Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (373)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh se vrátil z režisérského důchodu. Je však otázka jestli jsou Loganovi parťáci tím správným návratem k filmům. Loganovi parťáci nejsou špatný film. Jsou celkem fajn film. Do geniality a dokonalosti mu ale toho chybí celkem hodně. Takže předem: Loganovi parťáci nejsou v žádném případě další Dannyho parťáci a ani jimi být nechtějí. Loganovi a jeho bandě ale chybí to co Danny Ocean a jeho banda v jejich trilogii měli: dokonalé tempo, neuvěřitelné napětí při loupežích a v podstatě jakýkoliv zvrat. Obsazení je fajn (Dobře, hraje tam Katie Holmes). Nejlépe si svojí postavu vychutnává Daniel Craig jenž taky konečně hraje někde jinde než v Bondovi a jeho Joel Bang je neuvěřitelně zábavná. Stejně tak jsou fakt hlavní bráchové Channing Tatum a Adam Driver a spousta dalších herců. Problém je v tom, že snímek načrtne některé postavy a pořádně nám je vlastně nepředstaví a nevyužije potenciál herců: Tím konkrétně myslím silně pracujího závodníka Daytona Whitea (Sebastiana Stana), namyšleného zbohatlíka Maxe Chilbaina (Seth McFarlane) či Sarah Graysonové (Hilary Swank). U těchto postav zamrzí, především to, že je hrají herci, kteří by dokázali vytěžit o něco víc. Na co bratři Loganové potřebují experta na počítače, když poté znalost počítačů není nutná? Proč je položená myšlenka, že Jimmy zavinil ztrátu ruky jeho brácha a není z toho vyložená žádná pointa? Proč film dokáže fungovat jako komedie (odkaz na Hru o trůny, nejvtipnější scéna filmu) ale nedokáže zaručit pozornost při loupežné akci? Tolik otázek mám spousty. U charakteru Jimmyho se dá ocenit budování vztahu s jeho dcerou, u jeho bratra Clyda poté deprese ze ztráty ruky a pouto k jeho ´´nové ruce´´. Zároveň však nedokážu docenit role dvou Bangových bratrů, kteří tam jsou jenom proto, abychom tam měli vtipně blbé burany. Soderbergh z velkého potenciálu moc vykřesat nedokázal. Snad mu to vyjde někdy jindy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh zrejme s jasným úmyslom nakrútil Dannyho parťákov naruby. V podstate s rovnakým scenárom, ale namiesto VIP postavičiek použil čisté socky. Scenár ale v niektorých pasážach využíva celkom originálne prvky, to sa týka najmä posledného aktu a istej agentky a nebolo by dobré o tom nič prezrádzať. Humor je občas lepší a občas priemernejší, film neubehne úplne najplynulejšie, ale stále ide o ľahko rozpoznateľnú Soderberghovu oddychovku, čo podčiatkuje aj zvolená hudba. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 29 miliónov $ | Tržby: 47.3 miliónov $ | Mám rád filmy, kde sa veci nedejú bez vysvetlenia a bez odvôvodnenia. Logan Lucky je vystavaný postupne, až neakčne minimalisticky, čo spôsobuje aj netradične dlhú stopáž. Ale práve preto je Soderberghov tento kúsok niečim viac, než len žánrovým výplachom. Objavujú sa témata spoločenských tried, vojnových a športových veteránov, pomanželských záležitostí, institucionálnych klamstiev a poisťtných podvodov... Keď sa nad tým človek zamyslí, tak zistí, že je to vlastne celkom širokospektrálna dráma so schopnosťou reflektovať súčastnú spoločnosť - to nie je u týchto žánroviek obvyklé, a to sa musí oceniť, aby v ideálnom prípade vznikali podobne pracné kusy aj nabudúce... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, plán Loganových parťáků má své téměř-geniální perličky, ale jeho "překvapivé" zvraty působí jaksi uměle - nedokážou vzbudit ten patřičný wow efekt. Ani sympatičtí herci a sem tam nějaká ta úsměvná jednohubka ze života rednecků na západě nemění nic na tom, že po spuštění závěrečných titulků nezůstane v divákovi žádný hmatatelný zážitek... 6/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takřka perfektní podvratná verze Dannyho parťáků, která na to jde jinak, než byste čekali. Hlavní hrdinové o sobě tvrdí, že jsou pitomci - bezpochyby k tomu nemají moc daleko, jenže se ocitají v příběhu, kde je pitomcem úplně každý, a tak nemusí přelstít žádného motherfucker big bosse, což by jim nikdo nebaštil, nýbrž přechytračují jen sami sebe, a tím pádem i diváka. Kdo čekal stylizovanou honbu za diamantem s rafinovaně promyšlenou loupeží, nedočká se - tohle je "pouze" rafinovaně vystavěné vyprávění s vlastními pravidly, kde Soderbergh vtipně odskakuje od očekávaných schémat a obohacuje hlavní dějovou linii o překvapivé zvraty a témata. Jedinými problémy vypečené partičky při loupeži nejsou ani neschopná ochranka, ani obranné elektronické systémy, nýbrž jen jejich vlastní natvrdlost, a zkušený rejža překvapuje diváka i v závěru, kdy po rychle sestříhané pasáži z loupeže přepíná do očekávaného prologu, který jednak klasickým vysvětlením neukázaných událostí fabule obrací dosavadní dojem o idioctví lupičů, jednak na scénu přivádí postavu vyšetřovatele, který se navzdory nedostatku důkazů nehodlá vzdát a konec nechává relativně otevřený (a ještě předtím paradoxně zavrhne jediného případného svědka). A proč jsem napsal takřka perfektní? Protože, jakkoli celek obdivuhodně funguje a krásně překrucuje očekávání, z jednotlivých motivů a hlavně dialogů jsem často cítil nedotaženost. Kdyby se více zapracovalo na verbálním vtipu a konec až tolik nezvolnil nastolené tempo, byl bych nadšený. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama