Reklama

Reklama

The Creature Below

  • Velká Británie The Dark Below
Trailer

Oliv (Anna Dawson) je mladá podmořská bioložka, která miluje svoji práci nadevše na světě. Všechno se ale změní, když se jí při hlubinném potápění stane nehoda. Oliv přijde o práci a jediné, co jí zůstane, je zárodek podivného tvora, který v hlubinách našla. Jenže jak se zdá, tvor, kterého našla, není tak neškodný, jak se na první pohled mohlo zdát... (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Buchta se ve speciálním skafandru potopí do hloubky, ve které ještě nikdy nikdo nebyl, nechá se poprskat obří chobotnicí, přičemž součástí toho flusance je i vejce, nebo co to bylo. No a pak si doma ve sklepě s malým hlavnonožcem děvče rozjede svoje soukromé psycho. Mít to v ruce zručnější režisér, mohlo to mít něco do sebe, ale Sparke nedokázal ten rozklad hlavní hrdinky, na kterém to vlastně bylo postavené, podat odpovídajícím způsobem. Zachránit to mohla potvora a nějaké slušné gore, ale na to bohužel nebyly libry. Takže jen 30%. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Potápěčka si z mořských hlubin přinese živý suvenýr. Veliké vejce pokryté černým sajrajem sice nevypadá jako typický domácí mazlíček, ale žena se rozhodne chovat tohoto tvorečka doma v akváriu. Záhy se z vejce vyklube chobotnice, která se živí výhradně čerstvou krví. Člověk by se skoro divil, že takovou potvoru nevěnovala do ZOO nebo ji rovnou nevyhodila na smeťák, ale ženy jsou nevyzpytatelné. Kupříkladu partnerka jednoho mého kamaráda chová doma (rozumějte: u něj doma) psa, kočku, králíka a fretku; dřív měla ještě želvu, leguána a čtvrtmetrovou gambijskou krysu (Cricetomys gambianus). Ta kdyby někde našla vejce od chobotnice, určitě by je přinesla domů také. Pozor na takové zvěromilky! Zpět k filmu. Žena krmí zvíře nejprve svou vlastní krví, ale pak mu začne předkládat živé lidi. Z mořské potvůrky totiž mezitím vyrostl pěkný kraken. Čekal jsem, kdy mu žena předhodí i svého manžela, a dočkal jsem se. Bezprostředním podnětem bylo to, že ho přistihla, jak šuká její sestru. Muž uchvácený krvesavým hlavonožcem volá: „Chobotničko, chobotničko, pusť mě!“ – No dobře, nevolá, vymyslel jsem si to, ale klidně by volat mohl, protože logika děje ani dialogy nepatří k silným stránkám tohoto filmového díla. Poté film ještě nějak pokračuje a posléze i nějak končí. Co chtěli tvůrci tímto filmem veřejnosti sdělit? Patrně nic. Prostě jen chtěli nabídnout nenáročnému divákovi nenáročnou podívanou. Já zde však jedno morální poselství přece jenom vidím: Moudrá žena obeznámená s mužskou mentalitou se nad občasnou mužovu nevěru dokáže povznést a nijak zvlášť ji neřeší. Disponuje-li však žena méně vyzrálou a nedostatečně integrovanou osobností, může takové mužovo uklouznutí někdy skončit i tragicky, což je zde ukázáno explicitněji než v mnohých psychologických dramatech. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ambiciózna výskumníčka si zo svojej výpravy pod morskú hladinu prinesie nezvyčajný úlovok. Nájde totiž vajce tvora, akého veda ešte nepozná. Avšak tento nález je nebezpečnejší než by sa mohlo zdať. - Osobne si myslím, že tento horor by fungoval trochu lepšie, keby z toho nevyžarovala tá snaha o serióznosť. Pretože v tomto prípade na to tvorcovia nemali ani talent, ani finančné zdroje. Taktiež si režisér pre svoj prvý snímok nevybral úplne vďačnú tému, pretože tieto horory s témou výskumov a experimentov je väčšinou ťažké zaujímavo spracovať. Chobotnička vyzerala vzhladom k nízkemu rozpočtu dobre a kvôli tomu, že bola urobená prakticky, tomu dám aj dve hviezdičky, pretože to je jediné, čo tento horor odlišuje od podmorských záležitostí štúdia Syfy. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Morské horory ja rozhodne môžem. Dnes sa ich už samozrejme netočí toľko ako v starých dobrých, minulých dekádach, ale ešte stále sa občas niečo kvalitné objaví; viď. minuloročné žraločie horory. A „Kreatura Zespodu“ ma nezaujala ani tak otrepaným názvom, či ešte otrepanejším posterom, ale svojim navnadením; že napriek nízkemu rozpočtu sa bude na čo pozerať a že sa to obtrie aj o Lovecrafta. No a nakoniec to vlastne ani nebol morský horor :) Ale iba také malé, temné, lovecraftovské psycho o chápadlovitom domácom mazlíčkovi, obstojne natočené v rámci svojich neveľkých možností. Kvalitné praktické triky potešili, slabšie CGI už menej, herecky v pohode a hoci z toho zrejme nikto nebude mať Vianoce, v množstve rozličných HPL nezávislákov ide o jednu z tých pozerateľných vecí. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Snímek Creature Below mi nahnal nejvíce hrůzy hned v samotném úvodu a to prostřednictvím naprosto strašidelného CGI, které si tvůrci zřejmě vypůjčili z nějaké starší počítačové hry. Nad scénářem se evidentně nikdo hlouběji nezamýšlel, a tak se zde dočkáme hned několika WTF momentů, které dělají z postav naprosté hlupáky a znevažují uvěřitelnost děje. Z hereckých výkonů mě svým groteskním zlodušstvím upoutal Zacharee Lee v roli Dr. Fletchera a jako komediant by se o práci bezpochyby obávat nemusel. Škoda, že si popletl žánr, jelikož hororový film má diváka vyděsit a v tomto ohledu Creature Below propadá na celé čáře. Jakožto zdejší hororový odborník jsem si však během projekce povšiml několika odkazů na práci H.P. Lovecrafta, a tak snímku z úcty k mistrovi uděluji alespoň tuto jednu slabší jednu hvězdu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama