Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (373)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedené jednohubka o tom, kterak se různými disfunkcemi oslabení jedinci pokusí ukrást prachy. Zpočátku jsou všichni opravdu natvrdlí jak hrnec od nudlí, nicméně posléze se z filmu vyklube slušné béčko Dannyho kumpánů i s podobným hudebním podkresem. Nejvtipnější na celém filmu byli především dva bratři novodobého 007, jejichž věčné kecy o morálním základu mi slušně dávaly.......................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Loganovi parťáci by se tak trochu s větší nadsázkou dali označit za Dannyho parťáky s pořadovým číslem 4, na což jen tak mimochodem evidentně odkazoval i český distributor, který si opět s nějakým doslovnějším překladem nelámal příliš hlavu a chtěl dát potenciálnímu divákovi především jasné vodítko, o co půjde, tedy že se zde opět bude „rafinovaně“ krást, nicméně si ovšem nejsem jistý, jak by zrovna na tohle zareagovali fanoušci zmiňované trilogie, neboť ti Loganovi kumpáni jsou skutečně o dost jinde než ti Dannyho, a to prakticky ve všech směrech. Steven Soderbergh chtěl zkrátka zřejmě oprášit slávu své původní trilogie trilogií novou, tématicky velmi podobnou, ovšem jak se říká, „dvakrát do stejné řeky nevstoupíš“, takže o Loganově jakémkoliv pokračování si můžeme nechat jenom zdát. Tedy alespoň doufám. Soderbergh totiž udělal pár zásadních změn, jejichž dopad ale nebyl vesměs opravdu zrovna pozitivní. Takže jedenáct elegantních, kultivovaných, nadprůměrně chytrých, sympatických a úspěšných machrů nahradil šesticí sociálních případů, jejichž životním vrcholem bylo naučit se používat správně příbor, o nějaké inteligenci se tedy nemá cenu zmiňovat, no a tahle partička zoufalců se rozhodne si přilepšit ukradením výdělků při automobilových závodech. A jak nezábavně, nenápaditě a křečovitě to vyznívá, tak přesně takové to i ve výsledku je. Dlouhý úvod, ještě delší příprava, neuvěřitelně nepřesvědčivá loupež a závěr, který to pak pohřbil definitivně. Soderbergh zde zkrátka rozehrál tak naivní hru, že se mi nechce snad ani věřit, že tohle myslel vážně. Filmy o loupežích a podfukářské filmy mám docela rád, ale musí v nich fungovat logika a nemohou existovat jen na náhodě a štěstí, na čemž byli Loganovi parťáci ovšem postaveni od začátku až do úspěšného konce a sledovat něco takového není fakt zrovna požitek. Celý film navíc postrádá jakékoliv napětí, atmosféru, styl, nefunguje humor, nefungují emoce, akce žádná a samozřejmě tu máme navrch i samotné aktéry, což je pak další nešťastná kapitola sama o sobě. Blonďatý Craig? Je to ještě děsuplnější, než to zní. Oplácaný Tatum? Nevím, možná se mi ta jeho čím dál víc prostorově výraznější kebule jen zdá, ale herecké dřevo je to neoddiskutovatelně a zde to jen potvrzoval každým svým výstupem. Jednoruký Driver? Mohl být fajn, kdyby z něj neudělali takovou karikaturní figurku. Ti dva Craigovo bratři? Trapáci do počtu, nic víc. Jediná ženská v partě, Riley Keough? Rajcovní štětka, jejíž smysl mi též ale jinak krapet utekl. Ne, tahle parta se nedala oblíbit, ani kdyby fungovalo vše ostatní kolem nich, což se tedy nedělo. Loganovi parťáci se prostě vážně Soderberghovi nepovedli, není to ani svižné, ani záživné, ani zábavné, je to hloupé, naivní a nepřesvědčivé, s mizernými postavami a nevýraznou zápletkou, takže za mě zkrátka palec dolu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Premýšľal som nad slabšími štyrmi alebo silnejšími tromi a keďže som dosť neobjektívny v iných hodnoteniach, tak tu dávam tie silnejšie tri. Nebolo to zlé, dokonca to bolo celkom chytré, ale od Soderbergha som ani nič iné nečakal, bolo to originálne, len nech bolo osadenstvo sebesympatickejšie, tak na oscarovú "partičku" z Dannyho jedenástok to nemalo šancu mať. :) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Fakt je to do týpka, co natočil Dannyho parťáky? No jo, je, dokonce tam zazní i miniodkaz (pro ty pozorný), ale zábavnosti partičky kolem Dannyho Oceana to rozhodně nedosahuje. Tady si to pluje tak zvláštně mezi žánrama, ale žádnej z toho nevystupuje nějak víc na povrch. Pár scén tam samozřejmě bylo vtipných, ale spíš jich je málo a ten zbytek je takovej nevýraznej, někdy snad trochu nucenej. Z herců nejvíc vyniká D. Craig, kterej jasně všechny přehrává, naopak taková K. Holmes nám nějak zestárla, zatímco H. Swank vypadá pořád stejně - každopádně tyhle dvě jsou tam fakt jen do počtu, jejich role jsou zbytečný. Ale na plakátu to pak líp vypadá, takže proč je tam neobsadit. Stopáž bych bral tak o 30 minut kratší, bylo to zdlouhavý a vleklo se to. Možná to byl záměr, mě to ale zrovna dvakrát nebavilo. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Čirá radost. Odvrácená strana rodinného prokletí, protože tam kde I know this much is true končí, Logan Lucky začíná. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v kině v originále,  viděl jsem to na DVD s českým dabingem a teď na to koukám po třetí i v TV ve slovenštině... nemůžu si prostě pomoct,  žádnej film jsem za posledních 10 let neviděl tolikrát. Soderbergh točí tyhle podvratný věci programově, tady je to jasnej parodickej "antipód" k jeho vlastním Dannyho parťákům a jiným "seriozním" heist filmům, ale tohle má navíc takovou tu "proletářskou" poetiku vzpoury chytrých vidláků proti systému ... možná že to napsala ženská, tak příběh i ty postavy jsou trochu jiný a vůbec mi nevadí, jak je celej film "labužnicky" dlouhej: čistý požitek z vyprávění. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako smutné vzpomínání na Oceans Eleven. Obsazení fainové (Craig! ), ale film jakoby sám nevěděl jestli chce být víc komedií nebo loupežnickým dramatem. Je to tak někde na pomezí a k většímu zážitku to i proto moc nepomáhá. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Není to sice úplně ideální Soderbergh, Loganovi parťáci mě však bavili víc než kterýkoli z Dannyho parťáků. Méně postav, a každá má smysl - nejsou to jen týpci v oblecích, ale lidé z nižší třídy, stejně tak z komerčních míst jako Vegas se přesouváme na americký venkov. Zkrátka přijatelnější heist snímek... 70 % ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Milej a pohodovej film kterej je mnohem lepší a vtipnější než se na první pohled zdá. Kylo Ren má dost velkej komediální potenciál a jen se ukázalo jak moc mu role ve Star Wars nesedí. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

It's an honor to be able to start this 600-mile race here on Memorial Day. Boogity, boogity, boogity! Let's go racing for those who made the ultimate sacrifice, boys! Tím nejlepším na Loganových parťácích je to, co ohlašují: Steven Soderbergh je zpět. Svou na neurčito odloženou filmařskou káru táhne dál přesně jako dřív: nepochopitelně dobrý casting (vždyť kdo z Hollywoodu by přišel dobrovolně o možnost zahrát si skoro zadarmo v chytrém a dobrém filmu), zábava, filmařina, přesah, který můžete brát a nemusíte; nechcete-li. Sociální parťáci pochopitelně staví na současné neradostné americké skutečnosti: Malej jižanskej člověk je zajímavej, jen když maká za málo, utrácí za buranskou zábavu (třeba filmy neba NASCAR) a zblble hlasuje pro navýšení utrpení / prohloubení ponížení. Soderbergh dělá Loganovými parťáky to, co Tarantino (na kterého si vzpomenete nejen při výkladech o pop-music) Hanebnými pancharty: Vnucuje notorickým obětem aktivní, subverzivní roli. Soderbergh vás naučí těm jižanským vidlákům fandit. A je to sranda, i když jsou heist movies tím méně zajímavým žánrem, jemuž se Soderbergh již jaksi historicky věnuje. Část filmu v módu Dannyho parťáků je tou slabší polovinou - koukat se na důmyslné kradení peněz je esteticky jen nepatrně výš, než čumět na automobilové závody. Lahodný pokrm z filmu dělá parodické a jinak šprýmovné koření: scény ze soutěže v hodu záchodovým prkýnkem, persona idiotského magnáta v oboru energydrinků, posezení v baru Duck Tape, ošetření v pojízdné ordinaci, vzbouření vězni požadující do knihovničky nejnovější (nevydanou) knihu ze série Her o trůny. Když ke konci v nečekané souvislosti zazní klasiská vidlácká hymna Take Me Home, Country Roads Johna Denvera, jedno oko nezůstane suché. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Fajn heist z netradicniho prostredi a s tak nesympatickymi postavami, ze mi hned cely film je milejsi. Palec nahoru za skvele herce a hned to je krasna ctverka. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Tatum zase trochu jinak.Dospěl nám klučina.Předpokládala jsem jízdu ,ale jak vstoupil na plac Craig ubral tomu na grádech. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Celkem se projevilo, že Soderberghovi už nejde režírování s přibývajícím věkem tolik od ruky. Loganovi parťáci jsou totiž ještě obyčejnější než parťáci od Dannyho. Přezdívka vidláků je naprosto vystihuje a korespondují s nedávnou žánrovkou "Loupež ve velkém stylu" v konceptu "parta random kámošů si vydělá na loupeži". Od podprůměru je film oddělen solidním obsazením a celkem dobrými scénami z věznice. O žádný propadák se tedy nejedná a z Logan Lucky se nakonec vyklubal nenáročný chill film, bez kterého bych se ale klidně obešel. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 29 milionov dolarov // Tržby_ 46.6 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 3 484 323 Kč // Diváci v ČR_ 24 106 // Tržby v USA*_ 27.7 miliona dolarov ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako sorry... Vtipný, svižný, herecky našlapaný! Fakt jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu a posadilo mě to na zadek.. Velmi mile překvapený! Chvíle kdy melou Ch. Tatum s A. Driverem mě dostávaly do kolen :) ()

Reklama

Reklama