Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

Radek273 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouhý snímek s těžkým tématem a hoooodně rozvážným dějem. Pozornost těká, snažíte se vydržet a nakonec vás vysvobodí velké finále. Jediná záchrana tohoto filmu je, že ho natočili podle skutečných událostí. Jinak by, byť názorně ukazující práci profesionálních "krotitelů ohně, zapadl do propadliště kinematografie. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborne natočený príbeh hasičského zboru od Žulovej hory, ktorý sa zaradil medzi najlepšie tímy, ale podľahol požiaru. Odhliadnuc od tímu ako kolektívneho hrdinu sledujeme hlavne osudy dvoch postáv z opačných koncov rebríčka. Prvým je veliteľ Eric Marsh. Alfa samec, prvotriedny hasič obetujúci všetko svojej práci. Jeho tieňovým protipólom je Brendan, narkoman, ktorý sa kvôli dieťaťu a rodine rozhodne postaviť na nohy. Produkcia a herecké výkony sú bez pochyby profesionálne. Príbeh si udržuje dobrú atmosféru, primerané napätie a s pátosom to nepreháňa. Záver je trocha emotívnejší, ale to je len drobná smietka na kvalitne odvedenej práci. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

mrmartinrohr 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a hlavně silná podívaná plná zběsilého motyčkování, ohně, slz a občas i kvalitního humoru. Pokud pro vás není překvapením, že se v americe nehasí vodou, ale motykou, asi z toho tak odvaření nebudete. Já byl… ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se z tohoto filmu dozvěděl o týhle partě frajerů, která mi byla před shlédnutím zcela utajena. Také jsem rád, že mi to trošku přiblížilo pohled na řemeslo hasiče a vůbec, že proti ohni se dá bojovat také ohněm. Herecké obsazení super a hlavně Brolin pro mě u většiny filmů zaručuje vysokou kvalitu. Je tam trochu moc toho kecání, trochu toho patosu, mohlo by být více ohně, ale přes to všechno je to nadprůměr, za jehož projekci jsem rád. ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Od dvouačtvrthodinovýho filmu jsem čekal že se v něm bude něco dít. Výsledek filmu natočenýho podle skutečných událostí vypadá podle toho jaká je předloha a co z ní tvůrce vytěží. Tady se 105 minut víceméně nic neděje a v poslední půlhodině se odehraje jednoduchý drama, nebo spíš tragédie. Celý to tak nějak vyšumí ve stylu "kluci, dneska to proste ňák nevyšlo....". Pěkná příroda, dobrý obsazení, ale jinak je to plochý jak dráha. ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Obrovská pocta horúcích katastrof spred pár rokov. Josh Brolin sa mi čoraz viac vo filmoch páči (a mám pocit že aj hrá v čoraz viac filmoch) Vizuálne dokonalé, smutne skutočné, hudobne správne dramatické. Netuším v akej miere sa tvorcovia držali skutočných udalosti, ale ak sa !!SPOILER!! z feťáka dokázal stať poriadny hasič, normálny chlap a otec!!KONIEC SPOILERU!! tak som moc rád. Ďakujem za tento úžastný snímok, ktorý vôbec netlačil na pílu a ani nebol prehnaný. Taký americký neamerický film naozaj podľa skutočnej udalosti. A samozrejme skvelý Miles Teller. ()

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a ono mne to, bez amerického patosu a bez jakýchkoli dalších sta*ek které se teď v Holyvudu nosí, semlelo. Brolin je fakt dobrej a tenhle film jakbysmet!! ()

Mejkby 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal že to bude o hrdinské záchraně celého města... víc jsem se nemohl splést. 19, confirmed. Konec byl fakt síla. ()

Tom_17 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný zážitek z filmu. Bohužel konec filmu, kde herci ve filmu dostali skutečné, reálné, tváře padlých hrdinů, mám trochu rozmazaný, protože někdo začal ve velkém krájet cibuli. I tak ale jednoznačných 5* - ***** ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Síla. Jediné, co jsem nepochopil, proč se nepokusili nechat se evakuovat. Silné charaktery, krásně ubíhající příběh, stojí určitě za shlédnutí. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Pocity z tohoto filmu treba nechať dozrieť. Dobré spracovanie, obsah a aj forma. Niektoré americké klišé ako povzbudzujúca reč, záchrana mestského symbolu a podobne tam museli byť na navodenie atmosféry, skoro to však pretieklo pohár gýčovosti (bolo to tesné). Príbeh mladého chalana - trosky, ktorý "dostal" rozum bol nesporne inšpirujúci. Od polovice bol film dosť priesvitný a predvídateľný, nekonalo sa žiadne prekvapenie. Negatívne vyvrcholenie ako to býva vo filmoch inšpirovanými skutornými udalosťami tu bolo očakávané. No i tak sa na to dobre pozeralo. Keby som vedel, tak pred filmom si nachystám ohrievač a nechám si ho fúkať pri niektorých scénach na seba vypražený na maximum pre úplnosť zážitku. ()

Nastix 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený snímek s opravdu silným koncem. Musí to být opravdu peklo, ty chlapi byly borci a film jim vzdal skvěle poctu. ()

Tomiczekk 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd už jen za to, že položili život, aby zachránili ostatní. Ten kdo to nazývá trapárna by na jejich místě žadonil o život. Ó pardón, že se nesnažili umřít akčněji a zajímavěji. ()

Comodore_1 

všechny recenze uživatele

Krásný film. o velké odvaze a hrdinství a taky o katastrofě která je postihla. Velmi silný snímek. Perfektně natočený jak je v dnešní době zvykem. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Film to je dobrý, s emocionálním koncem - vlastně mu nemohu vytknout nic, až na jednu jedinou, ale zato zásadní věc - já se u toho fakt nudil. Ale jak říkám, musím film doporučit ke shlédnutí, protože i tak to je dobrý film. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama