Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec veselej snímek, zvlášť když je natočen podle skutečného příběhu. Přesto vás celou dobu naplňuje zvláštním klidem a nadějí, že všechno dobře skončí. Co by to ale bylo za film o hasičích, ve kterém by všechno uhasili a nikomu se nic nestalo? Díky mimořádné chemii mezi herci (především Josh Brolin jako skvělý velitel a Miles Teller jako loser co našel smysl života) se velmi brzy ztotožníte s jejich příběhy i posláním a máte pocit, že stojíte u skutečného hrdinství. Aby také ne, když tohle byl jediný amatérský tým v celé americe, který se díky své práci zařadil mezi profesionální jednotky. Dál už nebudu spoilovat, ale připravte se na nejhorší... ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

O poznání zajímavější než Spielbergova podobně stopáží silně přestřelená novinářská agitka/reklama na Washington Post... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Již od úvodního traileru jsem se na film moc těšil, jsem velmi rád, že příběh této hasičské jednotky někdo zfilmoval, neboť podle mě tato tragická událost není moc známá, a člověk by měl jednoznačně vidět, s jak těžkou dennodenní prací se hasiči musejí potýkat, notabene v Arizoně, kde se dají ohně považovat za normální všední věc. Kosinski nám neukázal jen jejich samotnou práci, ale pečlivě budoval atmosféru, vývoj postav je taktéž na vysoké úrovni. Překvapilo mě, že film dokázal ukázat i život vedlejších postav, což se v dnešních filmech již moc často nevídá. Je obdivuhodné, jaké přátelství spojovalo tuto jednotku, nikdy nenechali nikoho ve štychu, doopravdy se chovali jako jedna ucelená rodina, kde každému záleží na druhých. Většina lidí tady film kritizuje za první tři čtvrtiny filmu, že se nedočkali moc akce, ale o tom ten film hlavně není. Spíš se snaží nám divákům ukázat, že tento job je doopravdy nebezpečný. Herecky nemám, co bych mohl dodat. Brolin zahrál ústřední postavu fakticky úžasně. Ten závěr byl emocionální ránou. I když jsem celou dobu věděl, že tady se dobrý konec konat nebude, tak jsem v koutku duše doufal. Ty chvíle před uhořením mě doslova drásaly, muselo být strašné si uvědomit, že smrt čeká za rohem a vy s tím nedokážete ale absolutně nic udělat. Zatím dávám silné čtyři hvězdy. Časem se možná rozhodnu i pro vyšší ohodnocení. Za mě dávám 85 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Sympatické budovaní vztahů. Takhle se scénáristi všech zemí učte, jak máte svého diváka nechat si všechny postavy do jedné totálně zamilovat... Abyste to pak v závěrečném akčním infernu děsivě zužitkovali. O pozadí vzniku filmu jsem si nic nenastudoval a tak mě ten konec náramně zmasakroval. Působivý vizuál, nic jiného od Kosinskeho nemůžeme čekat, ale tentokrát přišel i velice silný scénář, který i pod tou trochou amerického patosu a hrdinství nemůžete odstřelit... Prostě ohnivá zimomriavková lahůdka... 90% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený hrdinský film, který ač je klasicky americký, tak strašný skutečný konec není jako z Hollywoodu. Emoční, ale ne sentimentální, silný a tvrdý film, kterých zas tak tolik bohužel (nebo spíše naštěstí) není. Lepší poklona ani vzniknout nemohla. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

kdyz ta prvni hodka a pul je tak strasne zdlouhava a utahana, ze to ani ten konec nezachrani... A pritom ten americky obycejny zivot na malomeste vypada tak krasne, Brolin s Connelly jsou užasní, skoro jsem si říkala, že takhle bych si dokazála představit žít, ale rychle mě to přeslo. ... no nevedela jsem, jak to dopadne, tak to byl hodně velký nádech při scéně přistání vrtulníku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, dobré postavy, které jsou skvěle zahrané výbornými herci, a do toho výborná práce v terénu, ať už s ohněm nebo bez něj. Tohle se prostě povedlo, navíc kamera tu má místy opravdu skvělé záběry, které dovedou jak nadchnout, tak mrazí. Stejně jako mrazí z finále tohoto hasičského filmu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a smutné. Je jen dobře, že je tato tragická událost lidem připomenuta. Výborný Josh Brolin podtrhl skvělý zážitek. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

It's not easy sharing your man with a fire. 1)  Místy lehce nudný, protože příliš rozvláčný snímek jede podle osvědčených klišé sportovních a jiných podobných filmů zaměřených na adoraci výkonu._____ 2)  Zcela tu chybí klasická stavba dramatu. Většina snímku odpovídala expozici a posléze rychle odbyté katastrofě. Kolize, krize, peripetie nikde. Film tak spíše připomíná deník se záznamem jednotlivých událostí. Chápu, že tvůrci chtěli připomenout skutečné hrdinství hasičů, ale zvolená forma mi příliš nevyhovuje._____ 3)  Přes všechny výhrady jsem se něco zajímavého dozvěděl a 30letý Miles Teller (bývalý feťák, nováček Brandon) nezklamal, tak to nakonec tři hvězdičky hodí._____ 4)  Výstižný koment: castor***, Zeck***. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

S životopisnými snímky to je vždy na pováženou, příběh sice dobrý ale nějak to úplně nefungovalo, až příliš patosu snad. 65%. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný film, který naše kina zcela minul, což je škoda. Joseph Kosinski v něm skládá poctu statečným hasičům, kteří bojují se živlem, nad nímž se nedá vyhrát, ale dá se alespoň zkrotit. Od začátku diváka strhne poctivou chlapskou a kamarádskou chemií, v níž je znát, že jeden by pro druhého umřel, a poměrně svižným tempem. Nebojí se ani nádherných obrazů nekonečně krajiny a zároveň i děsivých plamenů, s nimiž opravdu není žádná legrace. Postupně buduje vztahy mezi postavami, a i když ty jsou většinou načrtnuty dost černobílé, tolik to nevadí, protože jsou sympatické. Spolehl se i na výtečné obsazení, v němž nejvíce vynikají Josh Brolin a Miles Teller, velmi dobrá je ovšem i Jennifer Connelly, ostatní už pak nemají tolik prostoru, i oni si ale to své uhrají. Nejvíc asi snímek překvapí tím, že není moc akční a spíše se snaží ukázat běžný a rutinní život amerických hasičů a mnohým divákům odhalí i to, že hasičství není jen o hašení vodou, ale o různých protiohních, prosekávání únikových cest nebo kácení stromů. Vrcholem je pak samotný závěr, který je emočně neskutečně působivý, a i když divák tuší, jak to asi skončí, finále přece jen překvapí. K absolutoriu chybí přece jen méně patetismu a určité kýčovitosti a o něco kratší stopáž. Jinak je ale Only the Brave poměrně strhující záležitost, která si nezaslouží zůstat opominuta. 80 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nakoľko pri filmoch natočených podľa skutočných udalostí odpadá možnosť ohodnotiť námet a scénar ostáva toho na hodnotenie o čosi menej. Vizuálne skvelý film sa však príliš málo zameriava na prácu hasičov a ich boj s ohňom a skôr iba zobrazuje pompéznosť ohňa ako živlu. Aj keď sú jednotlivé príbehy postáv a ich charaktery vykreslené dobre je to trochu aj na škodu, pretože filmu chýba o čosi väčšie napätie a je na môj vkus príliš zdĺhavý a v mnohých momentoch nudný. Film na hranici 60%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tenhle druh filmů je vždycky hodně ošidný,protože se ne vždy povede vyladit hranice mezi nesnesitelným patosem a snahou vzdát někomu hold...Only the brave naštěstí není ten případ a i když působí 3/4 stopáže hodně obyčejně,skoro až zdlouhavě (v nadsázce),v poslední čtvrtině diváka úplně převácuje a až teprve potom mu dojde jako důležité bylo to co film nabídnul předtím a jak nenápadně se zaryl pod kůži.Samozřejmě že i tady ,ačkoliv jde o tragédii 20 lidí, se děj primárně zaměřuje na 2 hlavní a zhruba dalším 2-3 dává o něco víc prostoru,nicméně ani zbytek osádky nebude divákovi lhostejný.Osobně opravdu smekám před režisérem,že dokázal vzdát poctu nepochybným hrdinům tak aniž by z toho neamerickému divákovi nebylo nevolno z hromady vlajících vlajek a patetických projevů...80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

O mrtvych len dobre, ale odvratenou stranou mince je ze to komplet prepadlo - respektive film uplne zhorel. Nezachranil to potom ani Dzos Brolin /Tahle zeme neni pro stary/, Rezisersky nic moc, rozhodne to nema na velkokulty ako povedzme Sklenene Peklo, coz povazujem za vrchol zanru. Prilis dlho sa buduju vztahy, je to prvoplanovy dojak, len aby si divaci poplakali. Potom uz trikova cast je lepsia, len film je hodne predvidatelny - asi od polky som vedel, jaxa to skonci : 50 % ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že režisér prázdných, avšak graficky i hudebně uhrančivých blockbusterů, dokáže natočit postupně gradující životopisný film, jenž vás na konci nenechá chladným. Nečekejte akční souboj člověka s ohněm. Je to spíš o vybraných členech týmu, jejichž osud vás má na konci zlomit. Sem tam je to proloženo požárem, aby se divák naučil základní postupy, které potom na konci požárníci využívají. Na druhou stranu je nutno uznat, že stopáž je přepálená a "souboj" s posledním ohněm odfláknutý. Herecky je to lahůdka (Brolin, Teller, Connelly!). 83,52 %. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama