Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

Cement73 

všechny recenze uživatele

Dojímavý príbeh o normálnych chlapoch a chlapcoch, ktorí zaplatili najvyššiu cenu počas výkonu svojej práce... Slušné herecké výkony a aj výborné trikové sekcencie s ohňom. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film, dověděl jsem se spoustu nových věcí o hasičích lesů- třeba o protipožárech jsem vůbec nevěděl..Krásné a drsné záběry se střídají se skvělým vykreslením postav- obsazení je nejen hvězdné, ale i dobře hraje, všechno co má pořádný velkofilm mít- všechno až na jednu věc, která je jinak SPOILER - žádný happyend se nekoná všichni uhoří, protože je to podle skutečné události a na konci fakt mrazí, všichni se obětovali za záchranu lidí R.I.P. Takže toto by Hollywood nevymyslel...90% ()

Bezda202 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy podle skutečné události. A ještě radši mám, když jsou takovéhle kvality. Silný příběh natočený s úctou a bez zbytečného patosu podpořený naprosto skvělým castingem. 5* ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Čekání na tenhle kousek se opravdu vyplatilo a dostal jsem přesně to, co by takový film měl mít! Po pomalejším rozjezdu dostáváme tu pravou hasičskou lajnu, která začíná od budování "rodiny" až po tvrdou práci v nepředstavitelných podmínkách těchto borců. Po konci naprosté ticho, němota, následované vyhledáním na internetu a prohloubení informací. Příběh podle skutečnosti, který si opravdu zasloužil tuto poctu. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Hasiči z Granite Mountain Hotshots sa mi totálne dostali pod kožu! Only the Brave totiž parádne pracuje s postavami, venuje im dostatok pozornosti a čo je najdôležitejšie, nesnaží sa ich činy umelo nafúknuť. Aj preto tá záverečná slzička príde absolútne prirodzene, bez nutnosti nejakého emočného nátlaku. Špičkový vizuál a skvelé obsadenie sú už len čerešničkou na torte. Takto sa vzdáva pocta skutočným hrdinom. 9/10 ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Neskutečně brutálně emotivní film, který ale taky ukazuje krušnou realitu. Jediné, co mi vadilo bylo to, že člověk tušil už od začátku, že to dobře nedopadne, ale asi to dost dobře ani jinak udělat nejde. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Za posledné roky spolu s Deepwater Horizon najlepšie katastrofické diela podľa skutočnosti. Obe od rôznych tvorcov, ktoré sa navzájom doplňajú. Skoro vo všetkom. A obe majú to najdôležitejšie - srdceberúci záver. Výborný strih, chlapský soundtrack a do toho napätie na každom kroku, kedy sa aj malé zaváhanie môže stať osudným. Pocta k jednému z najťažších a najnebezpečnejších povolaní, aké poznáme. Povinnosť hlavne pre nespokojných a neustále sa sťažujúcich ľudí na každodenný život. ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Režisér Kosinski si vybral zajímavou látku, resp. osudy elitního hasičského sboru na motivy skutečné události, což bývá divácky velice vděčné téma. Film má na běžné poměry dost dlouhou stopáž, ale Kosinski tento prostor vyplňuje výborně. Od začátku vykresluje charaktery jednotlivých členů sboru a postupem času a po několika mezilidských klopýtnutích, nechává vzniknout fantastické partě, která táhne za jeden provaz, utvoří rodinu a divák věří, že jeden za druhého dají ruku do ohně. Parádně je vykreslováno také např. vzájemné soužití lídra hasičského sboru Erika a jeho manželky. Především povaha (herecký výkon) Jennifer Conelly je kolikrát velmi bouřlivá, a prostě ji chcete ve vypjatých situacích vidět více a více. Společně s dalšími představiteli hlavních postav Joshem Brolinem a Milesem Tellerem je to vskutku herecký koncert! Vizuál filmu je taktéž líbivý, stejně jako kamera a efekty žhnoucího pekla. Až se mi zapalovaly „lejtka“, když jsem měl nutkání utíkat před ohněm společně s nimi. Pospolitost, soudržnost a lidskost, kterou Kosinski tak pracně celou dobu buduje, dostane „kudlu“ do zad v závěrečném dějství. Ale jasně, on za to nemohl. Závěr je totiž brutálně emocionální a diváka vzhledem k předchozímu průběhu dostane! Závěr? Jedná se pravděpodobně o nejlepší drama roku 2017. Film, až na pár hluchých míst, nemá slabinu a těží z výborných hereckých výkonů, vizuálu, a emocí, které z diváka vydoluje. Cíleně, ale bez patosu. Závěrečné titulky pak zaslouží jediné slovo - RESPEKT! P. S. Nejvíce si film užijete, aniž byste předem zjišťovali jakékoli informace o skutečných událostech… ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pacilo sa mi ako striedmo sa opisalo hrdinstvo tychto muzov. Ludske ciny bez nafuknutych poz. Film sa zaobisiel aj bez prehnaneho patosu. Nezvykle pri americkom filme. Vlajky som si poriadne ani nevsimol. Tymto pristupom si u mna ziskal piatu hviezdu. Inak, bolo par scen, ktore by som vystrihol, mohlo to byt o par minut kratsie. Teller bol super a sledovat jeho premenu v muza nebolo az tak nudne ako som predpokladal. Brolin s Connelly boli fajn, ale ako par mi nepasovali a tie ich problemy boli pre mna preto riadne doveryhodne. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Kurvaaaa! promiňte mi mé emoce, ale píši zde zrovna po zhlédnutí filmu a jsem toho plná. Už jsem film sice viděla, ale teď jsem si ho opět připomněla a zase mě dostal. Jasně, že pro spoustu lidí je to jakože 90% blablabla a 10% akce a konec. Pro mě je to hluboce lidský příběh s dobrým obsazením i v malých rolích a velice dobře zpracovaný. Dodnes byl můj nejoblíbenější film o ohni geniální "Backdraft", ale toto dílo jsem si zařadila ihned na druhé místo. Musím přestat myslet na bolest rodin obětí, které film ve mě naprosto logicky vzbudil a to je známka toho jak je dobře natočený a napsaný. Za mě 90% ()

Muel 

všechny recenze uživatele

Relevant Entertainment | Toto nie je akčný film. Tento film má silu v niečom inom. V sile akceptovať druhého za cenu toho, čo milujete v živote robiť. Vzťahy postáv ma tu bavili a boli veľmi prirodzene zahrané. Jediná poriadna akčná pasáž je tu na konci filmu, kde ma to riadne emočne dostalo a nečakal som to. Film ale mohol trochu viac zabrať v strede stopáže. Herecké výkony správne presné, každému tu sedela jeho rola. Kosinski sa tu veľmi pohrál s vizuálom, ktorý je nádherný. Daná paleta farieb sa tu nádherne hodila. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film, ktorý je skvelo natočený a maximálne realistický.  Herci vybratý na jednotku, odsýpa to rýchlo a soundtrack krásny. Finále je síce krátke ale dychberúce a aj keď sa netlačí na emócie tak veľmi smutné. Presne takto som si to predstavoval, bez  zbytočných heroických vecí, len surovú skutočnosť. U mňa za 5*. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh bez pátosu....o skutočných hrdinoch našich životov..natočený neuveriteľne citlivo s úctou k danej téme..klobúk dolu ! ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem ještě donedávna říkal, že nejpřekvapivější film roku 2017 je u mě Blade Runner 2049, tak si za tím stále stojím! ALE Joseph Kosinski je sakra překvápko a vyždímal z tohoto snímku Only the Brave plnohodnotné drama, které se vyšplhalo v žebříčku na druhé místo, jako film roku 2017! Promiň Wind River, tímto se posouváš na třetí místo! Nebudu spoilerovat, ale tohle se musí vidět, alespoň teda člověk, který uznává dramata a ocení sakra dobrý scénář a seznámení s postavami, tak, že vám prostě každá přiroste k srdci! Tleskám hereckým výkonům, tleskám režisérovi, tleskám scénáři, tleskám hudbě a v neposlední řadě tleskám vizuální stránce filmu! BRAVO!!! Jednoznačně pro mne nejlepší film o hasičích a teď mne omluvte, jdu se zachumlat pod peřinu a ronit hektolitry slz... ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zas nějakou americkou krávovinu přesycenou drsnýma kecama a patriotismem, ale zdejší hodnocení mě přeci jen donutilo zjistit, v čem je zakopanej pes. Ono se to bez několika drsnopřísných chlapáckých řečí stejně neobešlo, ale co se příběhu týče, tak je to v rámci žánru dost zajímavá věc. Hvězdička dolu za tu občasnou americkou umělotinu v dialozích, ale jinak čupr. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Kosinski už nedostal po Oblivionu tak velkorysý rozpočet a tak si řekl, že ukáže světu svůj talent v celé své kráse i bez velkých peněz. Only the Brave muselo už na papíře vypadat velmi lákavě, ale až finální výsledek podtrhl potenciál skvělého scénáře. Heroismus možná nikdy tak uvěřitelný a hmatatelný jako tady. Silné emoce, hektický boj s "bestií", a parta chlapů, pro které je práce posláním. Dokonalá konstelace, která nevadí, naopak podtrhuje celkový efekt, který ve vás film zanechá. Kosinski k tomu všemu přidává fantastické záběry, kterými i díky americké přírodě dokáže nejednou zatajit dech a perfektní vyváženost mezi hasičským drilem a rodinnou (ne)pohodou jednotlivých hrdinů dodává Only the Brave punc výjimečného zážitku. 100% P.S. Josh Brolin je COOL jako vždycky. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama