Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

nezavisle 

všechny recenze uživatele

Film pripadal trocha plytký, ale neustále v sebe niesol náboj očakávania, že sa niečo udeje. Nevedel som o čom film je, nepoznal som obsah, okrem toho, že šlo o skutočné udalosti, čo bolo na začiatku povedané. Ku koncu to však nabralo veľmi dynamický spád, so silnou dávkou emócií a faktov, ktoré nešli zastaviť. Skvelé obsadenie, hudba dodala ohňu ešte viac ničivej majestátnosti, občas trocha plytké, občas silné dialógy. ()

MKV 

všechny recenze uživatele

Výborný film, top klasa. Napětí je tak velké, že by se z něj daly nabíjet baterie do aut. Mám rád filmy, které jsou podle katastrofických událostí, celý štáb, herci natačeli tento film srdcem a to je to hlavní, co filmu typu tohoto potřebují. ()

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Všech skutečných hasičů a požárníků si neskutečně vážím. Film je natočený moc hezky --- Pro ty co v komentářích lamentují (a snižují kvůli tomu hodnocení), že ve filmu je málo akce, tak by se měli naučit číst popisky, kde by se dozvěděli, že je to životopisné drama. Navíc je to natočeno na motiv skutečné události, takže i z toho se dá vydedukovat, že to nebude jedna filmová akční scéna za druhou a že půjde hlavně o postavy. --- P.S. je jasné, že když se na podobný film podívá např. "horrorový maniak", tak se bude nudit a dá filmu je jednu hvězdu...no asi by měl takový divák zůstat u těch hororů (a zbytečně nesnižovat hodnocení filmu, když hasičské životopisné drama evidentně není jeho šálek zombie krve). ()

Cerbajz 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem před projekcí totálně nic netušil a řeknu vám, a dost možná pomalu začínám měknout věkem, ale tohle mě teda vážně oddělalo. Uffff. ()

Gemeroid 

všechny recenze uživatele

Další z epizod Darwinových cen, tentokrát z gastronomického prostředí. Nejsem hasič, ale něco mi říká, že když zabalíte maso do alobalu a hodíte ho do ohně, patrně ho upečete. Škoda že tohle nevěděli hrdinové tohoto filmu, mohlo to mít happy end. No ale koukat se na to dalo, ne že ne. ()

PeterVonKV 

všechny recenze uživatele

Film podle pravdivé události, čekal jsem více roztažené finále. Trošku delší stopáž, ale přesto vše je to mrazivá podívaná. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Smutné, že takýto rozpálený a žhavý film, u ktorého je vidieť poctivá práca, žiadne prehnané digitálne efekty a ani žiadne prehnané velebenie svojich hrdinov, má taký malý ohlas vo svete a k nám sa vôbec nedostal. Určite však stojí za námahu si ho vyhľadať a pozrieť, stojí totiž zato. Je to vysoko kvalitný, životopisný kúsok, ktorý sa sústredí prevažne na postavy a ich vzťahy a samotné súboje s nebezpečným prírodným živlom dáva ľahko až na druhé miesto (žiadny "strach", napätie tu je). Natočené a herecky podané to je vskutku výborne, oheň vyvoláva rešpekt, no zároveň priam pohlcuje, režisér Kosinski nerobí nič prehnané a záver poriadne schladí, aj napriek tomu, že je poriadne horúci a emocionálne nabitý. Zaslúžená úcta. ()

DeJiF 

všechny recenze uživatele

Od Top Gun: Maverick jsem si poprvé povšiml skutečného filmařského talentu tady Jozífka Kosinského a rozhodl jsem se podívat na jeho další snímek. Inu Hrdinové ohně se nesou v dost podobném duchu jako Top Gun, atmosféra i někteří herci jsou stejní a zase jsem byl při hodnocení v rozpacích, protože to bylo skoro na pět, ale něco málo tomu chybí. Tento film však vypráví úplně jiný příběh, než Top Gun. Už zpočátku na mě fakt dost zapůsobily postavy, jejich charaktery byly tak nějak přirozené a působily reálně, takže určitě musím pochválit scénář a výběr herců. Dále pak tempo, film mě nijak nenudil a stopáž uteče hodně rychle i když mi přišlo, že občas dojde až k příliš velkým časovým skokům a nebo, že by některé scény mohly trvat o něco déle, zkrátka, že to občas odsejpá až trochu moc rychle. A díky tomu, že to je film podle skutečné události, tak si tak nějak nemůže hrát na pohádku, proto mě taky hodně překvapil konec, kdy jsem upřímně čekal, že umře tak jeden člověk, jenže najednou je každý herec na plátně v slzách, já málem taky a v titulkách se pak dozvím, že se to celé skutečně stalo. Celá tahle ohnivá jízda se uzavírá v poněkud ponurém, ale pravdivém konci, kdy nedošlo na žádné hraní si na hrdiny, jako v nějakém průměrném akčňáku a je to tak o to silnější zakončení. Opravdu dobrá práce. ()

90125 

všechny recenze uživatele

...a prúdy testosterónu a ženských sĺz tečú a zahasia aj ten najväčší oheň... Príbeh o nekonečne statočných a sebavedomých chlapských egách je naservírovaný riadne pateticky a smrdí americkým patriotizmom. "ste najlepší a všetci vás milujeme" A tak sa všetci ľúbili, až kým nepomreli hrdinskou smrťou. "ja som mal umrieť, lebo on bol lepší." a pod. Aj keď je Only the Brave napísaný podľa skutočných udalostí, škoda, že sa s dramatickejšími scénami scenáristi trošku viac nepohrali. Hoci teda, ten prerod feťáka na hrdinu a zodpovedného rodiča bol dychberúci. Ale nie, až také zlé to nebolo, až na ten preslzený záver. Hrdinské príbehy ako také mi nevadia, ale asi mám radšej tie o neistých, roztrasených lúzroch. Tí zvyknú byť sympatickejší. 63 % ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Parádní film o nelehké práci požárníků. Skvěle obsazený, skvěle zahraný, skvěle zrežírovaný. Brolin s Conelly úžasní. 80% Škoda jen, že naši distributoři jsou trotli. ()

vierka0078 

všechny recenze uživatele

neskutočne silný film...kedže som na začiatku nevedela nič o danje tragedii.očakavala som klasicke americke kliše typu jeden sa obetuje aby zachranil vsetkych a bude hrdina...bla bla bla...ale to co som videla ma polozilo a estee dlho som ostavala sediet so slzami v ociach....reziser zvladol film na výbornu...herci, scenar prostredie...uz na zaciatku si ich vsetkých zamilujete a prežívate všetko s nimi, ich životy, prácu súkromie a ich činny su zobrazene reálne (žiadne nadludske výkony)..film ma perfektný dej zaujme v prvých sekundách a až do sameho konca ukazuje prácu hasičov...a ked už si myslíte ze koniec je predvídateľný vtedy dostanete ranu ako ja...a budete este velmi dlho sediet a revať a možno tak ako ja sadnete za komp a budete googlit čo sa to vlastne stalo ved to nemoze byt pravda....česť ich pamiatke a klobuk dole Kosinskemu ktory to korunoval na najlepsi film :* ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Skvělé,nadprůměrné hasičské životopisné drama s moc fajn herci (Brolin,Bridges,Connelly,Teller..).Scénář+ na základě skutečné události= povedený filmový počin ! Zápory filmu jsou: přepálená stopáž ,málo akce hodně kecání,hluchá místa. ()

Tobyseq 

všechny recenze uživatele

Takhle se dává čest hrdinům. Ano, má to pár hluchých míst a ano, je to možná zbytečně dlouhé, ale to se fakt dá odpustit. Každá z těch hlavních postav má své charisma, i když většina nemá tolik prostoru, i tak jde z nich cítit to hrdinství. Hlavně tu válí Brolin, on je prostě perfektní, i Teller má cosi do sebe. Film je chvilkama pomalejší, ale působí to celkem přátelsky, hlavně interakce mezi postavama. Celé se to buduje k finální části, která je z daleka to nejsilnější z celého filmu. Ano, jsem velká citlivka, takže jsem samozřejmě celý konec probrečel, protože to je prostě neskutečná paráda. Ty emoce tam jsou neskutečně dokonale cítit. Jsem rád, že si dali na tomhle filmu celkem záležet co se týče postav a emocí, takhle se mají dělat filmy podle skutečných událostí a zároveň uctít památky skutečných hrdinů. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama