Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1592 vtrhli do Koreje Japonci. Aby se král Seonjo vyhnul nebezpečí, prchá do říše Ming a zanechává svůj lid napospas nelítostným vetřelcům. Svého 18letého syna Gwanghaeho (Jin-goo Yeo) jmenuje korunním princem, pověřuje ho vládou a posílá ho s malým doprovodem do vzdáleného posádkového města Ganggye, kde se má spojit s generálem Shinem a s jeho pomocí vytvořit ze zbytků armády a civilistů dobrovolnickou armádu. Jeho bezpečnost na cestě má zajišťovat velitel nájemných vojáků To-woo (Jeong-jae Lee). (LangiJ)

(více)

Recenze (6)

Vavča 

všechny recenze uživatele

3,5 hvězdy, velmi slušný válečný survival film o misi vojáků v záskoku, kteří za peníze slouží za jiné v době japonské invaze v roce 1592. Korejský král prchá o pomoc k dynastii Ming, jednoho ze synů, princ Gwanghae je pověřen kralováním do doby, než přijde pomoc, dostane pár rádců, malou eskortu, aby dorazil do stovky kilometrů vzdáleného posádkového města. V patách jsou mu nejen Japonci... Velitel změti náhradních vojáků To-Woo (Lee Jeong-jae) je zpočátku princem znechucen, slaboch, co neumí bojovat a není samostatný. Ale časem vidí, že by z něj nemusel být špatný král. Film celkem reálně ukazuje tehdejší neveselou dobu, podává události zcela jinak, než https://www.csfd.cz/film/50296-jingbirok/komentare/ V centru dění jsou tak deklasované živly, které z nějakého záhadného důvodu splní nejen povinnost, ale i mnohem více. Vývoj charakterů postav a motivace jejich jednání je občas dost silně nelogická, odporuje dobovému sociálnímu systému. Nicméně solidní bojové scény, slušné herecké výkony, velký důraz na realismus, hudba na minimum, tísnivá atmosféra, drsné, špinavé provedení války. Nebýt té heroicko-vlastenecké scény, možná bych dal i za čtyři. Rozhodně zajímavý film, ale v tomhle ranku, najdete i větší pecky. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo. První polovina byla skvostná, ta druhá, kde byly hromadné bitky pro mě trošku ztratila na poutavosti, protože já bitvy obecně nemám moc ráda. Neorientuju se (pokud to zrovna nejsou lidé a elfové proti skřetům) a v tu chvíli ochabuje moje pozornost. Ovšem Lee Jung-jae měl charisma jako blázen a Yeo Jin-goo překvapil. Jeho korunní princ byl výborný. Takže spokojenost. Přeloženo. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s ďalšími fanatikmi do ázie, že je to po každej stránke priemerný film. Námet je celkom zaujímavý, ale postupom času sa film stáva nežáživný a celkom nudný. Technická stránka bitiek je ok, ale po choreografickej alebo strategickej stránke to tiež ničím nezaujme. A ani fanatici do gore si tu neužijú. Z postáv ma zaujal len hlavný hrdina a ostatní mi boli ukradnutí. Výsledkom je taká tuctová historická jednohubka v ktorej väčšinu stopáže cestuje ústredná skupinka z bodu A do bodu B a občas si s niekým zabojuje. 5/10. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Kórejčania majú historicko-vojnový žáner väčšinou v malíčku, pričom je jedno, z akého obdobia dejín daný film je. V tomto prípade však boli moje očakávania trocha podlezené. Jednak ma až tak neupútal dej, ktorý výraznú časť filmu skĺzaval k nudnej prechádzke s občasným záchvevom vzrušenia, a taktiež ma až na pár výnimiek neupútali ani bojové scény, ktoré tu boli len v takom skromnejšom meradle. Ale ako vizuálne je to celkom kvalitne spracované, herci sa tiež snažia a niektoré z tých akčných scén predsa len dokážu zaujať svojím efektným prevedením. 60%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný historicko/válečný film z Jížní Koree s hvězdou Lee Jeong-jae.Technická stránka je slušná, ale nic nevídaného, příběhově je to celkem zajímavé, ale na můj vkus málo poutavé a místy se film bohužel táhne. Akce až tak moc není a jediná velkolepější je až v závěru, která určitě patří k nejlepší scéně filmu. Je syrová i slušně drsná. Nic zásadního, ale na podívání ok. 60% ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama