Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

matolos1 

všechny recenze uživatele

Pravá filmová pocta hrdinom. Bez zbytočného umelého prikrášľovania, pátosu a zbytočných vznešených rečí. Pravá ukážka toho, aký vplyv má práca do našich vzťahov, aké jazvy na nás zanecháva a ako s ňou musíme každodenne zápasiť. Nehovoriac o tom, že pri takejto práci sa riziká zväčšujú a istoty postupom času miznú. Skvele vystavaný príbeh, ktorému nemožno nič vyčítať. Dojemné a fascinujúce zároveň. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem film o hašení požárů, odvaze, hrdinství a teamu který i přes veškeré nebezpečí chrání město před peklem. Dočkal jsem se jen typického amerického filmu o všem možném jen né o ohni. Pár záběrů na přírodu a závěr byly sice na 5 hvězd, ale jako celek je to zoufalá snaha vytvořit příběh který nemá co vyprávět. V jakém koliv dokumentu o hasičích je více "emocí" než tady v téhle nudné podívané. Mě nezajímají vztahy v rodinách ani to jestli tamten má raději psy nebo kočky a nebo že žere raději zelí než vepřové. Mě zajímala jejich práce. A o té se toho extra moc nedozvíte. "Krok po kroku sledujeme tragický, ale zároveň dojemný príbeh hrdinov, odkazujúci na skutočné udalosti, ktoré sa odohrali v Arizone počas letných mesiacov v roku 2013" Příště méně "krok po kroku", pane režísére a nastudovat si skutečné události. Tohle je jen volně insirováno touto událostí. Osudy několika účastníků byly malinko jiné. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Absolutně absolutní. Na začátku velmi ale velmi nenápadný příběh o tom, jak dát někomu šanci na lepší život. Během toho několik požárů, úspěchů i povýšení. Vcelku ideologická atmosféra života s trochou nevšedního humoru. Už už to vypadá na nevýrazný konec, když v tu chvíli to přijde. Totální bezmoc a tragédie, se kterou snad nikdo nemohl počítat. Najednou si uvědomíte tíhu okamžiku a snímek se v tu ránu stává nezapomenutelný. Během krátké chvíle si propojíte všechny momenty a události. Nečekaný, fascinující a mrazivý. Takový je závěr. Vše podtrhuje parádně zvládnutá práce se závěrečnými titulky. Důstojná vzpomínka všem, kteří denně riskovali svůj život. ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo teda něco.Už dlouho jsem neviděl film, který by mě takto emocionálně zasáhl. Neuvěřitelně skvěle filmařsky odvedená práce, kde si celý film vytváříme vztah k postavám a vygraduje to v neskutečný konec. Zprvu jsem neměl Millese Tellera moc v oblibě, ale to jak skvěle zahrál přeměnu člověka z drogového závisláka na váženého člena společnosti, to se prostě každý den nevidí. Samozřejmě i ostatní herci byly skvělý hlavně Josh Brolin, ale Teller mě vážně neskutečně překvapil. Na závěr chci říct, že mě vážně mrzí že film vážně jen proletěl kiny (myslím že v Česku ani nebyl uveden) a že se nedočkal téměř žádného ohlasu. Dle mého by si to oproti jiným velkofilmům zasloužil. 100% ()

Allgreen 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak toto ma dostalo. Myslel som si, že to bude dobrý film, no bolo to niečo viac. K povolaniu hasiča som mal rešpekt už pred tým a toto ma v tom len utvrdilo. Hlavne čo sa týka hasičov ktorí sa snažia zastaviť takého brutálne požiare, resp. s nimi nejakým spôsobom bojovať a doslova nasadzujú svoje životy. P.S. "You gotta ask yourself... What can I live with and what can I live without ?" ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Skvelé by to bolo, keby to bolo kratšie, akčnejšie, príbehovejšie, menej patetické a menej správňacké. Takto to je len dobré. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní životopisné drama,které vzdává hold statečným záchranářům.Doopravdy radost se koukat,jak vše zapadá po celou dobu sledování.Herecké výkony a hlavně Josh Brolin,který to snad osobně musel zažít.Celkově casting skvělý a jen víc Jennifer Connelly,která bohužel u režisérů pár let nemá moc filmových příležitostí.Největší potíž asi vidí samotné hrdiny, rodiny mrtvých,kdy z celé party je zde vyobrazeno v hlavní dějové linii na počtu tří záchranářů a ostatní hrajou spíše "křoví".Divák hlavně cítí oheň až v pokoji a podle mě už více realisticky to natočit nešlo.Možná leda bez digitálního ohně,ale nevím jestli by film nakonec byl zdárně natočen do samotného finále.Doopravdy jen titěrné chybky by tu člověk možná hledal,ale já je zde vlastně vůbec nenacházím.Soundtrack hraje nenásilně přesně,skvělé herecké obsazení,skvělý scénář,autentičnost atd. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh o opravdových hrdinech. Můžu říct, že jsem byl na konci v šoku, jak se dramatický, ale hezký příběh v minutě změnil. Nečekal jsem to a přišlo mi to dost jako velká rána bez varování. Ani ona tragická scéna nevypadala zprvu nějak vážně, ani tvůrci se v ní emočně nevyřádili. Teď už chápu, že možná i ze soucitu k pozůstalým. Stejně tak film nepůsobí jako ideální pozvánka k náboru hasičů, ale asi to k oné práci patří. Já vzdávám hold padlým hrdinům, ale zároveň chválím jejich představitele. I veškeré efekty byly velice zdařilé a oheň někdy až moc krásný. Pro mě silný divácký zážitek se smutným koncem - 80%, čtyři hvězdy. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Predtýmto filmom som si pozrel pravdivý príbeh troch amerických hrdinov, ktorí zachránili cestujúcich vo vlaku, tým že zneškodnili jedného zmrda. Film natočil Clint Eastwood a preto som čakal pecku plnú napätia, ale dostavila sa nuda a driemanie. V domnení, že už to nemôže byť horšie som si pustil tento film a.. Asi v živote som nevidel lepší film o ohni a hasičoch a že ich nebolo málo, taktiež podľa skutočnej udalosti. Miestami je až ťažké tomu uveriť, že je to pravda. Film jednoznačne odporúčam. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Jak krásně se na to dívá, když se konec obejde bez amerických vlajek přes celou obrazovku, bez přehlučeného přehrávání státní hymny a zároveň se i tak dají uctít památky všech hrdinů. Kosinski dokázal, že to jde. ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle filmu nechybí vůbec nic. Kosinski a jeho parta dodali silný příběh v krásném prostředí, perfektní kameru a hlavně Joshe Brolina, který mě v poslední době začíná hodně bavit. Potěšila mě i účast Jennifer Connelly. Veškerá akce je zvládnutá skvěle a celý snímek působí velmi věrohodně. Palec nahoru! ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Luxusní příběh o lesních hasičích, který docela hezky ukazuje život na americkém vidlákově, kde jsou všichni bílí, a jezdí truckem :-) Ale vážně- jedná se i o pěkný příběh bez zbytečného patosu. Stopáž ovšem zbytečně natahované o nepodstatné scény. 80% ()

Trumper 

všechny recenze uživatele

Čím dál hůř ve filmech snáším amerikánské manýry, kterých ani v tomhle filmu bohužel není málo, avšak devastující závěr filmu byl natočen tak dobře, že nemůžu hodnotit hůř než za 4*. /75% ()

Gangsta 

všechny recenze uživatele

Konečně je tu dobře zpracované životopisné drama, kterému dle mého názoru nechybí téměř nic. Konec emotivní a skvěle zvládnutý. Víc neprozradím, běžte se podívat. 90% 5* ()

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Chmmm. Co napsat k tomuhle... // Ke konci hrkly slzy i do mých očí ... // Příběh podle skutečné události. Něco o mužství. Něco o "let´s do what should be done". Málo patetické. Lidsky autentické. Asi k tomu nemám co víc. Podívejte se na to. Je to hodně dobrý film. Co film. Kurva. Je to skutečná událost! Příběh, který se bude vyprávět, který kurňa stojí za to vyprávět. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama