Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

Nach 

všechny recenze uživatele

Joseph Kosinski dokazuje, že jeho kvality nezačínají ani nekončí scifi žánry. Only the Brave je totiž jedním z těch lepších filmů na téma souboje s přírodou a vůbec o profesi hasičské. Ano, chtělo by to více prostříhat nudnější pasáže, ale jakmile dojde na akci, je přehledně zobrazená a z těch plamenů jde fakt strach. O to více pak má člověk tu dvacítku hasičů v lásce. To vše pak podporuje jejich soukromí, které je lidsky vykresleno s takovou mírou patosu, aby to nepůsobilo moc kýčovitě. Výsledek? Jeden z těch lepších katastrofických filmů podle skutečné události, který se dočkal dobré režie, herců i efektů. Prostě po Deepwater Horizont se urodil další správný žánrový kousek, který si zaslouží více než jen tři hvězdy ve finálním hodnocení. 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo čekal pecku plnou ohně,nadpřirozenej hrdinskejch činů,a že budem přes dvě hodiny v ohni,tak ho zklamu.Film u skupině borců,který zachraňovali města,a který měli i svý rodiny,a i o nich ten film je.Na konci pak byly slzy,ale za to se nestydim.80%. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, že tenhle film tak prošuměl diváckým zájmem. A moc děkuju za místní doporučení. Nádherný chlapácký dobrodružný film. Takových je dnes pomálu... Je to o 3 třídy výše, než všechny novodobé filmy dle skutečných událostí od Petera Berga nebo Clinta Eastwooda, o 5 tříd, pokud počítáme filmy, kde hraje Mark Wahlberg. 9/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Možná příliš patriotické, možná příliš dlouhé, ale já prostě na hasiče za žádných okolností nedám dopustit, zvlášť když pracují pod špičkovým Kosinskim, který v mých očích stoupá každým svým filmem. Perfektní herci jsou už jenom špičkou ledovce v této parádní poctě požárníkům. 95% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Byla chyba očekávat hrdinský film, kde prim hraje souboj člověk versus nespoutaná příroda dle hollywoodského střihu a podle skutečných událostí. V tomhle Vás uspokojí pouze závěrečná půlhodinka, ale já jsem vlastně hodně rád, protože příběh požárního týmu Granite Mountain Hotshots je velice poutavý. Jde hlavně o život samotných hasičů v jednom z vyprahlých států amerického jihu. V popředí je sociální aspekt těchto lidí a jejich útrapy. Jsem rád, že nešlo pouze o blockbusterovou dramatickou podívanou, ale vlastně o hlubší pohled do života těchto lidí. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Film o hrdinech, který není točený klasickým způsobem. Není plný klišé „ Dělal jen svou práci“ a záběry na americkou vlajku či kecy o ústavě. Je to film o druhý šanci v životě, o chybách a odpovědnosti, kamarádství a tvrdé práci. Řeší se tu nejzákladnější otázka mezi nebezpečnou-náročnou prací a osobním životem, ale tak nějak civilně, bez zbytečného patosu. Nesnaží se za každou cenu z nich dělat hrdiny. V okamžiku každého přijde doba, kdy se bude muset rozhodnout, jestli rodina či nebezpečná, ale respekt a uznání vzbuzující práce. Každej si to musí vyřešit sám. I když vždy za to zaplatí rodina. A medajle nikomu tátu či manžela nevrátí….. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Najväčších hrdinov nájdeš u obyčajných ľudí , ktorý sa od nás ničím neodlišujú. A hasiči sú všade na svete hrdinovia. Film má silný emočný koniec. 7/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Filmy podle skutečné události vždycky dokáží vyždímat emoce navíc a člověk k nim přistupuje trochu ohleduplněji. Nejde o žádnou akci, je to čisté drama. O tom, co se stalo jsem neměl vůbec žádnou znalost a o to pro mě byl konec zajímavější. Věděl jsem, že se něco stane, ale překvapilo mě, co to bylo. A na to, že jde o americký film o hrdinech, tak jsem tam necítil žádnou pachuť přehnaného hrdinství nebo patosu, což zaslouží uznání. Závěrečné titulky jsou pecka. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu je nejlepsi fakt, ze je podle skutecnych udalosti a ze tvurci alespon nejak uctili pamatku hasicum. Filmove me to ale nezaujalo, dialogy postav mi prisly vyumelkovane, zbytecne dlouha stopaz. Hrdinove ohne z divackeho hlediska nemaji nic, co by si mel clovek zapamatovat... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, který má srdce ... příběh, který se stal ... příběh, který kráčí ve stopách hrdinů - hrdinů, kteří by se tak sami nenazvali. Našlapuje zlehka a s pokorou, aby nepošlapal jejich památku ... přitom se nevyhýbá ani problematickým místům v jejich osobním životě. Protože jenom tak vám budou bližší - pokaždé, když vyjedou vstříc nespoutanému živlu, aby ho vyzvali na souboj. Od začátku budete vědět, kam má finále namířeno - pokud musí vycházet z reality, nemá zrovna moc na výběr. Ale dost možná si o to víc uvědomíte, co každý den dobrovolně riskují ... pro nás ostatní, kteří bychom s nimi neměnili ... všichni hasiči, pro které se jejich práce stala posláním - i otázkou prestiže. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Only the Brave je americký patetický film. To nejvíce platí pro formu. Chvílemi to působilo stejně parodicky jako Hvězdná pěchota. Jsem ale rád, že film podržel pozornost až do konce, kde dostane divák, který nic netuší, slušnou emoční nálož. Odtud i pozitivní hodnocení a přetrvávající silný zážitek a vzpomínka. Obrazy požárů jsou strašidelně impozantní. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Čtyři měsíce už se zas těším na to, až narazím na výjimečný film, kterému budu moci s čistým svědomím udělit pět hvězdiček, a ten film přišel! Respektive jsem si k němu musel najít cestičku sám, neboť čeští distributoři film Only the Brave v tuzemských kinech neuvedli, což je obrovská škoda! Tento film si přímo říká o velké plátno, jde totiž o velkou podívanou. Film má perfektní téma, scénář, režii i herecké výkony. Obsadit do hlavní role outsidera právě Milese Tellera, který je narozdíl od mnohých žádaných mladíků Hollywoodu zcela nezaměnitelný, byla skvělá volba (výborné výkony ve filmech Whiplash a Týpci a zbraně!). V druhé hlavní roli sledujeme Joshe Brolina, univerzálního ztvárnitele tvrďáků a správných chlapů. Zatímco Brolin je ostřílený borec, Teller má pochybný sociální profil, a tak se musí snažit, aby Brolina a zbytek týmu nezklamal. Je to trošku klišé, typově podobnou postavu a její vývoj jsme mohli sledovat i v nedávném Hacksaw Ridge, ale rozhodně je to pořád fungující klišé. Samotný film je poměrně dlouhý, to ano, ani není zrovna strhující, ale ten závěr je fantastický. Technicky i obsahově je to zvládnuté velmi dobře a trošku mě mrzí, že letošní oscary tento film obešly obloukem. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní tři hvězdy, ale dvě důležité věci tomu chybí. Osudovost a realistické pojetí postav, které v sobě měly (každá svým způsobem) Dokonalá bouře s Clooneym či česká Dukla 61.Only the Brave je spíše průměrnou ozvěnou knih od Arthura Haileyho. Profesionálně odvedená profesní vztahovka, které ale chybí nějaké silné osudové téma spojující začátek s koncem. Krátké epizody ze života městského požárního sboru, ženy, děti, a najednou tohle. Nevím, proč se této události nevěnoval film více, proč nebyla v jeho centru, ale jen ho znenadání ukončila. A vlastně všechny ty ženy v čele s Jennifer Connelly, okolo kterých se tu vše točí, tu jsou tak trochu navíc (Andie MacDowell je tu dokonce jen na pár sekund) a vystupují jako "ikebany" - naaranžované květiny. To Martha Issová v Dukle 61 by měla dostat Oskara. Jako pocta film splňuje vše, co se po něm žádá. Jen v něm ale chybí něco navíc. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

dlouho sem nevedel co napsat..no stale to nevim..napisu jen ze film,pribeh, kamera, zvuk, hudba, herci (hlavne brolin, kurva ten brolin!) sou perfektni a naprosto presni.. hned jsem si je zamiloval..ale ten konec..ty kravo takovyhle peklo sem mel snad jen u hacika a filmum s psikem..jo pobrecela si cela rodina..masakr..nejlepsi film poslednich 10let ? emocne urcite! tohle by mel videt kazdej..tohle jsou hrdinove, lidi kterych by si svet mel vazit..naprosta spicka..dojemny pribeh.. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Only the Brave mi doporučil kámoš a já jsem to dlouho odkládal ikdyž ted už vim, že to bylo zbytečný.. asi nemá smysl psát, že je to jeden z nejsilnějších filmů za posledních tak 10let a těch 81% si to právem zaslouží.. sice už moc nemusim filmy, který maj přes dvě hodiny ale tady to naštěstí rychle uteklo a to, že to je podle skutečný události nás donutí si uvědomit, že lidi který riskujou vlastní život jsou hrdinové.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevím moc, jak to v té Americe funguje, že museli nejdřív mít certifikát na to, aby mohli být placení hasiči, ale to už je prostě Amerika a tam často hodně věcí nedává smysl. Ale já si to teda představuju asi tak, jak jsou u nás dobrovolní hasiči - nejdřív furt trénujou, samá srandička, chlastačky, hasičská soutěž a pak přijde požár a jim dojde nafta nebo praskne hadica. No, to se jim na štěstí nestalo - tihle jsou úplně jinej level. Když to spělo ke konci, konečně mi došlo, jak nebezpečná práce tohle musí být. Nebezpečná jak prase prasečí. Ten poslední požár, to byla ohnivá bestie, inferno v pekle! Tomu nezdrhneš, pomalu ani neujedeš, takové to byly fofry. A tak to dopadlo, jak to dopadlo a takhle dopadnout by nikdy nikdo nechtěl. Holt oni dopadli. A přitom samí mladí kluci, nebo spíš chlapi, podle vzhledu. No jo, nejsou Hotshots jako Hot Shots! ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama