Reklama

Reklama

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (16)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Knight Rider v realistickejšom poňatí. Všetko by bolo fajn, pomrkávanie na problémy dnešnej doby (fajčenie, prílišná naviazanosť na elektroniku, ignorácia varovaní - nedávaj mu ten mobil atď.) je fajn, ale je pravda, že to "pičisko", ktoré sa akože nazývalo "maminkou" by som zabil tým francúzskym kľúčom hneď na začiatku, pretože to jej správanie, to bola čistá arogancia, tuposť, pohŕdanie životom a neviem, čo všetko ešte. Mať ja dieťa v aute a som v aute takého typu, tak sa v situácii "totálna čierna noc hlboko v americkej pustatine mimo bežnej mapy" neserem s nejakým vychádzaním, kontrolovaním stavu a neviem čo ešte. A už vôbec nenechávam mobil v aute. Veď predsa keď idem von pozrieť, čo sa stalo, tak mám mobil po ruke, aby som mohol prípadne volať. No ako vravím, jeblina bublina na ntú. Po prašine nabúchať. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zase jede z těch filmů, v němž se moderní technologie obrátí proti člověku. Se super autem nového tisíciletí bude uprostřed pouště bojovat mladá maminka malého caparta, který zůstal nedopatřením nedobytně uzavřený v autě, které je natolik opevněné a inteligentní, že by jej ani sto vnadných a inteligentních blondýn nepřesvědčilo k tomu, aby auto poslouchalo na slovo. Svým způsobem originální a nezávislý thriller, který je schopně nasnímán i zrežírován, ač se opírá o italskou produkci. U Katriny Bowden snad ani nikdo nebude podrobně prozkoumávat, zda je dostatečně herecky vybavena, či nikoliv. Snahu vykazuje, úplně "maminkovský" typ to není, ovšem tenhle film je jejím sólem, neb nesleze ze scény a urputně vymýšlí, jak by na umělou inteligenci Lilith a vůz jménem Monolith vyzrála. A jde jí to dynamicky, sugestivně, jen to vyústění nepřekvapí. Ovšem na to, jaké komplikace film provázely, měnil se kupříkladu neustále název filmu, je výsledek důstojný, a to i po technické stránce. Takže pokud máte slabost pro urputné blondýnky, které i zpocené a vysílené vypadají sexy, tak je tenhle film dobrou volbou. 8/10 ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Žijeme v době, kdy nám v životě pomáhá různá elektronická zařízení a to takřka všeho druhu. Tablety či smartphony a různé aplikace v nich však ponechme stranou. Příběh tohoto snímku používá jinou technickou vymoženost a tím je auto. Obyčejné osobní auto. Když si připomeneme třeba dnes už klasický TV seriál ´Knight Rider´, a v něm sporťák pod jménem K.I.T.T. už musí být jasné, o čem je řeč. Takhle nějak vybavené auto má hrdinka příběhu, která s malým synkem jede za svým manželem, od kterého auto dostala, jenomže se stane něco, co by asi málokoho napadlo. Zůstane sama někde v hornaté poušti v Utahu venku mimo vozidlo, ve kterém zůstane synek a ona se přes zabezpečení k němu nemůže dostat. Mateřský pud, strach a zoufalost udělá své. Jak se do takové situace dostala a co bylo dál už vypráví snímek, který má svým námětem s realismem hodně společné. Příběh tak vlastně poukazuje na vážnou situaci, jaká se nejednomu člověku může kdykoliv a kdekoliv stát a tak v podstatě může sloužit i jako varování. Vyprávění je tak na poli životního dramatu zoufalé mladé ženy snažící se zachránit svého malého synka. Nejedná se ale o horor či lecjaký thriller, byť k něčemu takovému námět svádí. Katrina Bowden svou roli zahrála tak přesvědčivě, že její zoufalost dokáže připoutat hlavně divačky do křesla. Ano, hlavně divačky se svým mateřským citem, které by pro záchranu svého dítěte dokázali udělat cokoliv. ()

erpe 

všechny recenze uživatele

Námět za jedna, provedení začalo kulhat v půlce cesty... Dalo se z toho vytřískat víc. Katrina Bowden celkem v pohodě, položila se do toho, ale dostala roli nepraktické a nešikovné hysterky. Občas to bylo tak hloupý, že to bylo bolestivý sledovat, ale jako jednohubku takhle v podvečer v telce je to OK ;) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Auto, kterým se tvůrci pro „Monolith“ inspirovali, byl Ford Explorer 5. generace. (vojacekr)

Reklama

Reklama