Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Téma děsné, to je bez diskuze, ale ten americký rocajdaný, ubíjející, úmorný patos tenhle film totálně zabil. Nebýt toho, dám za pět. A to mám hasiče ve veliké úctě. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa oprel o skutočné udalosti, to však nemalo brániť tvorcom k autorskému vkladu. Vznikol mechanický prepis s troškou pátosu, z bezpečnej vzdialenosti zobrazeného dobrodružstva, ale za to s prehnanou stopážou. Očakával som silnejší film. Pre hasičov srdcovka, pre ostatných úprimné uznanie za ich prácu. Ale k tomuto poznaniu nebol potrebný tento film. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejdříve zhodnotím příběh, který se odehrával do závěrečné akce. Děj byl zajímavý, ovšem čekal jsem od toho trošku více, některé pasáže byly nudnější. Ovšem když se něco dělo, když hasili požáry, tak to bylo napínavé. A závěrečná akce, která trvala dlouho, byla perfektní. Bohužel se smutným koncem. Nedokážu si představit, co ty manželky a děti musely cítit. Film hodnotím 3,5*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, takže nehodnotím, co se stalo, ale jak to natočili. Chápu, že to muselo být těžké, když jde o nedávnou minulost a žije mnoho lidí, kteří si ji pamatují. Tvůrci chtěli postavit pomník hrdinům ohně a taky se jim to podařilo. Mramorový, plný patosu a zcela podle věčných šablon. Z příběhu vyčnívají pouze scény ohně, které jsou doslova spalující. SHRNUTÍ: Čest všem statečným požárníkům, bohužel v průměrném filmu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Kosinskiho režijní tvorbu mám ve velké oblibě, ale tohle mi nesedlo. Nedokážu si představit, co muselo dát práce natáčet v takových podmínkách, ale film vyznívá hodně rozkouskovaně, jako by mu chyběla ústřední linka, která by držela vše pohromadě. Celou dobu jsem se ptal, co vlastně sleduju. Něco opravdu zajímavého se začne dít teprve po hodině a 45 minutách. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Doprde*e, cekal jsem nejake nudne zivotopisne dramo o hasičích, ale dostal jsem tohle. Emoce, akce a napětí, neskutečně živej film, 2 hodiny jsem na to čuměl a nestačím se divit, jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl!!!!! ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Všechno hasičské je poměrně super a klobouk dolů před chlapy. Finále je přímo spalující. Brolin castingová trefa, Bridges si s tou svou podsunutou čelistí a ultrajižanským přízvukem fakt už dělá prdel, začíná být lehce nesnesitelný (a já ho mám fakt rád). Dramatizace rodinného života "mariňáků" je překvapivě plytká (ale únosná). Žádný z těch chlapů mi nevlezl pod kůži (vyjma Brolina, který má nejvíce prostoru), nakonec to tedy není taková emocionální pecka, jaká by mohla být (se vší úctou k události samotné). Rád bych viděl verzi od kovboje Eastwooda (nebo někoho podobně zemitého). Kosinski je vizuální (a je to výborná práce), ale kdyby měl v týmu zkušenějšího dramaturga, tak jde (s takovouhle látkou) na Oscary. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dojemný a smutný film, oheň je důležitou součástí ale zároveň nebezpečný, film je ideálně dlouhý s výbornými herci nebezpečnou práci. TOP zaslouženě. Celou dobu jste zariti v sedačce a film prožíváte naplno. Konec mě dostal nejvíc i k slzám došlo. Dokonalý soundtrack. Film podle skutečné události a zároveň hodně silný člověk si nedokáže představit okamžiky co rodinná prožívala v onou chvíli. ( Akce - Filmové Rande ) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po čertech zatraceně těžké hodnocení... Kdyby všechen ten patos byl jen naoko, nebo aspoň s občasným spikleneckým pomrkáváním na diváka, jak jsem dlouho doufal... Ale když on je kupodivu myšlený úplně vážně. Všichni arizonští hasiči jsou proto stoprocentní chlapáci ve stetsonech, kostkovaných košilích a džínách s opasky s obrovskými přezkami a se stoprocentně chlapáckými hláškami. Jejich ženy jsou stoprocentně kúl a sexy farmářské kočky (v košilích a džínách s opasky s obrovskými přezkami). Hasičská práce je taky stoprocentně chlapácká a kúl a sexy. Po chvíli už tenhle stereotyp bohužel začíná nudit. A nudí hlavně telenovelické mezihry z osobních životů hrdinů mezi jednotlivými požárnickými zásahy... Ale když ony ty zásahy jsou fakt hrozně zajímavé a skvěle natočené. A když ony se ty chlapácky prosté rozhovory přece jenom dobře poslouchají. A když ona Jennifer Connelly to s koňma tak dobře umí. A největší plus filmu - všichni, tedy opravdu úplně všichni ti frajeři a frajerky jsou stoprocentně bílí! V dnešním americkém filmu zázrak. Ani jeden latiník, ani jeden negr. A na konci mi bylo docela smutno a měl jsem jasno - kdybych se narodil v Arizoně nebo Texasu nebo tam někde, chtěl bych být požárníkem! Jako náborová agitka na americké hasiče funguje tenhle film myslím dokonale. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Důstojná a emocemi nabitá filmová pocta hasičskému týmu Granite Mountain Hotshots, který pomáhal s nebývalým nasazením chránit životy a majetek spoluobčanů. Vzhledem k riziku tohoto povolání vám potom budou vaše problémy v práci připadat opravdu jako hodně malicherné. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý životopisný snímek o partě požárníků, kteří kvůli ochraně lidí, majetku a tisíců hektarů lesa neváhají dávat všanc své vlastní životy. Only the Brave má kromě silné nosné kostry příběhu, krásných reálií Arizony a vztahové chemie mezi požárníky a jejich rodinami i přidanou hodnotu v podobě zcela chybějícího "popcornového" patosu. Celý film tedy ve finále nepůsobí uměle a "švihle", nýbrž příjemně civilně a uvěřitelně. Nemáte tedy problém se zcela ztotožnit s partou Granite Mountain Hotshots a prožívat s nimi jejich radosti, smutky i strachy. Lví podíl na tom mají samozřejmě i herecké výkony, z nichž však nejvíce vyčnívá Josh Brolin a Miles Teller. Nebýt tedy roztahané první poloviny, o plném hodnocení by vážně nemohl být pochyb. Nicméně i přes tento nedostatek je film Only the Brave výborným životopisným filmem, který nabídne náhled mezi stmelené požárnické družstvo, a který nám detailně přiblíží událost, o níž většina z nás neměla ani ponětí. A to je moc dobře. „The world's full of people taking chances.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě bavilo. Kosinski naservíroval příběh, ve kterém sice oheň a jeho hašení hrají dost výraznou roli, ale víc než na efekty se soustředil na linky obou hlavních postav, tedy nestora požárnického sboru a hasičského nováčka. Ono je sice pravda, že obě tyto linie jsou tak trochu klišé, ale v celkovém kontextu to zase tolik nebije do očí. Kor když Teller s Brolinem hrají jak o život. Sympatické jsou i vedlejší postavy a mě osobně potěšila přítomnost mé oblíbenkyně Jennifer Connelly. Jinak na nějaké vizuální pyromanské orgie zapomeňte. Film se snaží práci požárníků podat tak, jak asi skutečně vypadá, ale mě to bavilo o to víc a o to víc byl silnější i závěrečný dopad. Skvělá pocta pro The Granite Mountain Hotshots a zároveň poklona všem hasičům. 90% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Chcelo to viac autenticity a civilnosti v postavách aj v celkovom spracovaní, aby tá obrovská prázdna diera na záver vybuchla do divákovho žalúdka naplno... Teda, aspoň čo sa mňa týka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Kosinski. Dokonala technicka stranka, ale po dejovej stranke to pôsobi casto sterilne. Jedina linia, ktora poriadne funguje po emocionalnej stranke je ta o napravenom fetakovi Tellerovi. Je to taky standardny pribeh o napravenom luzrovi. Lenze ostatne linie su na tom o dost slabsie a finale, ktore asi malo byt velkym dojakom ma nechalo uplne chladnym. Ohnivych scen sa tu prilis vela nedockame. Film sa viac venuje postavam a ich zazemiu v klasickom americkom style, cize je kladeny velky dôraz na vyzdvihovanie tazkej prace obycajnych amikov. Nastastie to nepôsobi otravne a celkom to funguje. Rozhodne lepsie ako v nedavnom filme Life on the Line, ktory sa pre zmenu zaoberal opravarmi elektrickych vedeni. Dost velkym problemom je prestrelena stopaz. Bud by to chcelo o polhodinu skratit, alebo poriadne rozviest do serialu. Takze za jedno pozretie tento oldschoolovo chlapsky film stoji. P.S. Trochu vtipne mi pripadalo vyzdvihovanie Brolinovej postavy. Od zaciatku bolo jasne, ze je len otazkou casu, kedy to kvôli jeho netradicnym rieseniam niekto odskace. Snad pocet zachranenych ludi pocas jeho kariery bol väcsi ako pocet poziarnikov, ktori kvôli nemu chcipli. 6/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý viac, ako na čomkoľvek inom stojí na vzťahoch medzi postavami a na hereckých výkonoch. Kosinski vzdáva poctu hrdinom a to sa nedá inak len cez postupne budované emócie a vzťahy. Boj s ohňom je len kulisa. Film možno neponúka nevšedný zážitok, ale je spravený poctivo a funguje tam takmer všetko. Osobne si myslím, že ten pátos tu až tak nefiguruje. Celé to na mňa pôsobí, ako film, ktorý sa snaží nahliadnuť do osudov ľudí, do ktorých životov by sme nemali veľmi ako nahliadnuť. Aj napriek výrazne mužskému osadenstvu ma tu potešila aj Jennifer Connelly, ktorá si kradne v niektorých scénach priestor pre seba. Inak tomu nemám veľmi čo vytknúť. Je to správne dojímavé, krásne nasnímané a herecky presné. Páči sa mi, aký je Kosinski všestranný režisér. Hoci v tej akčnejšej polohe ho mám trošku radšej. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Počas celého snímku sa dejú dramatické veci. Či už v ohňom zaplavených lesoch a lokalitách, ale na súkromných poliach ústredných postáv. Nič však neprekoná záver, kde sa to všetko vlastne skĺbilo pod jednou strechou, v jednu emotívnu bombu. A to je na vyše dvojhodinový snímok naozaj málo. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Pro me velké překvapení. Nevěděl jsem, co od filmu očekávat, ale tohle ve me ještě nějakou dobu zůstane. Výborně vykreslené postavy kterým rozumíte. Takhle se točí životopisné filmy, jenž chtějí vzdát hold hrdinům. Ukázat je i s chybami a o to víc s nimi v závěru soucítite. Konec byl pro mne vcelku psychicky náročný, což se ne každému filmu podaří a za to zaslouží režisér velkou pochvalu. Krásné majestátní záběry. Přehledná "akce" a hlavně vše vypadá velmi realisticky. Spousta kvalitních herců, kteří předvedli výborné výkony a vkusná hudba. Myslím, ze zatím jeden z nejlepších filmů minulého roku. Pro mne tedy určitě......90%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

K tomu netřeba mnoho dodávat, film je o všem vypovídající. Byla to obrovská tragédie a čest jejich památce. Po filmařské stránce fantasticky a věrohodně natočeno. V závěrečné pasáži jsem ani nedutal. 80% ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama