém pohledu na věčného souputníka nás všech - Smrt, jako následek určený pro vše stvořené. Po této stránce výborné, ale jinde to už malinko skřípalo. Toto byla tak obrovská možnost využít tolika nápadů, které by klidně mohly tento film povznést na veledílo, jen kdyby tam bylo více myšlenek, zápletek, ukázek, detailů, ideálů... Proč tam není rozvinut více příběh otce a syna, nějaké rozhřešení před smrtí otce a ukázka všech chyb, jenž pácháme jako děti i jako rodiče? To mi opravdu velmi moc chybělo. Bylo to takové právě až moc klasické. Otrávený syn čeká, až mu umře otec, aby se ho už zbavil a mohl si žít v klidu svůj nudný život. Má ho sice rád, ale nedokáže mu to dát patřičně najevo, a to je vlastně vše. Opravdu promarněná příležitost. Každopádně moc hezké zpracování odchodu člověka na druhou stranu, která čeká každého z nás, takže dávám za silné tři hvězdy. Více dáti nemohu, neb to, co mohlo býti využito nechal tvůrce ladem a místo orání a zavlažování, nechal tento silný motiv bez fantazie jen s velmi malým vnitřním tahem do nitra divákova. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film ma zaujal so svojou lokáciou v kultovom Varanasi na brehoch posvätnej Gangy. Rozhodne je to čarovné miesto, v ktorom snáď na každého doľahne ten pátos kremačných ghátov, kde sa človek dôsledne zamyslí nad vlastnou smrteľnosťou. Čo sa týka filmu, tak základný námet v podstate zaujímavý, avšak po dejovej stránke strašne nevýrazné, až by som dokonca použil nelichotivé slovo - nudné. Keď ma na filme viac bavia scenérie a kulisy ako samotný príbeh, tak to nie je moc dobrá vizitka. Napokon ma však najviac bavila celá tá "omáčka" reálií vo Varanasi, ktorá v tomto prípade dosť zatienila tú epickú líniu. Bohužiaľ... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ač je to snímek indický, je odlišný od toho, co většinou z dostanete z bollywoodské produkce. Tohle je snímek, který je klidnější, méně epický, nejsou zde žádné zpěvy, a i když je to komedie označováno jako komedie, je to spíše takový ten milý lidský film, na který se můžete koukat a trochu u něj přemýšlet. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Smutný, ale zaujímavý film o hľadaní porozumenia medzi synom a otcom, počas jedného mesiaca pred otcovou smrťou vo Varanasi, kam sa rozhodol odísť umrieť. Pohľad na svet okom režiséra Bhutianiho sa mi páči, kľudná atmosféra filmu, napriek prostrediu plného smrti a pohrebných rituálov je veľmi zvláštna a aj zobrazenie prístupu k smrti ako takej evokuje pokoj a akési uzmierenie, ktoré sa vinie celým filmom. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama