Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Wow! Do posledních dnů jsem o tomto snímku absolutně vůbec nic nevěděl a sakra mě to mrzí, protože pánové a dámy, toto je jeden z nejlepších filmů minulého roku. Příběh se pomaloučku vyvíjí, po většinu doby je to i celkem taková pohodička, každopádně jsem si během této doby vytvářel určitý vztah k postavám. Mimo jiné v hlavních rolích hráli Josh Brolin s Milesem Tellerem a byli úžasní. Konkrétně Miles hrál velice zajímavou postavu drogové závislého chlapíka, který se díky touze být nejen dobrým otcem ale i dobrým člověkem zbavuje svého problému a začíná tedy vést nový život. Teď jsem trochu odbočil od příběhu, každopádně děj se tedy pomaličku rozvíjí a nakonec vyústí v až neuvěřitelně dojemný a srdceryvný závěr u kterého jsem se ani já nedokázal ubránit pár slzičkám :). Opravdu mě strašně mrzí, že takto kvalitní film se u nás v kinech neobjevil, protože pro mě to byl nepopsatelný zážitek. No nic, každopádně rozhodně tedy doporučuju shlédnout a pro některé doporučuji, aby se vybavili kapesníčky. 100% ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Kosinski je majster réžo. vytvoril perfektnú drámu podľa skutočnosti kde emócie naozaj cítiť, Brolin vynikajúci, no mňa najviac zaujal Teller a hlavne prerod jeho postavy. Emócie sú skvelé a hoci som neplakal (ako u daktorých filmoch zvyknem) veľa nechýbalo. Klobúk dole Kosinski. ()

Peter Bračík 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovanie, zaujímavé charaktery postáv, Brolin tam výborne zapadol. Jediným negatívom bol pre mňa Bridges, napriek tomu že je môj obľúbenec - už by mal ísť do dôchodku a prenechať hranie iným (jednoznačne to nezvláda). ()

1V4N 

všechny recenze uživatele

Krok po kroku sledujeme tragický, ale zároveň dojemný príbeh hrdinov z tímu Granite Mountain Hotshots. Skvelá životopisná dráma so skvelými hercami, ktorá opisuje udalosti z roku 2013 v štáte Arizona. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Otloukánek dostane šanci se dostat do béčkového hasičského týmu. Zapadne. Z béček se stanou Esa. Vše je parádní, dokud nedojde k tragédii. Celý film pozvolné ale nenudící tempo. Zajímají nás jednotlivé postavy. Zajímá nás jejich vývoj a sbližování. Co se samotného hašení týče, je to hodně nezvyklý pohled. Tito hasiči zabraňují šíření lesních požárů a sami požáry zakládají. Nejsou to typičtí hoši se stříkačkami. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Pocta lesním hasičům, jedné jejich výjimečné skupině a kamarádství obecně, a to s dobrým audio vizuálem a slzopudným finále. Nedokážu se ale přenést přes množství patosu, prázdných vět a vykreslení všech jenom v takovém světle, aby film schválili reální příbuzní postav. Působí to pak na mě víc jako vzpomínkové a zároveň náborové video mezi hasiče alá TopGun, než jako klasicky divácký, zážitkový film. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Typicky americká atmosféra, předvídatelný průběh, ale konec prostě zasáhl. Brolin je typ člověka, na kterého se dobře dívá. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tak já ti nevím. Velmi rád mám už vousatý film Oheň (1991), ale to je o skutečných hasičích z velkoměsta. Tohle je spíš o partě dřevorubců-podlapovačů ve žlutých košilích a zelených kalhotách, co vypadají spíš jako skautíci. Ale Arizona je jiný kraj, lesní požáry, to chce holt jiné hasební postupy. Ale i tak je to prostě celkem nuda celé první 3/4, mě to vůbec nijak nevtáhlo do děje i přesto, že celá jednotka nakonec uhořela na popel. 5/10 ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Hmmm, ani neviem kde začať. Tak poďme pekne od piky. Tomu debilovi, čo robil preklad názvu do slovenčiny, by som v duchu filmu strčil medzi všetky palce na nohách tlejúce vetvičky borovice a možno by prestal robiť p******y. Ohnivých filmov máme celú fúru. Pre mňa najznámejšie sú samozrejme Backdraft a z tých novších Deepwater Horizon. Obom spomínaným som dal štvorky, ale oba považujem za skvelé filmy. Hrdinovia ohňa sú v niečom iní. Máme možnosť sledovať celkom precízne natočenú prácu lesných hasičov. Popri efektných záberoch požiarov dal ale Joseph Kosinski veľký priestor osobným životom hrdinov, a zatiaľ čo niektorí mudroni práve tento smer filmu vyčítajú lebo chceli vidieť radšej viacej ohňa, ja to kvitujem všetkými desiatimi. Ono to totiž bolo natočené umne a herci (opäť film, kde hrali ozajstní) to pochopili. Keď herec pochopí čo režisér chce a režisér na oplátku vie čo robí, úspech sa proste dostaví. Nie je koho by som vyzdvihol, resp. vyzdvihujem všetkých. Páčili sa mi partnerské dvojice Brolin/Connelly a Teller/Hall, no bavili ma aj ostatní. Only Brave je dráma, čistá a plnohodnotná. Všetko to je samozrejme od začiatku jasné a divák vie, že v závere uvidí ohnivú obludu a že budú zhasínať hektáre lesov a životy hasičov. Existuju ťažké práce a ťažké práce. No a tento film je o ťažkej práci. Nech nikdy nebudem v takom úkryte. To malo taký koniec, že po rokoch som mal odpornú husiu kožu. Brutálne. Jeden z najsmutnejších filmov všetkých čias. Dávam do TOP 10. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu trošku nezáživné a malinko nudící. Až na přenádherné prostředí. Ke konci to má ale ten správný spád. Je to smutné a velmi silné zároveň. Mě hasiči nezajímají, ale tady jsem byl dojatý pořádně. Na druhou stranu když pominu konec, tak moc zásahů jednotky tam opravdu není. Míň sond do jejich života a víc akce by to chtělo. Čest jejich památce! 4-* ()

curil 

všechny recenze uživatele

Mě film tolik nenadchnul, přitom Josh Brolin patří k mým nejoblíbenějším hercům dnes už střední generace. Částečně to bude zaviněné tím, že nemusím podobné oslavné příběhy na záchranáře, "pažarniky", hrdinné letce, kosmonauty, námořníky (s výjimkou válečných filmů). A vlastně film si nese svoji "oslavu" už ve svém názvu. Děj filmu je chvílemi nudný, prostřihy do soukromí hasičů nejsou zajímavé, pár těch zásahů při hašení není ani napínavých až na poslední část. Neúnosná délka filmu přes dvě hodiny taky ději nepřidá. Zkrátka čekal jsem více napínavých akcí, zápletky mezi jednotlivým muži v družstvu "Žulové   hory", nějakého klasického záporáka, pyromana, bych také uvítal. Dvakrát v průběhu děje uhasí protipožár letadlo s nádržemi vody, čekal jsem do třetice všeho   "dobrého"... Alespoň se chlapi ochladili. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Príbeh o hasičoch lesných požiarov sa venuje ich práci aj súkromnému zivotu. Twist, ktorý nastane v poslednej tretine som absolútne nečakala. Slzy sú v tomto prípade povinnosť. Zaujímalo by ma z pohľadu natáčania filmu, čo z toho bol skutočný ohen a co počítačový. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Z pozice divaka mi prijde, ze zacatek hodne urychlili a ze chybi minimalne na konci vytvoreni napeti, zapoleni, neco filmoveho. Z hlediska hasicu verim, ze ti to berou za jiny konec a ze davaji spise na ten tym, ze je jako rodina a vsichni drzi spolu. Super zvuk, vizual, herecke vykony take fajn, Jenn opet neskutecna. Rozhodne tam byl prostor pro to, aby byli hrdinove ohne jeste lepsi. 73% ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Pravá filmová pocta hrdinom. Bez zbytočného umelého prikrášľovania, pátosu a zbytočných vznešených rečí. Pravá ukážka toho, aký vplyv má práca do našich vzťahov, aké jazvy na nás zanecháva a ako s ňou musíme každodenne zápasiť. Nehovoriac o tom, že pri takejto práci sa riziká zväčšujú a istoty postupom času miznú. Skvele vystavaný príbeh, ktorému nemožno nič vyčítať. Dojemné a fascinujúce zároveň. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama