Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (420)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tak moc nebrečel. Emocionální rána. Dokonalá filmařina. Čest jejich památce. Tohle jsou pravý hrdinové, hrdinové které by jsme měli znát, měli by jsme znát jejich jména a jejich osudy a činy a né nějaký buzeranty v pláštěnkách. Zabilo, rozbilo, roztrhalo mi to srdce. Odpočívejte v pokoji borci. Byly jste nejlepší. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super hasičská srdcařina, která důkladně přiblíží budování týmu a práci při zastavování požárů, vztahový/ rodinný rozměr i ten chlapácký army aspekt a srandičky. Máte tu americký hrdinný film bez otravně sentimentálních sračiček a nějakých trapných blockbusterových šablon, příjemně civilní a plný nádherných arizonských scenérií. Podtržený výbornou hereckou partou, kde táhne předně Brolin s Tellerem. Ta "seznamovací" hodina a půl přijde možná malinko zdlouhavá, ale k závěru je stěžejní a ten pak tím spíš dojímá v poctě reálné tragédii. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Zatím nejdojemnější film roku 2017. Tušila jsem, jak asi film skončí, ale na tehle konec jsem se nepřipravila a ještě dlouho po konci jsem seděla v kině, než mi uschly slzy. Kosinkého režii mám hodně ráda. Je to kompetentní režisér, co si i s ohranou zápletkou poradí tak, aby žánr ozvláštnil. Jedinou chybou je, že se jedná o pomalu budované drama, což prospívá napětí, ale ně vždy to prospívá tempu filmu. Realistický scénář mu poskytl skvělé základy, ale jsou to herci v čele s Brolinem, Tellerem a především Jennifer Connelly, co tyhle skutečné hrdiny a jejich blízké přivedou k životu velmi realistickým způsobem a zůstanou s vámi ještě hodně dlouho. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý životopisný snímek o partě požárníků, kteří kvůli ochraně lidí, majetku a tisíců hektarů lesa neváhají dávat všanc své vlastní životy. Only the Brave má kromě silné nosné kostry příběhu, krásných reálií Arizony a vztahové chemie mezi požárníky a jejich rodinami i přidanou hodnotu v podobě zcela chybějícího "popcornového" patosu. Celý film tedy ve finále nepůsobí uměle a "švihle", nýbrž příjemně civilně a uvěřitelně. Nemáte tedy problém se zcela ztotožnit s partou Granite Mountain Hotshots a prožívat s nimi jejich radosti, smutky i strachy. Lví podíl na tom mají samozřejmě i herecké výkony, z nichž však nejvíce vyčnívá Josh Brolin a Miles Teller. Nebýt tedy roztahané první poloviny, o plném hodnocení by vážně nemohl být pochyb. Nicméně i přes tento nedostatek je film Only the Brave výborným životopisným filmem, který nabídne náhled mezi stmelené požárnické družstvo, a který nám detailně přiblíží událost, o níž většina z nás neměla ani ponětí. A to je moc dobře. „The world's full of people taking chances.“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa Hrdinovia ohňa dokázali v miere pátosu udržať na prijateľnej hranici a je zrejmé, kam až to mohlo v nesprávnych rukách dospieť. Je veľká škoda, že našich distribútorov nepresvečilo ani hviezdne obsadenie, pretože v televízii Hrdinovia ohňa strácajú mnoho zo svojho čara. Nejde síce o dokument ani o reportáž, ale do istej miery je jasné, že tvorcovia si dali námahu s prípravou scenára a jednotlivé scény sa očividne snažia kopírovať skutočné požiarnicke zásahy pri takto monumentálnych požiaroch, z ktorých panoramatické zábery máme občas možnosť vidieť v niekoľko sekundových útržkoch v správach, ale" vo co gou", o tom nemáme ani poňatia. Súkromné dejové línie nie sú vôbec otravné, čo je zásluhou aj výborných hercov. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)
  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama