Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (373)

Mikecat 

všechny recenze uživatele

No mne sa to vonkoncom nepacilo. Cele to bolo strasne spomalene, aj ked namet bol dobry. Neviem ci to je Channing Tatum-om, ten pokazi kazdy film, v ktorom hra, ale zapletka dobra, pribeh ako tak, no Humoru tu nebolo ani za náprstok, Jedina hviezdicka tu je Craig, cudujem sa mu, že sa dal do niečoho takeho smradlaveho namočiť. Nezmysleny jednoruky barman, nezmyslena lupez, keby aspon ten lup zhorel alebo tak nieco, no velke sklamanie. ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Oceans' 11-13 je nepřehlédnutelná, bohužel drhne scénář i zápletka, ve které dělňas s hospodským vymyslí v mnoha ohledech geniální plán loupeže. Když už ale jsme u té geniality: Adam Driver svým výkonem zvedá kvalitu filmu tak o 10%. Další body přidává filmu skvěle podané prostředí Západní Virginie. Nebýt těchto nečekaných kladů, byl by Logan Lucky obávám se docela průšvih. ()

spotczek 

všechny recenze uživatele

Tedy vůbec nechápu to nízké hodnocení (nyní 69%). Zaprvé skvělá (nikoliv laciná) parodie Dannyho parťáků, zadruhé promakaná ještě důvtipněji než vážněji myšlená předloha, zatřetí plastické postavy s promyšlenými charaktery, které mají své opodstatnění (Craigovi věřím agenta 007 i olysalého vesnického recidivistu) a začtvrté bych neřekla, že se i v komedii dají najít prvky málem sociálního dramatu. Tatuma nemusim, ale tady je jeho pokulhávání a slizkost vlastně součástí hry, a Driver je pro mě zjevením, které dovedně sekunduje jak okolním (uvěřitelně zahraným) blbečkům, tak inteligentnímu závěru ryze hravé, povedené komedie. Prostě další dokonalý zločin! ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Ocean's Eleven v prostredí redneck zapadákova. Hra o veľké prachy, kedy v súlade s atribútmi žánru až na konci zistíme, že hráči nie sú takí lúzri, akými sa ich film snažil spraviť. Milé, bez nejakých štylistických problémov, predsa nie vrcholne presvedčivé. Do lietadla ideál film, ale rozmýšľať nad ním dlho nebudem, a raz aj zabudnem, o čo tam vlastne išlo. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Slušný casting obvykle nezaručuje aj slušný film, ale v tomto prípade mu určite skôr pomohol, ako uškodil. Snímok nemá toľko ultra vtipných scén a hlášok, ako by komédia potrebovala, na druhej strane však oceňujem, že priestor nevypĺňajú primitívne pády alebo potknutia. Všetko má tú správnu atmosféru a aj hlavný ťah vyšiel - do čela tvorcovia postavili nie super premakanú skupinku zlodejov verbovaných Dannym Oceánom, ale bandu sedlákov z amerického vidlákova, ktorá ukázala, že nesúď obsah podľa obalu. Takže hej, za mňa môže byť, celkom som sa bavil a slušné tri hviezdy sú akurát. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Channing Tatum, Adam Driver a Daniel Craig ako podarená, bizardná trojka posúva nezáživný scenár o stupeň vyššie. Film sa strašne snaží hrať na Ocean Eleven-like film, ale na to nemá dosť dobrý spád, nie je dosť zábavný a nie je dosť inteligentný. Pár nápadov tam bolo, ale celé je to predvídateľné a "iba" priemerné. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, má to svoje chybičky. Rodinná situácia okolo Channinga je úplne jalová, film sa niekedy až moc snaží tváriť cool a premyslene, pričom je to jedna z daľších organizačných štruktúr komplikovanej lúpeže, pri ktorej je nevyhnutné mať plán a ľudí, ktorí sa toho podujmú. Posledných 30 minút, keď sa začína vyšetrovanie, tak aj napriek tomu vieme, že to nezostane pri tom, že tie peniaze zostanú v nejakom aute pri benzínke. A konečné odhalenie poslednej postavy v bare staromódne. Ale napriek tomu je to prvotriedna zábava. Nikdo nedokáže skĺbiť toľko známych tvári a dať im tak skvelé postavy, ako Soderbergh. Vďaka tomu to aj pôsobí, že film má hlavu aj pätu a nie je iba zločinoch a ich následkoch. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká jednoduchá kriminálna oddychovka s jemným humorným podtónom, ktorá sa na nič nehrá, ukazuje tú pravú južanskú "sedláckosť" a navyše sa tu mihá množstvo pekných žien, takže nie je to na zahodenie. Na druhej strane ale nie naplno využitý potenciál, hluché miesta a Channinga by som asi vymenil, akosi mi tu nesedel. 60 % ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Paráda. Daniel Craig ve vedlejší roli jako potetovaný zlodějíček a ten klučina ze Star Wars jako mlčenlivý jednoruký brácha hlavního protagonisty. Mám rád americký zapadákov a heist filmy, tahle kombinace byla proto voda na můj mlýn. Možná to nemělo takový ultra twist jako Dannyho parťáci, ale i přesto jsem se výtečně bavil. Do poslední chvíle jsem nerozuměl proč tam ty prachy nechal, ale naštěstí se to v dobré obrátí. Tuhle partičku bych si uměl představit v pokračování. PS. Vězeňská perlička, kdy vězni požadovali dodání Winds of Winter a Smell of Springs bylo k popukání. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Na začátku to bylo opravdu absolutní béčko, navíc, místo vtipnosti dialogů, trapnost nad trapnost. V průběhu se zábavnost mírně zlepšila, aby to šlo ke konci zase do kytek. Třetí hvězda je tak za závěrečnou titulkovou melodii s fajn zkreslenými kytarovými riffy. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Slušná zábavná podívaná, ale není to ničím speciální film, který by obzvlášť ohromil. Fajn se na to dívá, ale nezanechá dlouhodobější dojem. Kult se z toho nestane, ale zahozený čas to na každý pád nebyl. 65 %. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je vyslovene slabá. Nudí, neprináša poriadnu akciu, zápletku. Až po zaznení slova "Květák" to začína. Samotná akcia, plánovanie a lúpež sú už z iného súdka. Pekne sa to rozbehne a film má spád, napätie, celkom vás vtiahne a vďaka niekoľkým dobrým vtipom aj pobaví. ()

M_Bery 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě působilo, jako blbost, která ani nebude mít pořádnou zápletku, ale očividně jsem se zmýlil protože se z toho vyklubala pěkná "krimikomedie" která stojí zato. Hodně mě tam překvapil Daniel Craig, protože tohle není jeho styl, hrát přitroublýho vězně.. :-) Ale jinak moc povedený, nechápu, jakto že to má jenom 68%? Vždyť je to takovej film, na kterej se koukneš za rok za dva rád znova, ne? :-) ()

PTomA 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl synopsi tady na ČSFD, čekal jsem tu nejvíc bizarní věc. Heist movie ve stylu Dannyho parťáků s kulhavým Channingem Tatumem, jednorukým Adamem Driverem a bělovlasým Danielem Craigem, do toho všichni mluví jižanským přízvukem, jakože ???. Ale nenechejte se oklamat, Loganovi sourozenci nejsou takoví looseři, jak se vám může zdát. (Několik postav ve filmu zmíní to looserství Loganů, sám Craig ho zmíní, ale přesvědčíte se o opaku) Když malý kluk zmíní Umbrellu od Rihanny, není to jen vynikající gag, ale i vynikající prostředek, který nám řekne, že vše v Loganových párťácích není tak, jak na první pohled může být zřejmé._____Dalo by se říct, že je nový Soderberghův snímek čistokrevná komedie, protože zábavný opravdu je (vyjednávání ve věznici nebo Craigovo vysvětlování výroby medvídkové bomby) a ještě k tomu dost napínavý. Pokud byste nechtěli v Loganovích párťácích něco hledat, užijete si film dost, Soderbergh obstaral hodně známých jmen a vytvořil skvělou žánrovku se svižným tempem.______Pod tou komedii se ale něco i skrývá, to by nebyl Soderbergh, Loganovi párťáci nejsou další Dannyho parťáci, žádná povrchní zábava. Soderbergh dobře nakládá s tématem white trash (chudí, jižanští obyvatelé USA), ústřední dvojice je na první pohled přesně white trash,(Tatum horník, Driver barman) nosí přesně "yeehaw" oblečení a poslouchají i takovou muziku. Mezi tímto white trash bývají z většiny voliči Trumpa, což jsou většinou modrý límečky (Tatum) a ještě vtipnější je i ta zmíněná účast Drivera ve válce. Toto vše chytře Soderbergh nabourává a ukazuje nám, že tito lidi nejsou jednodušší kreténi._______Soderbergh chytře pracuje s postavama, každá postava má svůj prostor, abyste s nimi stihli sympatizovat. Každý střih je promyšlený a kompozice záběru je jako vždy u Soderbergha na špičce.________Soderbergh natočil další brilantní snímek. Koukněte se na něj. Hned. Teď. 9.5/10 ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Neviem či som niekedy videl lepšiu a zároveň absurdnejšiu lúpež než v tomto filme. Na druhej strane sa mi páčila tá perlička na koniec s Hilary Swank. Tí Logani skrátka nemajú šťastie. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

O dost jednodušší podfuk než umí Klůny a přesto těžko uvěřitelný, že by ho bratři Loganovi vymysleli. Ale jednohubka fajn. ()

Reklama

Reklama