Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (373)

Radko 

všechny recenze uživatele

Miestami nádejné záblesky zhasínajú na nezaujímavých dejových odbočkách. Až tak, že napokon celá hlavná dejová línia prestane zaujímať. Postupne je úplne jedno, či všetky prachy skončia v rukách pôvodných majiteľov, polície alebo lupičov. Poznámka: Všeobecne mám problém s filmami Stevena Soderbergha, výnimku tvorí Solaris. Ale to je remake Tarkovského, čiže tam použil zrejmé iné, než svoje všedné postupy. Objektívne je to tak na dve hviezdy, ale nič sa nestane ak to trošku vyhrotím, voči dielu, k akému štandardne dospela táto pôvodne "veľká režisérska nádej nezávislého filmu". ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Soderbergh rozhodně nezklamal. Parťáci na první pohled upoutají svým vidláckým vizuálem a vcelku zajímavými postavami, které vesměs hrají známí herci. Jejich výkony jsou v rámci jejich rolí vyrovnané, přičemž výrazněji vyčnívá Craig, kterému role sedla jako prdel na hrnec. Příběh funguje (jak sociální traumata, tak i loupež) a hudba funguje. Důležité je však podotknout, že vtipu tu není tolik, kolik by člověk na první pohled očekával. Když už se ale objeví, je naprosto delikátní (medvěd v lese, či trauma čtenářů Hry o trůny - budu plakat, protože jsem stejně klamán, jako vězni / kluky z federálního na mou duši nenávidím). Z menšího množství humoru také pramení to, že film občas nemá takový tah, jak bych si představoval, ale jako nejlepší čtyřhvězdičkovou jízdu letošního roku ho nemám problém akceptovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh je pořád zárukou kvality. To, co nám předkládá, je většinou vypointované, rychle nás přetáhne na svou stranu a stejnou vlnu. Nebojí se výzev, nebojí se experimentů, nebojí se mísení žánrů, nebojí se vytvořit amatérskou výbušninu z gumových medvídků. Jeho dítka nestojí moc peněz, přesto jsou svým rozmachem poměrně velkolepá a vypadají, že stála víc. Jsou energická, je z nich cítit pokora, hromada nápadů, mají fajn dialogy, neotřelé autorství a postavy jsou z masa a kostí. Jako třeba vidláčtí bratři (režisérův oblíbenec) Channing Tatum a Adam Driver, na které se lepí smůla, a kteří se to rozhodnou změnit loupeží trezoru (pomůže kromě jiných 007) při nejslavnějším automobilovém závodě za oceánem. Máme tu tak klasický model, ovšem v neotřelém podání. Nakonec jde o fajn setkání, ač vtipů je v tomhle délkou přepáleném snímku překvapivě málo. Jednoduše platí to, co jsem psal nahoře – je to promyšlené, pečlivě odvyprávněné, jen to prostě nemá takový tah na bránu a šťávu, jak bych si přál. Elvisova vnučka k nakousnutí. Tři až čtyři hvězdy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Čistě oddychová akční krimikomedie. S rodinným ,,přesahem". Moc nenudí, příliš nedojímá, několikrát skoro i rozesměje a vlastní snad až celý jeden moment, v němž je skoro napínavá. Konzumní záležitost, v níž Prasík Totem konečně ukázal svou pravou tvář. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, který to dle mého nebude mít u diváků úplně nejjednodušší. Nejede úplně podle žánrových pravidel, spoustu momentů by se jiní režiséři snažili vypointovat až do nějaké absurdna, Soderbergh se ale stále drží při zemi a věřím, že spousta diváků by právě chtěla, aby přidal tah na branku. Mě si však získala ta lehkost, jakou je celý film odvyprávěn. Celé mi to přišlo velmi přirozené a já se vážně bavila celý film. Nejedná se o nic světoborného, ale stále jsem měla pocit, že Soderbergh to má strašně pevně v rukách a přesně ví, co a jak chce točit. Velmi příjemná jednohubka 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden si za celej život nenechal udělat tetanovku, druhý se klidně nechá dobrovolně zabásnout, a třetí doma jako koníčka pěstuje šváby. Dokáže tohle trhlé sourozenecké trio ve svém zlodějském snažení aspirovat na novodobou "Loganovic jedenáctku"? Neprozradím. Ale bavil jsem se královsky! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh se vrátil z televize a podle mě si vybral látku, která mu sedí tak nějak nejvíc, tedy Heist movie. Obsazení rozhodně uspokojující, ale nikoliv tolik hvězdné jako například před 10 lety v období Parťáků. Film spíše v hlavě po čase uzraje. Tohle na jedno podívání rozhodně není, protože "Jedenáctka" byla mnohem přehlednější a doslovnější. Herecky hodně čouhá Craig, který konečně hraje taky něco jiného než Bonda. Uvidíme co se mnou udělá časem druhá projekce, ale myslím že film spíše zvedne. 70% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Takoví obyčejní venkované, řeklo by se až "looseři", ale oni vymyslí prakticky geniální plán na zcizení mnoha peněz a seženou si prakticky betonové alibi! :-)) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh svoje príbehy zakladá na postavách. Každá je niečím zvláštna a vyčnieva z davu. Režisér vykresľuje svoje postavy do detailu a stavia na nich celú krimi komédiu. Pre takéto výrazné postavy je nutné nájsť rovnako výrazných hercov. A ani tentoraz Soderberghovo obsadenie nesklame. Najvýraznejším prvkom je reč amerického juhu, ktorú herci schválne preháňajú a vtipné momenty tak dostávajú ešte na viac na váhe. Výkony hercov príjemne prekvapia vo všetkých ohľadoch. Loganovi parťáci sú ďalším z filmov o veľkých lúpežiach, ale od ostatných sa líšia svojou surovosťou, na nič sa nehrajú a tak trochu si robia srandu aj sami zo seba a to sa vždy cení. Steven Soderbergh skrátka nikdy nesklame, jeho diela jednoducho bavia. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh sa po desiatich rokoch nakoniec znova pustil do štýlovej lúpeže, ktorá mu celkom sedí. Na Dannyho parťákov to nemá, ale je to podobne dobrá, zábavná a štýlová vykrádačka trezorov, ktorá dokáže zabaviť. 70% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh se vrátil z režisérského důchodu. Je však otázka jestli jsou Loganovi parťáci tím správným návratem k filmům. Loganovi parťáci nejsou špatný film. Jsou celkem fajn film. Do geniality a dokonalosti mu ale toho chybí celkem hodně. Takže předem: Loganovi parťáci nejsou v žádném případě další Dannyho parťáci a ani jimi být nechtějí. Loganovi a jeho bandě ale chybí to co Danny Ocean a jeho banda v jejich trilogii měli: dokonalé tempo, neuvěřitelné napětí při loupežích a v podstatě jakýkoliv zvrat. Obsazení je fajn (Dobře, hraje tam Katie Holmes). Nejlépe si svojí postavu vychutnává Daniel Craig jenž taky konečně hraje někde jinde než v Bondovi a jeho Joel Bang je neuvěřitelně zábavná. Stejně tak jsou fakt hlavní bráchové Channing Tatum a Adam Driver a spousta dalších herců. Problém je v tom, že snímek načrtne některé postavy a pořádně nám je vlastně nepředstaví a nevyužije potenciál herců: Tím konkrétně myslím silně pracujího závodníka Daytona Whitea (Sebastiana Stana), namyšleného zbohatlíka Maxe Chilbaina (Seth McFarlane) či Sarah Graysonové (Hilary Swank). U těchto postav zamrzí, především to, že je hrají herci, kteří by dokázali vytěžit o něco víc. Na co bratři Loganové potřebují experta na počítače, když poté znalost počítačů není nutná? Proč je položená myšlenka, že Jimmy zavinil ztrátu ruky jeho brácha a není z toho vyložená žádná pointa? Proč film dokáže fungovat jako komedie (odkaz na Hru o trůny, nejvtipnější scéna filmu) ale nedokáže zaručit pozornost při loupežné akci? Tolik otázek mám spousty. U charakteru Jimmyho se dá ocenit budování vztahu s jeho dcerou, u jeho bratra Clyda poté deprese ze ztráty ruky a pouto k jeho ´´nové ruce´´. Zároveň však nedokážu docenit role dvou Bangových bratrů, kteří tam jsou jenom proto, abychom tam měli vtipně blbé burany. Soderbergh z velkého potenciálu moc vykřesat nedokázal. Snad mu to vyjde někdy jindy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takřka perfektní podvratná verze Dannyho parťáků, která na to jde jinak, než byste čekali. Hlavní hrdinové o sobě tvrdí, že jsou pitomci - bezpochyby k tomu nemají moc daleko, jenže se ocitají v příběhu, kde je pitomcem úplně každý, a tak nemusí přelstít žádného motherfucker big bosse, což by jim nikdo nebaštil, nýbrž přechytračují jen sami sebe, a tím pádem i diváka. Kdo čekal stylizovanou honbu za diamantem s rafinovaně promyšlenou loupeží, nedočká se - tohle je "pouze" rafinovaně vystavěné vyprávění s vlastními pravidly, kde Soderbergh vtipně odskakuje od očekávaných schémat a obohacuje hlavní dějovou linii o překvapivé zvraty a témata. Jedinými problémy vypečené partičky při loupeži nejsou ani neschopná ochranka, ani obranné elektronické systémy, nýbrž jen jejich vlastní natvrdlost, a zkušený rejža překvapuje diváka i v závěru, kdy po rychle sestříhané pasáži z loupeže přepíná do očekávaného prologu, který jednak klasickým vysvětlením neukázaných událostí fabule obrací dosavadní dojem o idioctví lupičů, jednak na scénu přivádí postavu vyšetřovatele, který se navzdory nedostatku důkazů nehodlá vzdát a konec nechává relativně otevřený (a ještě předtím paradoxně zavrhne jediného případného svědka). A proč jsem napsal takřka perfektní? Protože, jakkoli celek obdivuhodně funguje a krásně překrucuje očekávání, z jednotlivých motivů a hlavně dialogů jsem často cítil nedotaženost. Kdyby se více zapracovalo na verbálním vtipu a konec až tolik nezvolnil nastolené tempo, byl bych nadšený. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem si myslel, že to točil Jarolím, protože obsazení tady připomíná jeho hledání sestavy v kvalifikaci o mistrovství světa. Čáning mi přišel celkem fajn, Adam zabržděnej, Daniel výbornej, Hilary zbytečná, Kejtý Holmsová bez formy a na Rajly se aspoň dobře koukalo, když už nic jinýho. Rozháranýmu mančaftu se snaží pomáhat docela zajímavá strategie "když nevíš co s dějem, tak překvap", jenže výsledek je takovej, že by to tak tak stačilo na českou ligu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet síce obohraný (niečo v štýle návodu ako spraviť dokonalú lúpež), no snímok disponuje výbornou Soderberghovou réžiou a celkom premysleným scenárom, takže samotný návod na lúpež vyznel zaujímavo. Samozrejme, plán obsahoval veľa miest kde sa mohlo niečo pokaziť, alebo kde by realita dostala riadnu facku, avšak to ani nebolo podstatné. Dôležitejšie bolo, že sa na to pozeralo dobre, miestami to bolo i humorné a čas pri tom zbehol ako voda. Soderbergh vie skrátka príbeh divákovi zaujímavo podať, jeho štylistické prostriedky sú jedinečné. Až do takej miery, že mu človek prípadné nedostatky dokáže z časti odpustiť. Nadpriemer. 75/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nevyvážený snímek. první třetina byla odvyprávěna svižně a vtipně. Druhá třetina vázla a nudila jak suchej rohlík v krku. Třetí třetina byla opět svižná, ale nebyla v podstatě vůbec vtipná, spíše chytrá. Za mě 68% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O filmy Stevena Soderbergha už nikdy nezavadím. Ordinérně, nezáživně a slabě inscenovaná pitomina (s puncem nezávislosti) s kvantem nevyužitých hereckých hvězd i hvězdiček. Všichni přišli vniveč. Dva buranští bráchové Loganovi, pajdavý Jimmy (Channing Tatum - pajdal přesvědčivě) a jednoruký Clyde (Adam Driver - po celý film nezměnil výraz), se rozhodnou načerpat si trochu "keš", které proudí podzemními trubkami do sejfu. Do loupeživé party přiberou ještě specialistu na podobné typy loupeží Joe Banga (Daniel Craig - vévodil filmu), který je t.č. ve výkonu trestu, který si vymíní, že do akce půjdou i jeho dva bráchové. Háček je v tom, že zdroj peněz se nachází pod závodištěm Nascar a druhý problém představuje Bangův pobyt v káznici. Bráchové Loganovi, ač mají být údajně rozumu mdlého, si mistrně poradí se všemi překážkami, které jim stojí v cestě. Samotné provedení loupeže za mnoho nestojí. Bang naplní sáčky "trhavinou", jednou z ingrediencí jsou gumoví medvídci, já je normálně žeru, zde vybuchují. Hlavní je, že loupež je nevýrazně natočená, film se tlačí do komedie, tudíž je nenapínavý. Rázem je po loupeži, na scénu se vrhá Hilary Swank coby agentka FBI vyšetřující loupež. Rázem mizí i ona ze scény, aby se objevila v posledním záběru filmu, který má příšerné zakončení. Závěr ve stylu "pokračování příště" nenávidím! Celý film je nedůsledně pojat. Nic není pořádně dotaženo. Loupež, která měla být vrcholem filmu, je prostříhávána na události na talentové soutěži, které se účastnila Jimmyho dcerka. Než se ve filmu vůbec začne něco dít, trvá to pekelně dlouho, celé je to naprosto bez tempa. Je nutné absolvovat nejméně hodinu kecaček, Jimmyho zastávek u jeho bývalé manželky (Katie Holmes) a různých dalších nadbytečných sekvencí, než se dokodrcáme k pár vtipným momentům, které obstará Daniel Craig. Po jeho živelné kreaci se nechce ani věřit, že tenhle maník pravidelně obléká "jamesbondovský" oblek. I Seth MacFarlane je coby Nascar závodník osvěžující komediální doplněk. A vůbec všichni herci jsou fajn. Jenže film má dvě hodiny, je to na něm znát, má omletý námět, co prostě nebaví. Postrádal jsem jakoukoliv zajímavě natočenou sekvenci. Převažovaly kecy a plky. Fim má přístupný rating, pohoršujícího obsahu se tedy nelze dočkat. Soderbergh akci neumí, i zde se jí zdatně vyhýbá, auto, co obyčejně nabourá do výlohy, a jedna nepřehledně nasnímaná rvačka v baru, je jeho maximum, jeho filmům nerozumím. Tenhle je dalším zbytečným dílkem do jeho nezábavně a zdlouhavě nudně koncipovaného puzzle. 4/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh zrejme s jasným úmyslom nakrútil Dannyho parťákov naruby. V podstate s rovnakým scenárom, ale namiesto VIP postavičiek použil čisté socky. Scenár ale v niektorých pasážach využíva celkom originálne prvky, to sa týka najmä posledného aktu a istej agentky a nebolo by dobré o tom nič prezrádzať. Humor je občas lepší a občas priemernejší, film neubehne úplne najplynulejšie, ale stále ide o ľahko rozpoznateľnú Soderberghovu oddychovku, čo podčiatkuje aj zvolená hudba. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitém úvodu, kdy jsem lamentoval nad tím, jakou sračkou jsem si opět zaneřádil disk, se film přeci jen roztočil do příjemných otáček. Od plánování vidlácké loupeže se nejenže na snímek dá dívat, ale on dokáže i bavit. Celým snímkem se nese příjemná jižanská atmosféra, příjemná jižanská hudba a příjemná jižanská retardace. Dokonce zafungovalo i několik vtipných momentů, a to právě díky jižanské retardaci. Docela mě překvapují hlavní jména, která jsou s tímto filmem spojená. Úplně bych je tu nečekal. Lepší tři kousky. Příjemná odlehčená a vtipná oddechovka. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Channing Tatum a Daniel Craig dohromady? To je vážně zabijácké. Ani jednoho moc nemusím, ale něco mi říkalo, že by to mohla být dobrá podívaná. A taky byla. Zachránil to nejen Adam Driver svojí příjemnou divností, ale i ostatní menší herci. O Kate Holmes se nebudu vyjadřovat, ta je nepříjemná až to bolí. Nicméně příběh je super. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale celé to bylo takové otrávené, chyběla mi hudba, šmrnc, vtip (nezasmál jsem se ani jednou) Naštěstí se celou dobu tak nějak něco děje a těch 120 minut mi uteklo poměrně rychle. Po druhé už vidět rozhodně nechci. ()

Reklama

Reklama