Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (420)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý viac, ako na čomkoľvek inom stojí na vzťahoch medzi postavami a na hereckých výkonoch. Kosinski vzdáva poctu hrdinom a to sa nedá inak len cez postupne budované emócie a vzťahy. Boj s ohňom je len kulisa. Film možno neponúka nevšedný zážitok, ale je spravený poctivo a funguje tam takmer všetko. Osobne si myslím, že ten pátos tu až tak nefiguruje. Celé to na mňa pôsobí, ako film, ktorý sa snaží nahliadnuť do osudov ľudí, do ktorých životov by sme nemali veľmi ako nahliadnuť. Aj napriek výrazne mužskému osadenstvu ma tu potešila aj Jennifer Connelly, ktorá si kradne v niektorých scénach priestor pre seba. Inak tomu nemám veľmi čo vytknúť. Je to správne dojímavé, krásne nasnímané a herecky presné. Páči sa mi, aký je Kosinski všestranný režisér. Hoci v tej akčnejšej polohe ho mám trošku radšej. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná stopáž by se dala možná snést, ale ty hodně špatné triky už nikoliv. Neočekávám, že hasiči budou intelektuálové studující postgraduál, ale zde jsou vyobrazeni jako tlupa buranů, jež je schopna se věnovat pouze práci, sexu a alkoholu. Film se snaží věnovat více mezilidským vztahům jednotlivých postav, než samotné akci. Vzhledem ke kvalitě vizuálních efektů je to asi i dobře, bohužel takhle více vyniknou klišé. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joseph Kosinski si po mdlém Oblivionu u mne napravil reputaci a natočil svůj nejlepší film v kariéře. Vybral si velmi citlivé a destruktivní téma. které mě okamžitě chytlo za srdce a přikovalo k sedačce. Josh Brolin je vynikající a jde z něj neuvěřitelný respekt a Miles Teller je nejlepší young-adult herec současnosti. Kosinski natočil velmi srdceryvné drama s několika vynikajícími momenty včetně tréningu-šikany, family issues, přechod z junkieho na hera, skvělá strategie a zákulisí práce amerických hasičů a emocionální zničující finále, které mě slušně rozsekalo. Perfektní film, který je skvěle zahraný, natočený, vypjatý a s inteligentními dialogy. Letos první pěti hvězda. Překvápko 90% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, takže nehodnotím, co se stalo, ale jak to natočili. Chápu, že to muselo být těžké, když jde o nedávnou minulost a žije mnoho lidí, kteří si ji pamatují. Tvůrci chtěli postavit pomník hrdinům ohně a taky se jim to podařilo. Mramorový, plný patosu a zcela podle věčných šablon. Z příběhu vyčnívají pouze scény ohně, které jsou doslova spalující. SHRNUTÍ: Čest všem statečným požárníkům, bohužel v průměrném filmu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 38 miliónov $ | Tržby: 25,4 miliónov $ | Človeku vždy príde smutno ako zo samotného skutočného deja vzľadom k pozostalím, tak aj z faktu, že 90% podobných filmov založených na skutočných udalostiach sú komerčnými prepadákmi... Zaslúžili by si všetci niečo iné. Ako predstavitelia, tak aj skutočný ľudia... Josh Brolin je presný jak hodinky, a ja som zistil, že keď nechcete pustit oheň ďalej, tak mu musíte ísť ohňom napred. Silný film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na viacerých miestach v americkom štáte Arizona, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v susednom Novom Mexiku. (MikaelSVK)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama