Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Námětem mi to trochu připomnělo mou srdcovku Okrsek 49. I když tohle bylo točeno zcela odlišným režijním stylem. Tohle rádoby hasičské drama bylo takové celkově moc chladné a zaměřovalo se to na životy hasičů, jejich způsoby života atd. Samotné sekvence zdolávání ohně byly výborně natočené, vizuál byl perfektní, i když těch scén nebylo tolik kolik bych jich asi mělo být, aby si to divák dosyta užil. Stopáž byla dlouhá, ale vůbec jsem se nenudil, jen bych si to představoval trochu pestřejší, jak na scénky s ohněm, tak i upravit a přidat pár zajímavých scén do scénáře. Těžko se mi to popisuje, vlastně si nemůžu na nic stěžovat, jen na tak dlouhý film se toho ani tak moc neudálo, možná to byl účel nevím. Přesto jsem relativně dost spokojen. I musím pochválit herecké obsazení a jejich výkony. Brolin a Teller mě bavili asi nejvíc. Hudba byla obstojná. Finále mě překvapilo, tušil jsem zcela jiný závěr, ale neměl jsem s tím problém, jen to bylo moc urychlené, ke konci teda pěkně chladné, ale zas to bylo celkem realistické. No, určitě to není film, který bych si pouštěl opakovaně, ale ještě se k němu někdy vrátím, kvalitní podívaná to rozhodně byla. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Drama, u kterého vám (emotivně) shoří i obočí. A na hasičský oddíl Granite Mountain budete ještě dlouho vzpomínat. Byli to dobří klucííí. Byli. A učili se základům hašení u Horyny, díl, v němž hoří les, byl v jejich videotéce tím nejvyhledávanějším. A v každé dobré partě musí být sranda. A tak klucííí měli i vypálené Hoří, má panenko. A to celé se hezky, citlivě, bohužel velmi hořlavě promítlo do jejich pospolité party, jíž velel hasičský úderník Josh Brolin, který zrovinka ke klukům přibral ryzího nevzorňáka, prostě smažáka Millese Tellera, který ovšem v závěru trpěl víc, než když na hasičském bále rozkradli tombolu. Určitě už jste podobný druh filmu viděli nebo o něm máte povědomí: Dokonalá bouře, Moře v plamenech a jiné, které také vycházejí ze skutečných událostí. Takže v podstatě víte, do čeho jdete. Občasná schematičnost v příběhu i postavách vám nemůže vadit. Mě konkrétně třeba odrazovala délka filmu, přece jen film má přes dvě hodiny, ale Joseph Kosinski si s tím poradil zdárně, celé poznávání hasičské party, ve které chyběl už jen Lúďa, bylo zajímavé a funkční. Prostě vůbec ničím otravné. Oheň působil realisticky, závěr zdecimoval slzné kanálky. Sakra, jak takový bezva film, co má skvělé herecké obsazení, které vtáhne diváka svým zanícením, může takhle zapadnout?! Je to tedy příjemný film, který nesází na spektakulárnost, ale na lidské charaktery, člověčinu a citlivý i civilní styl vyprávění. 10/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná stopáž by se dala možná snést, ale ty hodně špatné triky už nikoliv. Neočekávám, že hasiči budou intelektuálové studující postgraduál, ale zde jsou vyobrazeni jako tlupa buranů, jež je schopna se věnovat pouze práci, sexu a alkoholu. Film se snaží věnovat více mezilidským vztahům jednotlivých postav, než samotné akci. Vzhledem ke kvalitě vizuálních efektů je to asi i dobře, bohužel takhle více vyniknou klišé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa Hrdinovia ohňa dokázali v miere pátosu udržať na prijateľnej hranici a je zrejmé, kam až to mohlo v nesprávnych rukách dospieť. Je veľká škoda, že našich distribútorov nepresvečilo ani hviezdne obsadenie, pretože v televízii Hrdinovia ohňa strácajú mnoho zo svojho čara. Nejde síce o dokument ani o reportáž, ale do istej miery je jasné, že tvorcovia si dali námahu s prípravou scenára a jednotlivé scény sa očividne snažia kopírovať skutočné požiarnicke zásahy pri takto monumentálnych požiaroch, z ktorých panoramatické zábery máme občas možnosť vidieť v niekoľko sekundových útržkoch v správach, ale" vo co gou", o tom nemáme ani poňatia. Súkromné dejové línie nie sú vôbec otravné, čo je zásluhou aj výborných hercov. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film začíná ve sto třináctý minutě a ve sto osmnáctý končí! Těch pět minut inferna je sice naprosto fenomenálních a strhujících, všechno co se stalo před tím a pak už je ale naprosto nicotná výplň, aby se z jedný krátký události dal natočit celovečerní film. Postavy jsou navíc sice uvěřitelný a dobře zahraný, ale z hlediska charakteru nenabídnou nic, kvůli čemu by se měl divák emočně vyčerpávat. Nuže ačkoliv událost to byla tragická, na poli sto třiceti minut ničím nezaujme a spíš unudí než strhne. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto realistické a věrohodné bez nějakých zbytečných příkras. Jako pocta těmhle hrdinům skoro dokonalé. Promíjím lehce přepálenou stopáž a trošku klišé, protože na tenhle konec jsem nebyl absolutně připraven. A ano, proč to nakonec nepřiznat, bulil jsem jak malej kluk. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zatím nejdojemnější film roku 2017. Tušila jsem, jak asi film skončí, ale na tehle konec jsem se nepřipravila a ještě dlouho po konci jsem seděla v kině, než mi uschly slzy. Kosinkého režii mám hodně ráda. Je to kompetentní režisér, co si i s ohranou zápletkou poradí tak, aby žánr ozvláštnil. Jedinou chybou je, že se jedná o pomalu budované drama, což prospívá napětí, ale ně vždy to prospívá tempu filmu. Realistický scénář mu poskytl skvělé základy, ale jsou to herci v čele s Brolinem, Tellerem a především Jennifer Connelly, co tyhle skutečné hrdiny a jejich blízké přivedou k životu velmi realistickým způsobem a zůstanou s vámi ještě hodně dlouho. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Netrúfam si tvrdiť, že existoval aj menej riskantný spôsob, ako vzdorovať požiaru, ktorý už odrezal únikovú cestu. Bez problémov budem tvrdiť, že práca profesionálnych hasičov špecializujúcich sa na lesné požiare je neskutočne náročná a nebezpečná. Preto film o skutočnej udalosti z roku 2013 mal všetky predpoklady byť vynikajúci. Bol by vynikajúci aj s tými chlapáckymi prejavmi a dialógmi, lebo takí asi americkí hasiči sú. Najväčšiu výhradu mám k proporciám. Je dobré venovať sa aj negatívnym dôsledkom rizikového zamestnania na rodinný život, ale nemalo by to trvať tri štvrtiny filmu. Iba málo divákov má presnejšiu predstavu o záludnostiach, ktoré sprevádzajú lesné požiare. Tam bola oblasť, ktorej sa mal režisér venovať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Only The Brave" je podľa mňa silným. Myslím si síce, že počas celého filmu je to trošku mix. Je to veľmi dobré v rámci tvorby postáv, charakterov a ja ako divák som ich dokázal dosť dobre prijať. Trošku som ale čakal, že sa dočkáme nejakého silného eventu. Najmä z titulu, že tu máme príbeh hasičov hrdinov. A uvidíme silné požiare, no na druhú stranu som mal pocit, že neprinášajú nič také výrazné. Všetkého sa dočkáme až v najväčšom požiari, proti ktorému budú musieť bojovať. A bude tam tá akcia, ktorú som od filmu očakával. Ale nemôžem povedať, že to prichádza príliš neskoro ani nič podobné. Film má dobrý spád, je výborne orientovaný na postavy a venuje im dobrú dávku času. A tým pádom ich chceme sledovať, spoznať a dokážeme vidieť aj tímového ducha a priateľstvo. A na tom je film hlavne postavený. A funguje to dobre. Ako dráma je to super, len som tam čakal práve viac akcie. Ale keď akcia príde, tak je to skutočne silné. A budete vnútri niekde veriť, že sa to skončí dobre (Pokiaľ ste teda náhodou nemali naštudované, čo sa skutočne stalo. Ja som nemal.). Ale život bohužiaľ nie je vždy šťastný koniec. A tento film to veľmi dobre spracoval. Je to silný film, ku koncu som sa neubránil slzám a myslím si, že zobral týchto hrdinov veľmi dobre. Takže ho osobne môžem veľmi silne doporučiť. Hodnotenie: A- ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vizuální podívaná, lyrická poezie zaměstnaná do silného příběhu, drama, co se umí vrýt pod kůži, vtáhnout diváka do každodenních problémů jednoho hasičského sboru v Californii. Lidé, co žijí/umírají, aby zachraňovali jiné životy. Místy situační humor střídaný s akurátní dávkou romantiky utkané nití dramatu, a to celé zabalené do smrtících plamenů ohně. Úžasný počin. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tak moc nebrečel. Emocionální rána. Dokonalá filmařina. Čest jejich památce. Tohle jsou pravý hrdinové, hrdinové které by jsme měli znát, měli by jsme znát jejich jména a jejich osudy a činy a né nějaký buzeranty v pláštěnkách. Zabilo, rozbilo, roztrhalo mi to srdce. Odpočívejte v pokoji borci. Byly jste nejlepší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by divák očekával napínavý snímek, plný scén o hrdinných hasičích, jak bojují s ohněm, bude zklamán. Tento film je o něčem úplně jiném a zaměřuje se hlavně na postavy, interakci mezi nimi a jejich soukromé vztahy. Nebýt hvězdného obsazení, šel by film rovnou do televize a skoro nikdo by si ho ani nevšiml. A byla by to škoda, protože film, překvapivě funguje i bez velkolepých scén a pokud neznáte příběh, podle kterého je film natočen, bude na konci (stejně jako já) dost nepříjemně překvapen. Jediným problémem tak zůstává fakt, že po skončení film velice rychle vyprchá a nemá nic, kvůli čemu by se k němu měl kdokoliv vracet. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...Ako napovedá samotný názov filmu, do profesie hasiča sa treba vrhať : „Len odvážne” ... Podľa mňa patrí vôbec k jednému z najviac najnebezpečnejších povolaní na svete. V jeho epicentre nepomôžu ani tzv. ohňovzdorné deky, pod ktorými sa schovali devätnásti odhodlaní ochrancovia arizonskej prírody, ktorí bohužiaľ zahynuli pri vykonávaní si svojej povinnosti : A americký režisér Jožko Kosinski o tom nakrútil pozoruhodný, strhujúci a smutný film. Táto neveselá udalosť z roku 2013 ma normálne prekotila zo stoličky, lebo som nemal o Granite Mountain Hotshots naštudovanú akúkoľvek informáciu, film sa v podstate celý niesol v typickom duchu, ako keď príde medzi týchto ostrieľaných borcov jedno mladé ucho, závislé na drogách, ale so životným elánom - zmeniť svoj život, pokiaľ sa dá. Zo začiatku je z neho klasický outsider, ktorý ale chce niečo dokázať, a tak je to už len otázkou času, kedy sa začlení do kolektívu, a bude si navzájom rovný so všetkými kolegami. De - facto pozeral som sa, aký život vlastne má takýto hasič z daného regiónu... / Režisér opäť obsadzuje svojho kamoša Jeffa Bridgesa, ktorý si ale nezahral v Nevedomých, no tentokrát s menšou, vedľajšou úlohou. Mimoriadny herecký výkon podáva na plných 100 % JOSH BROLIN, ktorý akoby si skutočnému Ericovi Marshovi z oka vypadol, zručne mu sekunduje Miles Teller v úlohe Brendana McDonougha. Ansámbel je na vysokej úrovni, i s veľmi hysterickou Jennifer Connelly, ktorá sa vôbec fyzicky nemení. Za ďalší kvalitný filmový atribút jednoznačne považujem KAMERU CLAUDIA MIRANDU, ktorý snímal všetky Jojové snímky. Zaujímavý kameraman, kde je veľkou škodou, že nemá viac zákaziek. Kosinski / Miranda = perfektný tandem. Niektoré scény sú veľmi silné, napríklad : „Horiaci medveď” . Filmový štáb si dal extrémne záležať, aby horiace sekvencie pôsobili nadmieru autenticky, až sugestívne, mrazivo, nepríjemne, realisticky. Záverečné zúčtovanie bolo pre mňa jedno z najsilnejších za posledné obdobie - minimálne desať rokov ! Vadil mi najprv rušivý strih, ktorého je tu plno, neskôr sa to stabilizovalo, a tak nakoniec prišiel Kosinski so sekvenciou, ktorá ma položila na lopatky ! ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama